Sixten har fått en namne

En arbetskamrat har köpt en hundvalp, den ska hämtas hem till hennes familj nu i helgen från Vadstena. Gissa vad han ska heta.......

Kramizar

BakerQueen

Horoskop denna vecka

30 May 2011 02:00 am

Du lär uppleva några riktigt heta veckor nu. Ett starkt band mellan dig och den de älskar leder till en ökad aptit på allt som ryms inom relationer. Kanske är bandet för starkt i vissa avseenden, eftersom du inte behärskar situationen alls, medan din partner gör det alldeles bestämt. Det bästa du kan göra är att försöka slappna av och njuta... Kontroll är inget som fungerar i det långa loppet. Driften att uppleva närhet kan också lätt kompliceras av förvirrande budskap och av att människor verkar vilja omgärda sina egna tankar med en rökridå. Att sätta sig ner och prata igenom det mest privata och etablera sunda grundregler underlättar situationen.

******************

BakerQueen


Sjung om studentens lyckliga dar

Nu är det studenternas tid. I helgen så firades min väninnas student, en härligt festande med underbar mat. Vi träffades på Kungsholmens gymnasium, där hon endast gick första året. Sedan blev det sabbatsår, fram tills för något år sedan. Hon har jobbat heltid och läst in alla ämnen på distans - snyggt jobbat. Och fina betyg blev det....

GRATTIS tjejen.

Solong

BakerQueen

Das buch ist ein muss für jeden mann!!!!

I finally got the book that will help you understand woman better. Let me know if you need a copy!


Fönster och balkongrenovering på gång

Har precis kommit tillbaka efter möte med bostadsrättsföreningen och Skanska angående renoveringar på utsidan (och viss del på insidan förståss). Har varit lite orolig att jag inte ska kunna vara ute på min uteplats nu under sommaren, men jag gick därifrån lättad. För det gäller endast BALKONGER, min härliga terass kommer inte att beröras förräns om några år. Så jag kan fortsätta ligga och lapa sol där även i år utan problem. Däremot så kommer alla mina fönster att totalrenoveras. Bara det är ett jobb som heter duga. För min del så blir det iofs inte förräns i oktober enligt den preliminära tidsplanen.

Kramizar

BakerQueen och Sixten

Grillkväll med sonen och Mulle


Sommaräventyr



Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino är med sina drygt tusentalet rum Gran Canarias största hotell, en fantastisk och elegant anläggning belägen i en tropisk trädgård på 76 hektar med inte mindre än 2000 palmer.

Navet är den stora poolen som ser ut att vara oändlig och sluta först vid Atlantens horisont. Vid denna pool kan du ligga i en solsäng på hotellets egen "sandstrand", kanske med något uppfriskande att dricka i handen.

*********

Här kommer jag må gott i sommar vill jag lova.

Kramizar

BakerQueen


Vad alla moderna katter vill ha?



En nydesignad kattlåda kanske? För att slippa all kattsand som skvätter överallt.

BakerQueen

Vecka 21

23 May 2011 02:00 am

Med skorpionens planet - mars - i konjunktion med venus i ditt partnerskapsfält, en händelse som är förhållandevis sällsynt, handlar denna period till stor del om kärlek, sex och relationer, saker som skorpionen också normalt sett är mycket intresserad av. Men skorpionen är också intresserad av kontroll, och den kan inte garanteras om du är slav under dina passioner. Så länge som du är beredd att gå med på det som din älskade vill, och accepterar andra som han eller hon har i sitt släptåg, så kommer allt att fungera fint. Detta är en utmärkt tid för att etablera eller cementera relationer och för barn å ena sidan, och för partnerskap i ekonomiska och affärsmässiga sammanhang å den andra.

*********

En trevlig vecka som jag har att se fram emot mao.

Kram

BakerQueen


London i augusti

En veckas språkkurs till England i augusti är inte helt fel! Har precis fått reda på att destinationen blir London för min del, härligt! När jag väl har fått information om tiderna så kan jag gå in och boka någon musikal, varför inte Phantom of the Opera?

I love London

See yah soon

BakerQueen

Fryser...

Usch vad det är kallt, sådär lite råkallt t.o.m. Längtar tillbaka till solen, så mycket så att jag börjar planera för sommarens resor. Hm - det värmer en i själ och hjärta.

Spain here I come! And England and Portugal.....

BakerQueen

Dom över död man


Ulla Skoog, Björn Granath, Pernilla August och Jesper Christensen regisseras av Jan Troell under inspelningen av en av festscenerna i filmen.
Foto: Nille Leander


DOM ÖVER DÖD MAN
Regi: Jan Troell.
Manus: Klaus Rifbjerg och Jan Troell, fritt efter Kenne Fants biografi ”Torgny Segerstedt – en levnadsskildring”.
Producenter: Francy Suntinger och Lars Blomgren.

I rollerna:
Torgny Segerstedt - Jesper Christensen
Maja Forssman - Pernilla August
Axel Forssman - Björn Granath
Puste Segerstedt - Ulla Skoog

Filmen produceras av Filmlance International AB i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Gårdagens fråga om vilken film som spelades in är löst mao. Jag ser fram emot premiären till hösten 2012. 

Solong

Baker Queen


Filminspelning

Här händer det saker, ett filmteam är på plats precis utanför vår dörr så vi har viss restriktioner när vi ska gå ut. Vet inte vad det är för film dom spelar in (är oerhört nyfiken måste jag säga), men det är kul att kolla. Med tanke på kläder och attribut så är det nog 40-tal, eller vad tror ni?









Obs - taget med mobilkamera med en som inte är så tekniskt kunnig.

Kramizar

BakerQueen

Sixten 1 år

I förra veckan fyllde vår lilla kattunge 1 år. Vi firade honom ordentligt, men nu även på min blogg. Han fick iaf uppleva ettårsdagen okastrerad, men redan dagen efter så blev det veterinärbesök. Så nu är han helt hipp - rakad mellan benen....



Kramizar

BakerQueen

Naprapathögskolan

Igår var jag på Naprapathögskolan vid Odenplan. För endast 170 kronor så fick jag en liten genomgång av rygg och nacke. Nästa vecka så blir det mer "knådande" för mitt välbefinnande i slutänden. Förhoppningsvis så blir jag mindre stel efter detta så småningom.

Nu har jag också beställt härliga inredningsdetaljer från Manorstyle, paketet är på väg hem till mig. Det jag egentligen letade efter var en kudde med Engelska flaggan på, men tji fick jag. Är det någon i detta avlånga land som vet vart jag kan köpa detta?



Kramizar

BakerQueen

Helgen i solens tecken

Helgen har varit härlig, men även solen har lite fläckar tidvis. Mao har det varit både positiva och negativa saker som har hänt.

Positiva /roliga
* Efter att ha deltagit i en Workshop om inköpsprocessen hela dagen så fortsatte jag och en kompis ut på kvällen. Några glas vin (hmm, det blev rätt så många tror jag) och en vårrulle är inte att förakta.

* Lördagen rätt så lugn, men mycket social samvaro med äldsta dottern ute på soliga terassen.

* Mamma har varit på blixvisit i Vällingby. Härlig söndagsgrillning blev det då. Jag hämtade henne på Arlanda då hon kom från härliga Paris där hon hade varit med sina väninnor. Härligt att dom fortsätter med sitt årliga resande detta "järngäng".

Negativa / inte alls så roliga
* Äldsta dottern (som har ep) fick olyckligtvis ett anfall på toaletten och slog sönder en stor bit från framtanden. Ett första försök till akuttandvård redan på torsdagskvällen, men vi gav upp efter timtals väntande när vi fick reda på att vi skulle behöva vänta ett antal timmar till. Under fredagsmorgonen, när vi gjorde nästa försök, fick hon däremot en ny tandbit.

* Ryggen/nacken "knakade" till i söndags morse. Det är inte första gången jag har fått ont i dessa kroppsdelar, det brukar till slut ge med sig. Men när jag såg annonsen om Naprapathögskolan i dagens Metro så bestämde jag mig att boka tid.

Så nu ska jag alldeles strax iväg till Naprapaten. Så förhoppningsvis kan jag röra mig lite bättre under morgondagen.

Solong friends

BakerQueen

Vinst i konstklubbens lotteri

Det blev vinst för mig i veckan, liten men naggande god måste jag säga. Jag är med i konstklubben på jobbet, men har mest vunnit på s.k. närvarolotteri och så även denna gång. Jag var näst sist att få välja, mellan denna och en bok om konsten på jobbet (som jag redan har) - lätt val mao.



En liten kruka att använa till Basilika kanske? Går iaf ihop med min kommande stil hemma.

Kramizar

BakerQueen


Manorstyle

Jag har hittat min inredningsbutik på nätet, eller rättare sagt jag såg en annons i Metro och kunde inte låta bli och kolla på deras hemsida.

Det är en tvåbarns pappa från Mjöby med ett förflutet bland jagande engelska springer spaniels och fasaner som har startat denna affär med möbler och inredning i Engelsk lantstil.

Härligt, precis vad jag behöver i mitt lilla hem. En och annan sak kommer definitivt slinka hem till mig. Eller vad sägs om denna härliga telåda?



Kramizar

BakerQueen

Valborg på Skansen

Usch vad det var kallt i lördags, när vi stod och kollade på valborgselden på Skansen. Och inte var det mycket djur framme och kolla på heller för den delen, mest bara nallebjörnar och påfåglar.



Kramizar

BakerQueen

RSS 2.0