Första semesterveckan

Typiskt att det har blivit sämre väder denna min första semestervecka. Men å andra sidan har jag nu börjat rensa bland mina papper, är inne på min andra pappkassen som ska slängas redan. Det var ett av mina mål som jag skulle göra under semestern....
 
I söndags åkte jag på en härlig utflykt till Sandhamn med vänner. Vädret var väl sisådär (muligt) men det regnade inte iaf. Utflykten avslutades med att lyssna på Eldkvarn. Sedan tog vi sista båten hem - till regnet.
 
Jag har dock inte joggat/PW något ännu. Men nu ska det bli lite bättre väder de närmaste dagarna, så då blir det till att springa igen....
 
Kram
BakerQueen

Semestern hägrar

Sista arbetsdagen är avklarad, nu bär det iväg hemåt med all packning (träningskläder, böcker, papper, dator etc). Jag ska bara lyssna klart på Anton Abele sommarprat. Rekomenderar den å det allra varmaste.....
 
BakerQueen

Tio säkra sätt att bli ineffektiv i arbetet med mål

  1. Avsätt inte tillräckligt med tid för att skapa bra mål
  2. Förankra inte målen uppåt och neråt
  3. Skilj inte på resultat- och effektmål
  4. Håll målen luddiga, långrandiga och okända för andra
  5. Strunta i att följa upp resultaten
  6. Planera inte ditt arbete efter målkedjan
  7. Fokusera enbart på dina jobbrelaterade mål, glöm familj, vänner och dig själv
  8. Utveckla inte dina medarbetare så att de tränas att själva följa upp
  9. Fokusera på de timmar du lägger ner, inte på ditt resultat
  10. När du har kommit i mål, fira inte, tuta och kör mot nästa mål bara
 
Utdrag ur boken Konsten att sätta SMARTA mål - och att nå dem (Anna Jakobsson Lund)
 
BakerQueen

Mer jogging

...än powerwalk har det blivit på mina rundor nu. Jag har hittat min rytm o tar det varannan dag istället för att trötta ut mig totalt med varje dag. Hörde att en annan kollega (inte nära dock) är ute o joggar, så nu har jag bjudit in honom att slå följe med mig redan imorgon. Det blir som en liten bonus isf, alltid trevligt med sällskap :-). På fredag blir det eventuellt innebandy istället, o det är inte heller fy skam.

Noterade dock att jag nog måste ändra från walking till running i appen (om jag ska fortsätta med joggingen vill säga). För jag tror inte att appen visar rätt annars, för nu när jag joggade mer var det tydligen kortare sträcka än i måndags. Trots att jag hade exakt samma rutt!

Kram
Baker Queen

634 kalorier.

Det är vad det stod på Runkeeper appen efter dagens powerwalk/jogging (jo jag har avancerat lite o joggar lite då o då under promenaden:-). Nu kan jag också se hur lång sträckan är - hela 7,90 km!
 
I lördags gick jag och dottern till Grimsta spåret o joggade den kortaste banan där. Det blev inte riktigt lika långt, men inte långt därifrån - 7,69 km.
 
Nu har jag fått blodad tand, o kommer fortsätta med träning. Har även lagt upp en ny kategori för detta ändamål - mitt nya träningsliv!
 
Kramiz
BakerQueen

PW kontra innebandy

Denna vecka har jag inte power walkat (om man bortser från måndagens halvtimmes promenad i lite högre tempo) något, men däremot spelat innebandy. I tisdags och så blir det idag. Har inte riktigt haft den tiden. Men jag ska ta mig i kragen imorgon fredag :-)

Kram
BakerQueen

Sommarläsning

Under helgen har jag sträckläst (skräckläst) Inger Frimanssons Råttfångerskan. En psykologisk thriller om en bokförläggares sista önskan på dödsbädden att träffa sitt ex för försoning. Han skickar sin nuvarande fru, som gör ett fatalt misstag att åka till det ödsliga huset utanför Södertälje. Det fanns faktiskt många beskrivningar som jag kände igen mig i, såsom svårigheten att bilda nya familjer då det inte finns acceptans från barnens sida etc. Hur som helst så rekomenderar jag verkligen boken.
 
Men det har inte bara varit läsning från min sida i helgen, har även promenerat båda dagarna. Känner mig så stolt! Idag tänkte jag fortsätta i samma spår :-)
 
Kram
Bakerqueens

Antagningsbeskedet för hösten har kommit

...och jag är reserv till alla mina önskade utbildningar :-(. Men det är definitivt inte kört än, utan jag får vänta några veckor till nästa antagningsbesked kommer. Det är iaf 2 (av 5) som ser rätt så ljusa ut - eller vad sägs om exempelvis reservplats nummer 29 av 60 platser? Psykologi och skrivande i arbetslivet kan bli min melodi i höst.

Kramiz
BakerQueens

Power walk tider

I måndags tog jag mig i kragen och började träna igen. Förra veckan nämnde jag under AW med arbetskamrater att jag hade köpt så bra och billiga träningskläder i Ullared. Så då passade jag på att fråga min kollega om hon inte var intresserad av att power walka med mig denna vecka - och på den vägen är det. En timmes rask promenad över Söder mälarstrand, Långholmen, Västerbron, Rålambshovsparken, Stadshuset blev resultatet. Då jag var något stel o hade träningsvärk på kvällen, så avstod jag från promenad igår.
 
Men idag fortsatte vi, men då inomhus pga regnet. Vi har ett underbart gym med flera löpband att tillgå på jobbet! Vi gick en halv mil (ca 400 kalorier som brändes av där i ett nafs) o sedan fortsatte jag att spela innebandy i 45 minuter till. Jag var dock inte så snabb i vändningarna :-). När jag ställde mig på vågen efteråt så verkar jag ha gått ner nästan ett kilo sedan i måndags.
 
Så imorgon fortsätter vi att promenera, om jag inte är för stel då också. Och på fredag blir det både PW o sedan innebandy igen. Jippiiii. Måste ju passa på nu när kollegan är här, för nästa vecka går hon på semester. Då får jag ta mig i kragen o fortsätta. Eller varför inte PW med dottra min på kvällarna? Hon har tjatat på mig ett bra tag nu. Men hon kanske är för trött då, efter en hel dags cyklande med post....
 
Kram
BakerQueen

Picknick väder

I helgen har det varit underbart väder. Så picknick väskan packades i söndags för en utflykt till Humlegården. Sedan blir det nog picknick i morgon vid lunchtid (har picknick filten på jobbet) med en f.d. arbetskamrat. Vi sätter oss nog på Riksplan, en oas mitt i stan. Inte stor men naggande god.

Idag power walkade jag för första gången på väldigt länge. Dessa sju kilimeter känns i hela kroppen. Vi får se om jag orkar göra om bedriften imorgon också, men då lite tidigare så att jag kan ha picknick efteråt :-)

Kram
BakerQueen

Soft avslut på arbetsveckan

Avslutar arbetsdagen med att lyssna på Ebba Forsberg som sjunger och tolkar Leonard Coren låtar (svensk text av Mikael Wiehe). Underbar röst, lite "trollsk" musik, om du förstår vad jag menar. Härligt gitarr- , piano- och trumvirvel spel.
 
Trevlig helg alla vänner.
 
Kramiz
BakerQueens

AW imorgon

Nu i semestertider blir det en hel del AW med arbetskamrater. Antingen kan man fira att sommarledigheten börjar (inte för mig dock, ska jobba ett bra tag till), eller varför inte fira att jag fick så bra betyg i Arbetsrätten :-). Det finns alltid något att fira.
 
Igår var jag på Snaps bar & Grill, iofs inte med arbetskamrater utan med barndomsvänner. Och imorgon bär det av till antingen Långholmsbadet eller också Liljeholmsbadet. Om det regnar tar vi en helt vanlig AW med drink och mat, eller varför inte denna kombination?
 
 
Kramiz
BakerQueen

RSS 2.0