Getingar

Igår roade jag mig med att rengöra lite i poolen. Gnuggade poolkanterna så att det ser riktigt fint ut. När jag skulle gå ner i vattnet så var det en liten geting som stack mig i tummen. J-rans vad ont det gjorde....

Förutom dunkandet i tummet så började handen svullna upp - inte bara tummen utan halva handen såg ut som en stor böld efter ett tag. På kvällen gick den värsta svullnaden på tummen ner, men handen är fortfarande lite svullen och det kliar och gör lite ont fortfarande.



Så här ser det ut idag, när den värsta svullnaden har gått ner. Då kan du tänka dig hur handen såg ut igår.....

Kramar

Baker Queen

Bara jobb....

Idag har jag varit och jobbat, sista dagen inför min låååånga ledighet. Så nu kan jag med gott samvete sitta och pilla mig i naveln, bada i poolen, blogga (om det mot förmodan skulle regna någon dag) och renovera lite när andan faller på. Just nu badar min ena dotter och hennes killkompisar i poolen så att det står härliga till. Jag frågade henne om hon ville göra något (åka till mormor i Värmland kanske) under nästa vecka - men hon ville bara vara hemma och träffa kompisar och bada i poolen så det blir nog lugnt som sagt var.

So long kära vänner.

PS. Sussiluss jag saknar dig och dina mail - hoppas att du har det bra i Grekland. DS

Kramar

Baker Queen

Pooldax äntligen!!

Här har man slitit och jobbat i flera veckor - så jag kände mig  väl värd att vara ledig idag. Och vad passar bättre i detta sommarväder än att tillbringa såhär......



Häääääärligt.

Kramar

Baker Queen

Kattrapport

Balou har inte ätit mycket idag, mest sovit och tagit det lugnt enligt rapport från dottern (själv har jag som sagt var jobbat). Tunnare och tunnare blir han stackarn. Ikväll ska han även få sin första tablett - antibiotika mot inflammationen. Sedan rinner dräneringsslangen som bara den, på måndag ska slangen ut och då får vi hoppas att även kragen kan försvinna inom några dagar.

Det har inte blivit mycket sömn för mig inatt. Antingen har Balou legat och mjauat, eller också har man hört dunkandet efter kragen. Lilla kissen orkade inte riktigt hålla upp huvudet och kragen åker hela tiden i backen. Men han är så himlans envis ändå. Med lite pauser då och då så tar han sig framåt ändå.

Just nu sitter jag och dottern och lapar lite sol på altanen samtidigt som vi löser lite korsord. Härlig sysselsättning så här på kvällen.

Kramar

Baker Queen

Varböld i baken

Stackars Balou - han har haft sååå ont i svansregionerna. Balou är en jättemysig blågrå katthane som brukar ligga och gosa med mig innan vi båda somnar sida vid sida (ja just vid denna årstiden så är det lite besvärande då han fäller så mycket päls). Just igår kväll så var han inte sitt gamla jag. Märkte först att han verkar ha gått ner i vikt ordentligt, sedan skrev - eller mjauade för full hals - han till när jag klappade honom. Märkte då att han hade en stor bula vid början av svansen. Vet inte om det kanske kallas för svanskota för katter också, men du förstår säkerligen vart jag menar.

Under dagen har han knappt ätit något, varit slö och gömt sig under sängarna. Inte likt honom då han föredrar att vara ute så mycket som möjligt. Så fort han ser en öppen dörr så vill han ut, ut...

Så efter jobbet så bär det iväg till djursjukhuset så att veterinären skulle kunna titta på honom. Och mycket riktigt - det var en väldigt stor varfylld böld. Söva ner honom och sätta dränering i svansen. Så nu har han en sådan där fin krage som han ska ha i fem dagar - förutom att han ska få medicin varje dag.

Men smakar det så kostar det - katten var inte försäkrad kan jag ju säga. Så du kan ju bara gissa hur mycket detta gick på. Svar finns under bilden.

Balou med krage
3 300 pix!!!!

Kramar

Baker Queen


Regnet strilar ner

Men det fina vädret är på G enligt väderprognosen. Så man kanske ska ta någon extra semesterdag i slutet av veckan om solen fortsätter att skina.

Idag har jag hälsat på sonen. Det var några veckor sedan jag senast var där - det har inte riktigt stämt med tid och dag då det har varit några lägenhetsvisningar som jag har varit på på måndagar, sedan har han varit hos sin pappa också. Han sken verkligen upp när jag kom, kul att se. Lite middag och sedan promenad på strandpromenaden. Det var regnuppehåll och väldigt kvavt, men trevligt hade vi. Jag och en i personalen gick ut tillsammans med sonen och ett till barn. Just nu är det bara killar som jobbar (semestertider och ordinarie personal har semester), annars brukar det finnas en och annan tjej. Men konstigt nog så är det ungefär hälften killar (om inte mer procentuellt egentligen) som jobbar - det är inte så vanligt när det gäller barn. Titta bara på antalet killar inom barnomsorgen.

På väg till boendet så såg jag en liten kanin i gräset. Jag tog snabbt upp mobilen för att ta kort på honom, men då försvann han illa kvickt. I Solna, där boendet ligger, finns det många vildkaniner - så  det är inte omöjligt att jag kan fånga en på bild nästa gång jag åker dit. Dom är ju såååå söta!!!

Kramar

Baker Queen

Grekland here Sus comes....

Ja vissa har det bra - två veckor i Greklands varma klimat. Själv ska jag jobba en vecka till. Sedan blir det antagligen att fortsätta renoveringen på huset varvat med en drink i poolen (ja vem ska klaga egentligen?) och lite plaskande.

Målarna är nu klara med fönstrerna på jobbet, så jag har idag kunnat flytta in i mitt vanliga rum. Urskönt att ha sina egna saker runt omkring sig, det var lite mycket springande för att hämta den ena pärmen efter den andra - för att inte tala om högarna som travade upp sig (saker som var klara och skulle in i pärmar). Men på måndag så är allt alltså tillbaka i sina vanliga rullor. Då ska jag också hinna avsluta mina "projekt" innan det är dags för fyra veckors behövlig semester.

Idag kom Irans ambassadör på artighetsvisit som det kallas. Och nu när jag är vikarierande chefssekreterare så hade jag ansvaret för att ta emot och visa in till chefens rum (för att inte tala om kaffekokande m.m.). Det finns lite saker som man måste tänka på fick jag reda på - det viktigaste denna gång var att ambassadören inte tar i hand av religiösa skäl. Ja det är kvinnors händer det gäller antar jag. Ja man lär sig något nytt varje dag.

So long

Baker Queen

Swing it magistern, swing it...

....ja det är ju inte riktigt sådan musik vi spelar och sjunger i bandet förståss. Men det var en så bra rubrik. Sedan har vi i.o.f.s fått in en svensk låt i vår reportear (äntligen säger jag - känner hur engelskan är lite knagglig och det känns bra att sjunga på modersmålet).

Mikael Wiehe och Ebba Forsberg som tolkar Bob Dylans To make you fell my love som på svenska heter kort och gott För att jag älskar dig....


Så imorgon blir det till att torka känslotåren och sjunga för fullt.

Kramar

Baker Queen

Och regnet det bara öser ner....

Det är allt bra tur att man inte har semester nu, utan man kan sitta inne på kontoret och längta till sin soliga semester i augusti. Synd om dom som är lediga bara, men bara lite.....

Denna vecka har startat lite lugnare än de senaste veckorna. Halvårsskiftet (ekonomi) har passerat och folk går på semester. Det innebär i.o.f.s att man får göra saker som man vanligtvis inte gör. Just nu är jag vikarierande chefssekreterare (chefen kom tillbaka idag efter två veckors semester) - fint som snus vetja. Men än så länge är inte det allt för betungande. Det som är lite jobbigt är att det dräller av fönsterfixare på jobbet - dom passar på att skrapa och måla om fönstrerna nu på sommaren på gammaldagsvis med linolja med lång torktid och många strykningar (det är ett gammalt hus i Gamla stan och då kan man inte fuska inte). Men det innebär att man får flytta från rum till rum för att kunna jobba - för att inte prata om lukten!!

Imorgon är det dags för rep med grabbarna i bandet. I torsdags så var min väninna och hennes son och lyssnade på oss - då rockade vi verkligen loss så att det stod härliga till!! Hon kom vid sjutiden och i en timma  så spelade vi upp några låtar från vår reportear (vi börjar arta oss verkligen). Vi får väl se om det kommer någon och lyssnar i morgon - det vore kul för då skärper vi verkligen till oss. Lite som ett genrep inför spelningen i november.

So long

Baker Queen

Skrapningen fortsätter

Förutom lite festande i fredags och lördags (har varit lite trött på f.m. både lördag och söndag) så har jag även hunnit med att skrapa och måla hemma. Det är poolhuset som får en liten skrapning och uppfräschning. Att skrapa gick väldigt snabbt då den gamla färgen/flagorna ramlade av på en gång. Det var m.a.o dags för fixeri. Sedan måste ju huset vara fräscht tills försäljningen i augusti.

Idag var jag och tjejerna på en lägenhetsvisning igen (det har blivit några stycken under de gångna veckorna). En jättefin lägenhet som man verkligen kan trivas i. Det kommer i.o.f.s kännas lite konstigt att bo i lägenhet efter att ha bott i hus i så många år, men det är nog dags för det då det faktiskt kan vara rätt så jobbigt att bo i ett hus som behöver underhållas hela tiden. Men ett krav jag har är att det finns en balkong (helst modell större då också) som man kan gå ut på soliga varma sommardagar.

Nu kanske du är lite nyfiken på fredags- och lördagskvällen? Jo i fredags så gick jag och en arbetskamrat ut som jag tidigare har berättat om. Egentligen skulle vi vara tre tjejer, men en fick förhinder, lite synd men vi som var kvar hade desto roligare. Vi började rundan på Pickwick på Drottninggatan (berodde på att en annan hoppade på utekvällen, men han kunde bara vara med en timme och då om vi skulle vara på Drottninggatan så att han hade nära till sitt möte med sin familj senare). Trevigt värre - lite cider, vin och tilltugg inmundades. När sedan den tredje personen hade gått så  beställde vi in mousserande vin (250 kronor flaskan - inte var dag jag dricker sådant - min budget brukar inte hålla för det, men gott var det) och satt och skålade för allt som vi kunde komma på. Vi satt och pratade och glömde helt bort tiden - helt plötsligt skulle dom stänga! Lite snopet, men vad gör väl det när det finns så mycket andra ställen att vara på. Vi fortsatte in till Gamla stan (egentligen tänkte vi gå till Söder, men vi kom aldrig dit....) och gick på en Irländsk pub. Där var det ett Irländsk grupp som spelade -  två gitarrer, en mandolin, en fiol, en flöjt och en som sjöng. Där kunde man verkligen drömma sig bort till Irland - jag skulle verkligen vilja åka dit någon dag. När även denna pub stängde så fortsatte vi till Engelen/Kolingen. Nu började jag bli lite trött, man är ju inte så ung längre, så för min del blev det inget långvarigt besök utan hem till den sköna sängen. Var hemma vid tre halv fyra så du kanske förstår att jag sov lite längre på lördagsmorgonen.

När jag väl hade gått upp så gick jag ut och skrapade och målade. Sedan var det dags för nästa fest - på Söder denna gång. Vi skulle fira ett födelsedagsbarn (inget dom gick ut med när dom bad oss komma - jag kom på att han precis hade fyllt år så jag tog nödlösningen Systembolaget. Ett Rioja vin gillar han skarpt vet jag nämligen). Nu är det så att födelsedagsbarnet äger en del i Login hotell (en båt/vandrarhem som ligger på Söder mälarstrand) så det var självklart där vi var. Lite snacks och ett liveband som spelade. Hääääärligt. Satt mest och pratade med en gammal bekant som jag inte har träffat på många herrans år. Det var några stycken i gänget som skulle sova kvar på båten, men inte jag då jag tycker det är skönt att sova i min egen säng. Det blev inte fullt lika sent denna kväll - var nog hemma redan vid tvåtiden. Så det blev ingen skrapning innan lägenhetsvisningen vid halv tolv kan jag ju meddela. Det var nästa så att tjejerna fick lova att ringa och väcka mig, jag hade precis hunnit gå upp innan telefonsamtalet kom.....

So long

Kramar

Baker Queen

Coverstones

Äntligen kommer sommarvärmen åter, hoppas att det håller i sig ett bra tag nu. Jag ska i.o.f.s jobba i tre veckor till, men efter denna stressiga vecka så lugnar det nog ner sig en smula - och då kan man ju alltid gå tidigare och strosa lite i det fina vädret. Nu är mina tjejer hemma hos sin pappa i två veckor till, så det finns många tillfällen att gå och bara strosa in på en uteservering eller pub efter jobbet. Imorgon ska jag ut med två arbetskamrater och ta en öl - häääärligt.

Idag var det rep med bandet - Coverstones. Vi var inte så många som kom, men på sätt och vis kan det vara lite bra. Mer övning för oss andra. Idag var vi en bas, keybordist och så lilla jag som sjunger. Det blev en hel del "Daniel", I will Survive", "A whiter shade of pale"....

Den här låten måste jag öva in lite mer - så jag laddar ner den på bloggen så kan jag gå och lyssna lite då och då..

 
Jackie De Shannon. Videon är lite som kareoke anpassat - man får texten serverad tillsammans med bilder. Perfekt....


 
...eller vad sägs om Ramones tolkning?

Imorgon får jag gå till tunnelbanan, för jag tar inte bilen som jag tidigare har gjort i veckan. För annars kan man ju inte ta en öl på kvällen. Jäkla busstrejk säger jag bara.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0