GOTT SLUT....

...på år 2009. Nästa  år kommer att bli såååå underbart:

Kramar

Baker Queen


Julen är här....

Julen är här,
och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor -
i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här,
i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandra händer,
när julen är här.

Kramiga julhälsningar

Baker Queen

GOD JUL


Snörvel och rossel

Typiskt, har nog fått en släng av en elakt virus i kroppen för jag har ont i halsen och börjar så smått få en sexig wiskey röst. Lagom till jul, suck. Vi får hoppas att jag inte slutar så här lagom till självaste julafton.



Nu ska jag nog ta lite ingefärste för att lindra halsonten.

Snörvliga kramar

Baker Queen

"Snön faller och vi med den...

Det blir mycket bättre sen. Iväg med bilen genom flingorna. Ingen vart, ingen vart, bara bort."

En liten nostalgitripp med Ulf Lundell så här på söndagskvällen. Vi får väl hoppas att det blir bättre sen, men just nu är jag trött efter dagens skottande. Sedan tog jag bussen och tunnelbanan in till stan för julkapps inköp. Kan bara rapportera att det var j-la jobbigt att pulsa där i snödrivorna med alla skrymmande julklappar...

Två arbetsdagar kvar, sedan blir det härlig julledighet i några dagar. Det blir ingen resa med bilen i år, vi har omdirigerat lite så nu är det äntligen beslutat hur juldagarna kommer att vara. Hemma julafton och sedan besök familjen och vänner andra dagarna. Jippi va skönt.



Kramar

Baker Queen

2010 blir mitt år

Suck vad jag är oteknisk. Här hade jag skrivit ett jättebra inlägg och sparat, men så skriver jag över det!! Är man dum eller bara dum? Och inte kommer jag ihåg riktigt hur jag fick till det, du vet den där fina "knorren" som man ibland får till. Jag är ju inte någon van skribent direkt, så man får ta tillvara på dessa små tillfällena....

Åter till ämnet:

Nästa år kommer att bli mitt år - året med stort Å då mitt liv ändras drastiskt till det bättre. Förutom arbetsrelaterade saker (lugnare på jobbet efter ett år med ordförandeskapet är bara ett exempel) så även på det personliga planet. Jag kommer inte att avslöja något ännu, det är så pass fragilt ännu så jag suger på karamellen ett tag till. Men mitt nya liv börjar faktiskt redan idag, så fram med skumpan (har inget hemma så det blir julmust) vänner så utbringar vi en sjudundrande skål. Tack för att ni alla finns och gör mitt liv så fullkomligt (och bättre blir det). Förutom the big thing ovan så finns det även små saker som har gjort mitt liv så mycket enklare. Jag går från klarhet till klarhet som en av mina arbetskamrater så passande har sagt någon gång i ett annat sammanhang.

Kramar

Baker Queen

Skinkskytte

Idag var det dags för den årliga jullunchen med arbetskamraterna, jätte trevligt och gott dessutom. Vi hade t.o.m. lite tårta kvar sedan dagen innan då det var mottagning för en nybliven pensionär så vi kunde verkligen mumsa i oss så att knapparna rök på byxan. Nja kanske inte bildligt talat - men nog åt man lite för mycket. Så det hanns inte med så mycket arbete idag heller, inte så konstigt att det är bråda tider nu innan jul - man har ju fullt schå med att vara social....

När jag ändå hade en så uppstyckad dag med förutom långlunch även tre möten, så var jag inte svårövertalad att gå på skinkskytte. Vi har nämligen en Skytte- och jaktklubb på jobbet och dom annordnar varje år en skinkskyttetävling. Så dit gick jag efter lunchen, det tog lite längre tid än jag hade räknat med så jag kom lite försent till ett av mina möten. Jag är ingen stor skytt på något sätt, men jag tycker det är kul med skyttet i femkamp på grönan. Men jag är rätt så nöjd med resultatet på tavlan (som var myyyycket längre bort än på grönan kan jag ju säga) - hela 29 poäng fick jag ihop på min bästa tavla. Poängen räknades från den bästa tavlan (av tre möjliga) och det var 5 skott per tavla som man fick skjuta. Inte illa pinkat för att vara nybörjare tycker iaf jag. Sedan gick det lite sämre när det gällde den rörliga tavlan, den "springande" grisen som man skulle träffa. Där fick jag bara ihop 5 ynka poäng, men jag var ju lite stressad då för jag var ju sen till mötet. Ja, ja, jag ska inte skylla på det, jag är supernöjd med resultatet till slut. Jag har dock ingen aning om hur mitt resultat stod sig i konkurrensen då jag ju fick springa iväg så snabbt, men jag antar att jag får reda på detta av min arbetskamrat imorgon.



Kramar

Baker Queen

Året lider mot sitt slut

Ett snabbt blogginlägg innan jag beger mig hemåt igen. Luften har totalt gått ur mig, EU konferenserna är äntligen slut och alla avtackningar på jobbet av pensionärer och slutande medarbetare är på rull. Dvs beställningar och presenter är inköpta, så nu är det bara att avnjuta alla festligheter. En varje dag denna vecka. Det är anledningen till att jag fortfarande är kvar på jobbet, passar på att skriva lite här då datorn mår lite tjuvens hemma fortfarande. Jag får ta med mig datorn till jobbet någon dag och lämna den till vår nya "datadoktor" på jobbet. Vi har rekryterat en dataingenjör som är superduper duktig på detta med krångliga datorer. Jippi!!!

Jag har inte haft ork och tid att planera julen ännu. Den äldsta dottra min är hos sin far under julen, så det är endast mellan tjejen och jag (förutom alla andra i familjen då förståss) som firar ihop i år. Blir en halvdan jul mao. Men jag har mina funderingar på vad vi ska göra när vi alla är församlade precis innan nyår, en suprise till oss alla.

Kramar

Baker Queen

Bloggen tillfälligt nere...

För mycket på jobbet att göra plus att min dator har börjat krångla igen. Så det blir mest bara sporadiskt och korta inlägg framöver.....

Kramar

Baker Queen

Envishet

Innan jag lägger mig för min skönhetssömn (borde gå och lägga mig för länge sedan - men jag har kommit in i andra andningen) så har jag lite funderingar som jag tänkte delge er alla.

En liten sak som jag kan småreta mig på faktiskt. Andra personers envishet när det gäller namn. Jag har en bekant som så många andra har två förnamn. När hon var yngre så kallades hon för det ena av dessa förnamnen, men sedan valde hon att använda det andra namnet. Men nu finns det vissa personer (hennes brorsa i detta fall) som envisas att kalla henne för det första, trots att hon uttryckligen har sagt att hon inte vill det. Envis som synden är han. En annan sak är ens efternamn, varför envisas med att kalla mig för något som jag inte heter? Som ogift hette jag Andersson, men gifte mig till Baker. Nu är jag iofs skild, men heter fortfarande Baker. Ja man kan säkerligen ha många åsikter om detta, att jag fortfarande heter Baker. Men det är upp till mig i detta fall att avgöra. Mitt val att behålla efternamnet (ja jag har ju funderat på att byta som du kanske har läst tidigare - hmm funderar fortfarande) är delvis pga att barnen heter Baker. Men det finns hundratals andra små orsaker, coolare att heta Baker (jmft med Andersson), jobbigt att byta alla ID handlingar, när jag skilde mig så arbetade jag fortfarande på en sådan position att det fanns vissa komplikationer av att byta efternamn (säkerhetskodning etc). Men dessa orsaker är bara dåliga bortförklaringar om man ser till det hela - det viktigaste är att mitt val var att behålla mitt efternamn som gift kort och gott. Då kan det bli ett litet irritationsmoment när man ser att vissa personer tydligen inte kan acceptera mitt val utan fortsätter att "benämna" mig som Andersson i sina "rullor". Varför kan man alltid fråga sig? Envis som synden kanske?

Slutklämmen blir som synes - respektera mitt (och min bekantas) val av namn.

Solong och go natt kära vänner.

Kramar

Baker Queen (kanske så småningom Flodquistarn - den som lever får se)

Fungerande dator

Jippi, nu är min dator reparerad med hjälp av mr M. Jag tackar och bugar allra ödmjukast. Vi får hoppas att denna åtgärd räcker framledes. Tyvärr så innebär detta också att mina program och filer är borta - men jag har bränt ner det på skiva så nu kommer lite efterarbete från min sida. Ville bara så här miss i nassen hurra lite för att den iaf fungerar. Mer blogginlägg kommer nu mao.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0