Härlig helg

Har det varit. Förutom det underbara vädret (förutom att det tidvis blåste som bara den men solen var i alla fall framme här i Bromma iaf) så har min lilla "mynding" haft fest för kompisarna på lördagen. Hjälpte till med pajbakandet och välkomstbålen (alkoholfri vill jag tillägga), sedan var jag inte välkommen längre. Ja, ja det är bara att inse att dom vill ha ff en stund. Åkte in till stan för att träffa sambon för en middag på tu man hand istället. När vi kom hem så satt dom alla i poolhuset och sjöng, tack och lov för denna lilla byggnad med alla tänkbara atteraljer såsom bardisk, musik, bord, stolar, vatten, ismaskin, ja nejm it. Sedan var det dax för lite jacuzzibadande för 18-åringarna.....

Härligt, härligt mao. Jag tog som sagt var inget kort på festligheterna då jag inte deltog, men jag antar att jag så småningom får några fina "utvalda" kort av dottra min vad det lider.

På söndagen roade vi oss med bowling - jag, dottern och hennes pojkvän. Kände mig riktigt nöjd med första serien (tror nog att jag fick 128 poäng till slut), var och "nosade" bakom dottern då och då - hon är en hejare på denna sport. Men fick känna mig rejält slagen då hon fick hela 155 poäng och förståss kom 1:a på dagens tio i topplista. Själv fick jag nöja mig med en 6:e plats, men jag fick ju vara med på tavlan. JIPPIIII. En stund iaf - för jag kan bara säga att hon kom in på listan flera gånger, och puttade då ner sin mor några snäpp. Hej och hå så det kan gå...

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Är helt slut efter denna hårda dag - inget jag kommer utveckla här i bloggen. Jag kan ju inte avsluta detta inlägg negativt heller?!

Kramar

Baker Queen

Äntligen fredag

Nu har jag orkat med en heeeeel arbetsvecka och jag är helt slut i kropp och själ. Men nu kommer en härlig helg att vila upp sig på innan nästa veckas rush. Då bokslut, tertial och planering för konferenser står på min agenda. Blir trött bara jag tänker på det.

Ha en trevlig kväll

Kramar

Baker Queen

Härlig torsdag

Pust och stön, det var verkligen en rivstart på jobbet denna vecka. Att ha varit ledig i fyra hela veckor - utan att tänka en endaste tanke på jobbet och sedan vara tillbaka också bara "poff". Ja du vet säkerligen vad jag pratar om, den första trögstartade veckan innan man har vant sig riktigt. Blir lite paff bara att jag kan komma in så snabbt i göromålen, upptäcker samtidigt att jag har en otrolig simultankapacitet och högt tempo. Har jag alltid varit sån tro?

Dagen idag har varit speciellt hetsig med två arbetsmöten på f.m. och sedan snabba arbetsinsatser innan färd till kommunen för ett privat möte. Detta mötet avlöpte utan några större svårigheter, men lite oväntat resultat på ett sätt iofs. Eller inte kanske, trodde väl inget annat egentligen.

Sedan direkt in till S:t Eriksplan för att träffa mina kära bandkollegor, ÄNTLIGEN efter sommarledigheten. Har faktiskt saknat våra härliga rockiga torsdagar. Men nu sätter vi igång och repar igen med siktet inställt på spelningar i höst. En av killarna påpekade att jag inte hade skrivit om vårt band på länge - och det har han så rätt i. Jag får skärpa mig helt enkelt!! Det blev ett lite kortare rep då vi skulle iväg och kolla in LogIn hotell för att reka inför spelning senare. Men vi rockade som vanligt loss men denna gång med Johnny be good med härliga Patrick som leadsinger. Det var verkligen rysnings moment.....





Lyssna och njut gott folk.

Kramar

Baker Queen

Första arbetsdagen

Ja så är man tillbaka med rivstart på jobbet, det märks att man har varit efterlängtad. Talare och tolkar till konferenser måste administreras, fakturor ska attesteras och konteras, ja mycket blir det vill jag lova. Och mer kommer det att bli nu när chefen har slutat - jag får mer ansvar men jag kommer även att bli av med en del administrativt arbete om det går vägen. Chefen firades internt i fredags (ja jag åkte in på semestern) med lite bubbel och tilltugg, en större festlighet med den diplomatiska kåren kommer det att bli nu på fredag.

Chefen slutar för att bli ambassadör i Nairobi / Kenya - hon flyttar redan på tisdag. När utrikesministern kallar....

TACK ANN FÖR DE TRE ÅREN, VI KOMMER ATT SAKNA DIG!

Kramar

Baker Queen

Hipp hurra för 20-åringen

Ja nu var det i lördags som min äldsta dotter fyllde 20-år, men det har varit fullt sjå med den stora festen så jag har inte haft ork att blogga förräns nu. Nu ska jag avslöja vilken fin present hon fick av Bakerska familjen



Gissa om hon blev glad!!!! Självklart så fick hon ta med sig den till sin pappa nu när hon ska vara där i två veckor. Nyhetens behag....

PS. Festen i lördags blev urlyckad, alla födelsebarn trivdes som fisken i vattnet. Medans den äldste dottern "lekte" med datorn så höll den yngste på att filma. Skojsigt värre mao. DS.

Kramar

Baker Queen

Myndig



Grattis dottra min på din stora myndighetsdag idag den 20 augusti 2009!

Morgonpresent har delats ut och middagen är bestämd (tacos vad annars).


Nu är det dax för dottra min att gå till den första skoldagen, och jag ska skriva inköpslista och åka och handla.

Kramar

Baker Queen

Datorkrångel

Det är inte bloggtorka jag har råkat ut för de senaste dagarna, det är datorkrångel. Typiskt, just nu när det händer så mycket som jag vill skriva om.

Vi har kommit hem från Värmland, vi fick med oss mormor i bilen oxå för hon tänkte vara här och fira tjejerna på deras stora dagar nu i helgen. Trevligt som bara den tycker vi allihopa. Själv har jag semester denna vecka ut, men barnen börjar i skolan - den äldsta i går och den andra på torsdag (på 18-års dagen). Så jag fördriver tiden med att shoppa presenter, planera för festligheterna, städa, umgås. Imorgon ska jag skjutsa mormor till Täby för hon ska hälsa på några väninnor. Jag stannar nog där en liten stund, vill ju hälsa på A-M som bor i England i vanliga fall. Sedan ska jag åka till SöS för att hälsa på denna snygging, som tyvärr är nyopererad och behöver lite sällskap i några timmar.


Solong friends. Nu ska jag åka till Vällingby och umgås lite.


Kramar


Baker Queen


Ack Värmeland du sköna....

Nu bär det strax iväg till Värmlandsskogarna. Har inte orkat packat ner alla sakerna ännu, var lite småtrött igår efter kryssningen men å´andra sidan så är väskan redan halvpackad så det är bara att stoppa ner lite mer kläder och underkläder så är det klart. Har precis kollat in väderprognosen för Arvika och det ser inte ut att bli så fint väder som det var förra veckan, så lite mer varma kläder behövs. Speciellt med tanke på att vi ska upp i skogen och plocka svamp och blåbär.

Hej hopp vänner, ha det så bra här hemma i Stockholm

Kramar

Baker Queen

Hemma igen efter en underbar kväll på Ålandshav.

Vi kom iväg i god tid denna gången (fniss, inga mer missade båtar här inte), vi var t.o.m. först på plats av gänget som skulle åka. Härlig dag med den obligatoriska shoppingrundan innan buffé bordet stod uppdukat. Jag lyxade till det och köpte både foundation och rouge till mig själv (vilken kalaspingla jag blev sedan på kvällen). Iom att vi var så många så var det inget problem att vi ville sitta på olika ställen, vissa av tjejerna ville vara på discot (dansband var inget för dom) där vissa av ungdommarna inte kunde komma in då det var 18 års gräns. Härligt att kunna alternera på så många ställen är det. Vi kom inte i säng förräns tidigt på morgonen.

Dagen efter var det inga sura miner eller huvudvärk, däremot hade syrran så himla ont i sina fötter stackarn så hon fick låna mina sköna ecco skor som är en storlek större än vad hon brukar ha. Däri fick hon plats med sina uppsvullna fötter utan problem, så då kunde vi shoppa lite mer trallalla.

När allt var inköpt och klart så gick vi upp på soldäck, ja solen lös med sin frånvaro men vad gör det när man blev alldeles varm i kroppen av att digga till The Amigos. A Swedish smorgasbord of music!


Förra årets kort på snyggingarna när dom spelade på båten.

Nu ska jag snart packa till nästa resa imorgon (mycket man ska hinna med under semestern) som bär iväg till Värmlandsskogarna.

Solong

Kramar

Baker Queen

Cinderella

Idag/ikväll bär det iväg med Cinderella på 24-timmars kryssning. Vi ska fira ett födelsedagsbarn som fyller just idag. Vi är några kvinnor i mogen ålder och våra barn/ungdomar.

Så ha det så gott här i Stockholm

Kramar

Baker Queen

Chilimajonäs och Knäckig rabarberpaj

Chilimajo



Ingredienser för 8 port.

2 st                vitlöksklyftor

1 tsk              dijonsenap

4 krm             cayennepeppar

2 st                äggulor

3 dl                rapsolja

0,5 tsk           salt

1 krm             vitpeppar, nymald


Tillagning

1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Skala och pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner senap, vinäger, cayennepeppar och äggulor. Vispa ihop detta kraftigt.
2. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt, så att majonnäsen inte skär sig.
3. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer cayenne. Täck och ställ kallt.



Knäckig rabarberpaj (tyvärr ingen bild)

Tillagning

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass.

Alla goda recept hittar jag på Tasteline.

Kramar

Baker Queen


Kräftskiva med stort K

Vilken underbar semestervecka det har varit. Min rödhet har övergått till brunhet efter allt solande och badande med ungdomar och i glada vänners sällskap. Höjdpunkten var den oootroligt lyckade kräftskivan som vi hade igår. Vännerna kom redan vid tresnåret för att leka lite i poolen för att sedan sätta sig till bords och knapra urgoda kräftor med tilltugg som Västerbottenpaj exempelvis. Bl.a hade jag gjort en supergod chilimajo (majonäs) med sting i. Som avslutning en knaprig rabarberpaj. Recept kommer senare för den som vill ha. Först lite bilder på poolpartyt/kräftskivan.


The tre chicks som tar sig ett välförkänt dopp i poolen innan alla andra gäster kommer.


Syrran hade svårt att komma upp på madrassen - skulle kunna göra en film med alla kort som har tagits på dessa försök. Vi alla fick oss ett gott skratt - även syrran som synes.


För när väl gästerna kom så blev det mest ungdomarna som tog över med volleyboll medans vi vuxna höll till i poolhuset och drack välkomstbål. En stilbild på långbordet med en del av gästerna.


En stilbild på kräftbelysning i dagsljus.


När det blev mörkare så togs ljusdioderna fram och succén var fullbordad. Min bror med fru och min dotter med pojkvän.


Sedan dans i poolhuset. Häftigt när det var nedsläckt vill jag lova. Liten som stor fick vara med.


Såna här fina mönster kunde man göra med kameran..... Fråga mig inte riktigt hur, är inte så himla teknisk av mig.

Solong

Kramar

Baker Queen

Städdag

Jag har bränt mig en aning efter att ha varit ute i den starka solen varje dag i veckan. Så idag på förmiddagen så damsög jag inomhus istället för att bada och sola. Sedan tittade jag lite på TV och chillade nere i gillestugan. Men när väl ungdommarna gick upp så hjälptes vi åt att olja in utemöblerna, skura lite på trallen, sopa i poolhuset, sätta upp kräftbelysningen. Ja förbereda för morgondagens kräftskiva helt enkelt.

Jag har precis tagit ett e.m. dopp, solen är i moln (skönt för en gångs skull) och jag mår toppen. Snart ska jag åka iväg och köpa kräftor och det sista inför dagen K.

Ha det bra i sommar Stockholm

Kramar

Baker Queen

Rätt svar på klurigheterna

Höll på att glömma de rätta svaren på mina förnamn, men bättre sent än aldrig. Så här kommer de rätta svaren till slut:

Så mycket pengar har den kvar som är pank?                 INGA
Det kan prinsessan av England kalla sig?                       BRITT el BRITTA  
Kan man väl säga att orden elever och beteende är?    ERIKA

Det var allt för denna gång. Nu ska jag ta och sola och bada lite igen.

Kramar

Baker Queen

Italiensk mumsig paj

Igår hade vi en såååå härlig dag, i glada vänners lag (med barn) hade vi poolparty. Alla hade tagit med sig något att grilla medans jag hade gjort en mumsig paj. Receptet hittade jag som vanligt på Tasteline, en riktig bra hemsida måste jag säga.

Italiensk paj med oliver och soltorkade tomater

Ingredienser för 4 portioner.

125 gram     smör

3 dl                vetemjöl

3 msk            vatten

5 st               tomater

1 st               gul lök, finhackade

2 st               vitlöksklyftor, finhackade

50 gram        soltorkade tomater i olja, strimlade

75 gram        svarta oliver med kärna

75 gram        oliver gröna

0,5 dl            vispgrädde

1 tsk             salt

4 st               ägg

0,5 dl            parmesanost, riven

1 dl                ost, riven

  

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar. Häll fyllningen i pajbottnen. Strö över osten och grädda i ca 40 minuter.

Servera med en grönsallad.



Kramar

Baker Queen


Ännu en solig dag vid poolen

Det är helt underbart att vara hemma igen. Har bara legat vid poolen idag igen, med ett avbrott för att klippa gräsmattan. Det var något kyligt i vattnet (vi har haft lite problem med bergvärmen - men det är fixat nu) men sambon har dragit på värmen nu igen. Så under morgondagen så blir det lagom, då när två av mina väninnor med barn kommer på besök. Så nu när det har svalnat av i luften ska jag gå och duscha för att sedan åka och handla alla ingredienser som behövs till den Italienska pajen som jag ska göra ikväll till mina kära vänner. Ska bara först chilla lite här i poolhuset.



Kramar

Baker Queen

Borta bra men hemma bäst.

Det har varit härliga dagar i Småland. Först åkte vi till Skirö, som jag skrev tidigare. Sedan släktträff i Ringshult utanför Tingsryd (nära Blekinge mao). Där var vi 55 personer (sambons släktingar) som hade samlats och hade en hejdundrande fest i den stora ladan. Senast vi var där var förförra träffen för sex år sedan, det är träff vart 3:e år nämlish. En del kände man igen men definitivt inte alla. För en som har dåligt lokalsinne så var det rent av otroligt att jag hittade dit...



Några av kusinvitaminerna med min sambo längst till höger.

Härligt väder var det oxå till på köpet. Efter lite soldyrkande så hade vi lite frågesport att para ihop fågelholkar med fåglarna - en rolig lek. Sedan var det dax att gissa förnamn. Här kommer några exempel, försök att lista ut förnamnen. Det rätta svaret får du imorgon eller övermorgon eller.....

Så mycket pengar har den kvar som är pank?
Det kan prinsessan av England kalla sig?
Kan man väl säga att orden elever och beteende är?

Det var allt för denna gång. Mer bilder och berättelser kommer.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0