Första dagen i mitt nya gåliv

Idrottsklubbens gåtävling är härmed invigd idag och stegräknaren är inkopplad. Vi ska gå längs Amalfikusten - från Rom till Agropoli fram tills den 13 december. Ja inte på riktigt då, men det vore allt bra trevligt med tanke på vädret här i Stockholm. Tog en liten halvtimmesrunda runt Riddarholmen - blåsigt till tusen. Men inte lika blåsigt som delegaterna tillika mina medarbetare har det i New York för tillfället....

Stadshusvy vid lunchtid.


Reaktionstrappan

Såg nedanstående trappa när jag var på mässan Gilla Jobbet. Det är en reaktionstrappa vid konflikthantering på arbetet, men det är även gällande i andra sammanhang som konflikt i äktenskapet.

Då det är lite suddig bild skriver jag även ner vad som står, med det första steget först (längst ner i trappan mao).

* Förkasta - du ignorerar återkopplingen.
* Förneka - du förnekar att det är sant.
* Försvara - du skyller ifrån dig på någon annan.
* Förklara - du lyssnar med kommer med bortförklaringar.
* Förstå - du lyssnar/reflekterar ofunderar över vad du kan ändra på.
* Förändra - du förstår kopplingen och ändrar medvetet ditt beteende.
* Förkunna - du sprider dina nya insikter till andra.


Skilsmässa 2

Förra helgen pratade jag med en till person som höll på att skilja sig. Denna gång var det hon som tog steget - statistik säger att männen lämnar för en annan kvinna medan kvinnor lämnar för att dom vill förverkliga sig. Och i detta fall var det inget undantag från den regeln - hon kände att kärleken inte fanns där, men ingen ny man i sikte. Intressant att få höra hur hon såg på saker och ting. Hon höll definitivt med om, och hade förståelse för att hennes man inte var i samma fas som hon. Hon har haft funderingar länge, och även tagit upp det med honom pö om pö, men såklart det blev en chock för honom. Så förutom mina tidigare tips så lägger jag även till att den som lämnar måste förstå att den andre parten måste få möjlighet att komma ikapp till samma fas, och helst då i familjerådgivning (rekomenderas starkt!). Så killar - avsluta förhållandet / äktenskapet INNAN ni påbörjar ett nytt. Det blir annars VÄLDIGT infekterat. Speciellt viktigt är det om man har gemensamma barn.

Kram
BakerQueen

Gilla Jobbet

Det har varit två intensiva dagar på Stockholmsmässan med arbetsmiljö och skyddsombud i fokus. Igår firades att Skyddsombud har fyllt hela 100 år. År 1912 fick alltså arbetarna utse ombud för arbetarskyddet för första gången!

Mycket kul och intressant var det iaf. Tänkte att ni skulle få höra skyddsombudens egna låt, skriven av Andra Generationen.


Samsung Galaxy

Nu har min nya pekplatta kommit ÄNTLIGEN! Så nu har jag inga sysselsättningsproblem för kvällen:)

11-9 till oss ikväll!

Har precis kommit hem och hunnit duscha efter kvällens match i Ösmo. Innan jag går och nannar tänkte jag bara skriva att VI VANN! Och jag gjorde även ett mål på kanten - jippii! Så nu firar jag med ett glas rött vin.

GUTÅR

Fredagsmatch

Har nu suttit och pluggat lite innan jag nu strax ska åka iväg till Ösmo för att spela handbollsmatch. Ni får hålla tummarna för att vi denna gång vinner. Fast oavgjord första match förra veckan var ju inte heller så illa "pinkat" för gamla damer :)


Skilsmässotider

Det är inte bara kändisar som Mari Jungstedt som skiljer sig nu i höst, utan det finns även personer i min bekanskapskrets som är mitt i det skedet. Hösten kanske är skilsmässotider generellt?

Blir då påmind om min egna skilsmässa för en herrans massa år sedan (speciellt då händelseförloppet för min bekanta är densamma - att maken hittar en annan). Dagens tips till alla är:
 
* Ta ingen för given och sköt om era förhållanden innan det är för sent!
 
* Visa uppskattning för er partner - säg gärna JAG ÄLSKAR DIG en gång för mycket istället.
 
* "it takes to for tango" är viktigt att tänka på - båda partner måste ha siktet inställt mot samma mål.
 
Kramiz
 
BakerQueen
 
 

Julplanering

Julplanering har kommit på tal med barnens pappa - kan tyckas tidigt på sätt och vis, men egentligen inte för det är alltid bra att vara ute i god tid. Jag hade min första förfrågan i januari i år, men det var lite i häftigaste laget:)

Så nu ska jag hem och planera julen lite mer....

Kram

Äntligen måndag!!

Not. Älskar verkligen helgerna - skulle vilja vara ledig jämt egentligen. Iofs har jag intressanta arbetsuppgifter, men det skulle vara skönare att vara hemma för tillfället (nu när jag pluggar). Tror definitivt inte att jag kommer ha några som helst sysselsättnings problem när jag väl går i pension....

Kram

Första handbollsmatchen i år

Igår var det då dax igen för aktiv handboll efter ett längre uppehåll med problem med hälsporre. Jag värmde upp ordentligt och inga bekymmer med fötterna idag, men med flåset är det sämre ställt. Som tur var var fanns det många avbytare, så när man kände att man inte kunde springa ett steg till så fanns det hjälp att få:)

Vi började med en stark första halvlek, med två mål rätt så tidigt och sedan en superstark målvakt bakom oss. Det kan inte gå fel! Eller... Jo Sumpan kom igen och efter gastkamrande sista sekunder (då vi fick en avgörande straff) så blev det till slut oavgjort 7-7.

Kram
BakerQueen

Samsung pekplatta

Har precis pluggat klart för dagen, och tänkte gå och lägga mig. Har lånat dotterns Ipad en stund (min egna är på laddning - som vanligt). I söndags stoppades jag av en telenor försäljare i centrum (brukar försöka undvika dom) som dock hjälpte mig att ändra mitt abonnemang. Då jag tjänade lite pengar på detta, så beslutade jag mig hastigt och lustigt att gå med på att införskaffa mig en Samsung pekplatta Galaxy. Ja, man fick det väldigt förmånligt:) Så nästa vecka har jag även en sådan däringa pryl....

 
Kram
BakerQueen

RSS 2.0