Kattsaker

Jag har två underbara kissar hemma, Sixten och Baloo. Ja egentligen har jag många fler då jag är helt tokig i olika kattsaker. Här nedan ser du ett urval av det jag har införskattat mig under året som har gått. Kunde inte låta bli att köpa skylten, trots att kissarna knappast åker i bilen. Provstickan jag har är mest lik den längst till vänster i bild (införskaffat på Skansen). Och sist men inte minst min nyaste fynd - katt termometer!





Kram

BakerQueen

Min nya karriär - som kommunikatör?

Min enhet har varit på planeringsdagar på ett underbart ställer som heter Villa Aske. Vi åkte på onsdag e.m. och påbörjade teambildandet med att laga vår egna middag tillsammans med kockarna. Superkul och rekomenderas starkt av mig. Vi delades in i grupper, en grupp som gjorde förrätt (där var jag), en som gjorde huvudrätt och slutligen en dessert grupp. Här nedan ser du vad vi tillagade och sedan åt.



Innan middagen så hade jag blivit ombedd att hålla en lättare föredragning/ föreläsning om stress och stresshantering, och det gjorde jag så gärna! Efteråt så kom en av mina kollegor fram och sa att detta måste jag fortsätta att göra för jag var SÅ bra på att kommunicera. Det kan ju ha varit det lilla vinet som serverades till matlagningen, men jag suger åt mig av de uppmuntrade orden....

Kramar

BakerQueen

Första psykologikursen avklarat

Nu är första delkursen avklarad - Psykologiska perspektiv på individen med betoning arbetsmiljö. Nu har jag även fått betyg och kommentar på mina inlämnade uppgifter (5 st med examination). Jag fick godkänt på alla! Detta innebär att:

"För betyget Godkänd krävs det att samtliga uppgifter är besvarade, att du visar på bra kunskap inom frågeställningarna samt aktuella studieområden, samt en förmåga att tillämpa teoretisk kunskap genom reflektion, diskussion och exempel. Du ska visa på en relation mellan teoretiska perspektiv och egna exempel samt resonera kring denna relation. Vidare ska du visa på en förståelse för hur psykologiska perspektiv samt fenomen kan tillämpas på exempel och ge upphov till en möjlig förklaring av detta. Du ska kunna redogöra för vetenskapliga grundbegrepp inom psykologiska aspekter med betoning individ och arbetsmiljö. Slutligen ska du visa kännedom om samt kunna definiera och redogöra för psykologiska fenomen inom psykologiska perspektiv med betoning individ och arbetsmiljö."

Det var inte "illa pinkat" för en så ringrostig student som jag är.

Kram

BakerQueen

En weekend i studerantets tecken

Ja inte helt förståss - har hunnit både att gå på ett föredrag med Jenny Lexhed och sedan hälsat på och grattat min son som har fyllt 17 år. Det var Svenska kyrkan, S:t Johannes församling vid Odenplan, som hade anordnat en afternoon tea med Jenny Lexhed som berättade om sina erfarenheter av att vara föräldrar till ett barn med autism och om sin egna utmattningspsykos. Jag har läst hennes bok och även skrivit om detta tidigare i bloggen. Jag köpte hennes signerade bok (igen visade det sig, jag har den ju redan!) och kommer att ge den till mina döttrar för läsning. För att bearbeta sin traumatiska händelse i livet så påbörjade hon på en skrivarkurs. Från början hade hon sin egna döttrar i tankarna, hon ville förklara vad det innebar att ha en atutistisk bror, men som sedemera blev en utgiven bok. LÄS DEN GOTT FOLK!

Sonen blev jätteglad över att träffa mamma och sin mellersta syster. Speciellt roligt blev det när vi kom med presenter. De minst intressanta för honom var förståss kalsongerna och strumporna, men däremot så gillade han pruttkudden, bollarna och slimet. GRATTIS HJÄRTAT!

Men idag, slutligen, har jag skrivit så att fingrarna har glött. Så nu har jag lämnat in det första inlägget i den andra kursen, flera timmar innan deadline har varit! Det ska nu firas med dotterns goda våfflor....

Kramizar

BakerQueens


Visdomsord

"Om två människor är lika, är den ena överflödig".

Gammalt judiskt visdomsord

Kram

BakerQueen

Plugga hela natten, plugga hela dan....

Ja det känns nästan som att hela mitt liv består av pluggeri just nu. Har precis avslutat dagens inläsning (efter att ha jobbat mina åtta timmar först) om attityder enligt John Arnold mf.l. Jag har fått lära mig varför och hur vi uppfattar andra människor och hur man mäter attityder bl.a. Väldigt intressant iofs, men nu känner jag att ögonen går i kors och jag behöver min skönhetssömn.

zzzzzzz

Kramizzzzar

BakerQueen

Efter en lång tids bortavaro....

Jag lever och mår toppen vänner, men jag har inte haft riktigt tid att skriva i min blogg. Men nu sitter jag på jobbet och tänkte strax stänga ner datorn eftersom att det är arbetstidsförkortning denna dag och då slog det mig att jag kanske skulle skicka en hälsning till er alla....

Lite kortfattat om vad som har hänt i mitt liv sedan senast:
Efter hemkomsten från London i augusti påbörjade jag mina halvtidsstudier på Blekinge Tekniska Högskola. Jag fick en sådan lust att förkovra mig lite i psykologi (som jag skrev i ett annat inlägg) och anmälde mig till slut till kursen Psykologi i arbetslivet. Och jag har inte ångrat mig en enda gång (om man bortser från de gånger som jag sliter mitt hår rent ut sagt när jag får skrivkramp, prestationsångest eller dylikt). Nyttan med kursen är oändlig, både på jobbet men även hemmavid. Det jag inte hade räknat med var att en arbetskamrat skulle ta tjänstledigt för annat jobb och allt vad det innebar för min egen del med MYCKET mer jobb på mina axlar. Ja vi är flera som axlar hans börda för tillfället, men det blir tungt ändå. Så det blir inte mycket tid över till bloggande med sprängfyllda och långa arbetsdagar och minst 20 timmars pluggande varje vecka. Och finns det någon tid över så vill jag gärna umgås med mina härliga ungdomar om dom vill umgås med sin "mossiga" mamma förståss. Studierna går utöver förväntan trots allt, jag har skrivit min första examination i förra vecka - väntar med iver på mitt resultat!

Igår var bl.a. jag och min äldsta dotter och såg Tintin. Otroligt bra och sevärd film som rekomenderas å´de varmaste.


I slutet av november så åker mitt jobb på planeringsdagar till Villa Aske, ett härligt hotell med konferensanläggning. Där ska vi ha en liten kickoff med matlagning på schemat. En annan liten rolig detalj är att jag kommer att föreläsa om stress och stresshantering etc - allt i linje med mina studier....

Nä nu måste jag stänga ner innan hela dagen försvinner bort. Såg ett par stövlar som jag gärna vill hinna syna lite i sömmarna innan hemfärd nämlish.

Kramizar

Baker Queen


RSS 2.0