Marmaris here we come!

Ja vad kan man göra en sådan här regnig maj dag om inte boka en semesterresa i augusti?! Jag har funderat på det ett tag, och nu även diskuterat med tjejerna hemma (som självklart blev eld och lågor). En gemensam födelsedagsresa till tjejerna och "sista resan med gänget" kanske. Ja sedan blir det väl bara jobb för ungdomarna samt att intresset kanske inte är så stort att följa med nästa år :-)
 
Nu är resan bokad/reserverad. Innan den 5 juni måste vi ha beslutat oss, för då ska resan delbetalas. Men visst ser det härligt ut på Hotell Kaptan i Marmaris/Turkiet?
 
 
Kram
BakerQueen

Diskriminering av personer med funktionsnedsättning

Så heter mitt arbetsrättsliga PM som jag idag har lämnat in till Luleå Tekniska Universitet, en dag innan sista dag. JIPPII. Om man räknar bort försättsblad samt referenslistan så blev det lite mer än 6 sidor text till slut. Så jag håller mig inom ramarna (min 4-5 sidor och max 10-12 sidor) iaf.

Så nu blir det till att fira ordentligt! Men den stora frågan blir då vad jag ska hitta på nu under helgerna? Funderade eventuellt på att åka på en weekendresa till Madrid (där käresten för närvarande är på tjänsteresa) nästa helg, men fick igår reda på att han troligtvis åker hem den fredagen. Så isf måste jag åka redan nu i helgen. Hmm - kan bli svårt att få biljetter, eller?

Kramiz
BakerQueen

Arbetsrätten går in på sista veckan...

Nu är äntligen tentamen i arbetsrätt avklarad, det känns underbart :-) Tror att jag iaf minst kommer att klara godkänt, kanske t.o.m. väl godkänt. Men man kanske inte ska vara för kaxig, utan inrikta sig på godkänt.

Mitt PM går också så sakteliga framåt, har redan skrivit 6-7 sidor. Jag planerade att göra det klart nu i helgen, då det ska lämnas in på söndag. Trodde jag, ja. Min studiekamrat (som jag tentade tillsammans med) hade inte ens påbörjat sitt PM, "men det är ju en hel vecka tills det ska vara klart". Jag stod på mig (jag kan ju inte ha fel - jag skriver ju in i min kalender så duktigt :-), men jag fick sedan krypa till korset när jag/vi loggade in på hemsidan. Men jag är överlycklig över min fadäs - då kan jag koppla av i helgen, och lägga PM åt sidan. För ikväll blir det Mellofest i Jakobsberg för min del. JIPPIII.

Heja Robin!

Kram

Brev från Strindberg anno 1877

Ska strax börja kvällens tentaplugg inför morgondagen. Men innan dess, lite "bloggeri". Hittade nedanstående citat bland mina samlingar. För en herrans många år sedan fick jag en kopia av August Strindbergs brev till Redaktör Blumenberg på Kungliga Biblioteket, och nu hittade jag en "översättning". Ja det är inte lätt att läsa gammel Svenska, och speciellt inte med skrivstil :-). Läs och njut av Strindberg.
 

"Herr redaktör Blumenberg!

Som den Satans Uslingen Hjalmar Svensson uraktlåtit aflemna Tidningen Upsala för 1874, N:is 1-75, frågas härmed ödmjukligen om Ni i vetenskapens och Religionens heliga namn skulle, med stöd af de relationer Ni under er välsignelsebringande verksamhet i den förbannade Upsalahålan förvärfvat, möjligen kunna afpina nämnde usling uppgifna felande exemplar, eller på annan väg dem anskaffa för att i Kongl. Riksbiblioteket till efterverlden uppbevara, hvarför vi skola i vår ynnest och bevågenhet Eder vid stundande jubelpromotion och Ordenskapitel ihågkomma.
Gifvet Stockholms slott d. 17 Hujus 1877.

På begäran.

                
August Strindberg

P.S. Om icke det sakramentskade ludret skulle kunna prestera äskadt, blir han åtalad, pliktar 25 Kr. och vi äro ändå utan tidningarne."

Tentamen på fredag

Jag har ringt och mejlat säkerligen ett hundratal ställen för att kunna tenta här i Stockholm. Svårt har det varit, faktiskt nästan omöjligt. Men till slut hittade jag ett ställe som var villig att ta emot en "distansare" som jag. Men jag fick tyvärr betala för tentavakten, så det var till att ragga upp andra studenter som var villiga....

Napp fick jag och lokal o vakt bokades. Igår fick jag sedan ett mail från min studiekamrat - tyvärr kunde hon inte tenta trots allt! Tillbaka till ruta ett igen. Hade tidigare fått ett tips av en annan studiekamrat i Upplands Väsby, så jag slängde mig på telefonen så fort de öppnade idag. Så nu är det klart - på fredag kommer jag hålla till på Meteorologiska institutionen (MISU) på Stockholms Universitet och tenta för fullt.

Pust och stön - nu åter till pluggandet :-)

Plugghelg

Livet är rätt så härligt, trots att jag måste plugga hela helgen :-)

Fruktansvärt

Läste om de tre kvinnorna, som efter tio års fångenskap har blivit befriade. FRUKTANSVÄRT

Läs artikeln.
 
Kram
BakerQueen

Spelningen på vårfesten....

Visst är vi snygga i våra otroligt snygga scenkläder o peruker (tyvärr brokig bakgrund som förtar bilden)? Vi började med en ABBA låt - does your mother know....
 
 
Det var definitivt drag under galoscherna under kvällens tre timmar långa spelning :-)
 
Kramiz
BakerQueen

RSS 2.0