Studieledigheten avklarad

Nu har jag lämnat in min övningsuppgift gällande de ledighetslagar som finns - främst studieledighetslagstiftning. Oerhört skönt att klara av denna milstolpe i mina egna studier.

Hipp hipp hurra......

Kramar BakerQueens

Julens/vinterns resa är nu bokad!

Vi åker väldigt tidigt på juldagens morgon till arlanda, för vidare färd till Funchal i Madeira. Eller rättare sagt på Madeira då det är en ö (och ö-grupp) i Atlanten utanför Nordafrika. Det är inte lika varmt där som i Thailand, utan det går att jämföra med Kanarieöarna runt 20 grader i december. Men vad gör väl det när man ska åka till Atlantens pärla men en storslagen natur och många vandringsleder längs med levador (härstammar från det portugisiska verbet "levar" - att transportera fram) och bergsstigar. Eller varför inte bara slappa lite vid poolen med en paraplydrink :-)
 
Bilderna är hämtade från Solresors hemsida.
 
 

Miljonär en hel månad!

En bekants son har varit mångmiljonär en hel månad, utan att veta om det. Hur kan det vara möjligt kan man fråga sig. Jo, ett stort varuhus (säger inte vilket) har felaktigt skickat över en anseligt stor summa till sonens företagskonto som han hade hos dem och upptäckte det inte förrän en månad efteråt då dom skickade ett väldigt ödmjukt brev och bad honom skicka tillbaka pengarna.

Och mycket riktigt, när han kollade saldot så fanns det nästan tre miljoner kronor på kontot. Dagen efter gick han direkt till banken och bad att pengarna skulle backas tillbaka till varuhuset. Hur skulle du göra i den situationen? Det är nog väldigt svårt att hävda god tro med en så stor summa. Isf skulle han ha stuckit från Sverige på en gång.

Så kan det gå när inte haspen är på....

En vinterresa?

Vi är sent ute (som vanligt - har varit sååå mycket att stå i den senaste tiden) - men vi gör ett försök till att boka resa efter julafton. Det verkar vara väldigt tunnt på resalternativ och de som finns är väldigt dyra. Helst vill man ju åka till ett varmt land :) Thailand, Kanarieöarna, Kap Verde och Egypten har jag redan varit i. Så kanske färden går till Gambia, Kenya eller varför inte Vietnam. Världen är stor, och mina fantasier har inga begränsningar iaf. OM vi nu kommer iväg så har jag förberett mig väl genom att köpa en ny fin resväska. Alltid en början.
 

Hipp hipp hurra för sonen

Igår hade vi storfest här i Vällingby då sonen fyllde hela 18 år. Härlig indisk kycklinggryta med mango och god tårta till efterrätt blev det.
 
När jag sedan lämnade över honom på boendet fick jag detta härliga kort - dock inte nytaget. En sprudlande glad son - härligt!
 
 

Slottsweekend

Imorgon bär det iväg på en romantisk weekend med käresten. Ska bli härligt efter allt jobb med New York (ombokningar pga stormen). Nästa år ser jag fram emot att åka till just New York - vi får väl se hur det blir med den saken, först Södertuna slott.....


RSS 2.0