GOTT NYTT SLUT!!

Tänk vad tiden går fort - nu är det snart 2009. Sitter och softar och löser korsord medans sambon gör en nyårssupé - härligt måste jag säga, att sitta och slappa vill säga. Syrran och hennes son är på väg hit för att äta god mat och ha en trevlig nyårsafton. Min bror har ringt från Venezuela (35 grader varmt har dom där - lite avis är man allt) där han är med sin fru som kommer därifrån.

Jag har haft en hacker på bloggen - inlägget är borta men det kanske var något som hann läsa. Jag har mina aningar om vem det är.....

Många kramar från

Baker Queen


Tack för omtanken Sussiluss

Det värmer i den kalla decemberkylan både inne och ute. Jag har kommit hem till Stockholm efter några lugna och fridfulla dagar i Värmlandsskogen.

Kramar

Baker Queen

GOD JUL på er alla!

Igår så hade vi julmys här i Sälboda. Mormors julklapp från tomten var bland det roligaste tyckte vi alla. Vi satt i alla fall och spelade julklappen (Bondespelet) i många timmar på kvällen. En efter en gav upp då det tog så lång tid, så vi var endast tre "tokar" som spelade efter midnatt. Gissa vem som vann......

Här kommer en länk till RixMorgonzoos program om vandringsmail om en hund&katts dagbok. Du kommer att skratta så att du gråter - jag lovar.

http://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

http://www.rixfm.com/?underpage=464.48934



Kramar

Baker Queen

Idag bär det iväg till Värmland

Jag ska bara se till att räkningarna betalas sedan åker vi - jag och mina tjejer - till Gunnarskog. Det ska bli skönt att få komma iväg från Bromma ett tag.

See yah

Kramar

Baker Queen

Snart är tomten här....

Ja inte riktigt, men det är i alla fall sista arbetsdagen imorgon. Sedan är jag ledig under julveckan, skööööönt. Jag och mina tjejer ska åka iväg till Värmlandsskogarna och ha det bra hemma hos mormor. Men först ska vi städa och göra julfint i helgen.





Kramar

Baker Queen

Handboll here I come

Idag har jag spelat handboll igen, det var en månad sist. Lillfingret känns bättre, har tagit bort stödtejpen och tränar fingerböj allt vad jag kan. Det går inte att böja den så mycket, men jag kämpar på....




Fingret ser ju ut som en prinskorv vet ja!!!

Det kändes bra att spela igen (med massvis med extra tejp som stöd) och det blev desto roligare när vi vann mot Sumpan igen - 13-8 blev det denna gång.

Solong vänner.

Kramar

Baker Queen

Julen närmar sig med stormsteg

Nu känner man att julen börjar närma sig - och inte har jag hunnit med att köpa några julklappar äns en gång. Inte för att jag har så mycket pengar just nu, det får vänta tills sista minuten när lönen kommer. Och lite praktiskt blir det faktiskt till på köpet då vi ska åka till Värmland och hälsa på mormor - ingen stor packning behöver tas med utan vi köper allt på plats. Man är väl van att planera, hmm....

Det känns att det är slutspurten på jobbet också - skulle behöva jobba dygnet runt egentligen. Att det alltid ska vara samma sak varje år, suck. Men en viss skillnad är det nog från tidigare årsslut - det var definitivt mer att göra på ekonomienheten när jag jobbade där. Då hade jag knappt tid att vara ledig över huvudtaget - nu kan jag i alla fall vara ledig i 1½ dag innan jul. Man måste se positivt på saken eller hur?

Kramar

Baker Queen

Succé!!!

Ja, jag kanske inte ska överdriva - men kul var det i alla fall i torsdags. Folk dansade och hade trevligt hela tiden som vi spelade. Jag kom ihåg mer text än vad jag trodde (den stora prövningen var I will survive - behövde lite fusklapp där minsann) och klänningen var supersnygg. Vad mer kan man begära egentligen?!

På fredagen var jag helt slut kroppsligen, gick mer eller mindre som en zombie på jobbet. All min nervositet har släppt, och nu kan jag äntligen koncentrera mig på julen, familjen, cyberkompisar etc. Så nu ska jag fortsätta och skriva lite mail, det som jag ligger efter med.

Kramar

Baker Queen

Imorgon är det äntligen dax!!!

Har inte hunnit bli så värst nervös ännu, har haft så mycket på jobbet och nu även inhandlingen av alla atteraljer tills imorgon. Just nu sitter jag vackert med papiljotter i håret - ska försöka få ett litet luftigare hår. Lösögonfransar m.m. är inhandlat, vi får se hur jag lyckas få dit dom imorgon e.m.

Vi har först en jullunch fram till tvåsnåret - sedan kommer jag nog vara så upptaget med jobbet. Skönt då hinner jag inte tänka på nervositeten innan,

Håll tummarna nu.

Kramar

Baker Queen

Klänningen har kommit, jipiiii!!!

Jag kan inte sova, har legat i sängen och vänt och vridit på mig, så nu är det lika bra att vara uppe och blogga istället ett litet tag. Undrar om det är scennerverna som spökar igen?

Idag har min klänning kommit med posten - gud va skönt att inte behöva stressköpa på lunchen imorgon. Då kommer jag ha fullt upp med att fixa de andra små detaljerna såsom lösögonfransar (syrrans tips - tack för det) klippning etc. Sedan ska det bli soundcheck med bandet imorgon också - så tiden finns inte riktigt att gå och vela i affärer efter klänningen.

Ja så här stora fransar ska jag nog inte ha, men visst ser det festligt ut?



Kramar och god natt

Baker Queen

Ingen klänning i sikte - än....

Blir lite nervös nu, det kanske blir till att snabbshoppa på onsdag lunch istället. Håller fortfarande tummarna, men det ser just nu lite tröstlöst ut.

Idag har jag varit och hälsat på sonen igen. Han har hittat ett ny fascinerande sak att pyssla med - en "blixtboll". Du vet en sån där som man kan testa på TomTit experiment.



Kanske inte den bästa bilden - men du kanske förstår vad jag menar? Så mamma var inte lika intressant som hon brukar vara, suck. Men nu har jag lite fler uppslag till julklapp till honom. Hm......

Kramar

Baker Queen

Scenkläder fixade, eller?

Jag har så mycket att stå i så jag hinner inte med att gå och shoppa en röd klänning tills nästa vecka. Tråkigt men sant. Så igår kväll (ja egentligen igår natt) så kollade jag lite på nätet för att  nätshoppa - och till slut så hittade jag den rätta utstyrseln från Laredote....


Lite 50-60 tals stuk tycker i alla fall jag. Med de rätta atteraljerna så blir det toppen. Nu får vi hoppas att paketet hinner hit innan torsdag nästa vecka, och sedan självklart att storleken passar.


Håll tummarna nu vänner.


Kramar


Baker Queen


Vinst denna gång

Mitt finger är fortfarande "obrukbart" så jag fick bara sitta och titta på handbollsmatchen idag. Lite svårt att sitta still, men jag roade mig med att ta ett kort med mobilen.



Inte det bästa kortet kanske, men ändå - ett kort till bloggen äntligen (behövs för att förgylla min sida). Men det blev inga fler kort tagna för jag blev upptagen med att kyla ner en av spelarnas knä som, ja gissa vad. Nästa hoppade ur led, den var i alla fall väldigt ostadig. Så det var nästa tjej in till akuten. No coments....

Vinst med 16-9 blev det i alla fall till slut trots alla motgångar i laget.

Kramar

Baker Queen

The Burning Buns with Mrs Baker and the Cookies

Nytt förslag på bandet, i alla fall till spelningen i nästa vecka. Killarna i bandet kommer hela tiden på nya namn på bandet - stackars syrran som ska försöka hänga med att göra nya loggor hela tiden....

Vi ligger i hårdträning nu, har tre körtjejer med oss nu också (the Cookies). Jag ska bara lära mig de sista texterna utantill, men jag är på god väl. Mina scennerver börjar redan kännas av - hur ska det här sluta????

Kramar

Baker Queen

Glöggprovning

I helgen var det 1:a advent, lussebullar och pepparkakor har bakats i massor. Mycket har ätits upp igår då vi var några stycken som hade något så roligt som glöggprovning. Systembolaget säljer blossa årgångsglögg och Dufvenkrooks specialglögg i fempack nämligen i lite mindre förpackningar (årets blåbärsglögg är tyvärr slut). Och vad passar då bättre än att ha lite glöggprovning i goda vänners lag?!

Seriöst så det förslår, med protokoll och allt. Vinnarna blev hjortronsmakerna från båda sorterna. Dufvenkrooks var faktiskt ett strå vassare t.o.m.





Resten av resultatet får du här (vi var tre vuxna som provade för fullt, med vatten emellanåt för att vara ännu mer seriös)

1. Dufvenkrook - Amore Hjortron, 15 poäng
2. Blossa - Hjortron och Armagnac, 13 poäng
2. Blossa -  Lingon och Enbär, 13 poäng
3. Dufvenkrook - Special, 12 poäng
4. Blossa - Pomerans, 8 poäng
4. Dufvenkrook - Vanilj, 8 poäng
4. Blossa - Havtorn och Kanel, 8 poäng
5. Dufvenkrook - Original (traditionell glögg), 7 poäng
6. Blossa - Vinteräpple, 3 poäng
6. Dufvenkrook - Prestige, 3 poäng

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0