Pust och stön, idag är det riiiiktigt varmt

Det går knappt att vara ute när det är sådan hetta som det är idag. Så det blir till att vandra in och skriva lite på bloggen när det blir alldeles för svårt att vara ute. Denna söndag är annars en dag för att slappa, har löst korsord och spelat lite kort med dottern. Nu har hon tröttnat (basket och pingis med kompisar var roligare) och jag går in för att svalka mig en aning.
 
Ha en fortsatt bra pingsthelg vänner.

kramar

Baker Queen

Pygmé jerboa

Kunde inte låta bli att visa detta klipp som motvikt till allt de tråkiga igår. En liten pygmé råtta



Kramar

Baker Queen

Pendeltåget hem...

Ja så efter en underbar och trevlig fredagskväll så beger jag mig tillsammans med systra mi till pendeltåget mot centralen. Vi missade precis ett tåg, så vi går runt lite i centrum för att leta efter en öppen affär för att köpa ciggaretter till mig (typiskt - jag brukar alltid ha ett paket extra i väskan, men icke denna gång). Klockan 22:02 avgår pendeltåget från Huddinge station, men vi kommer tyvärr inte så långt på färden. Redan vid Stuvsta tar det stopp och där står vi i en timme. Anledningen är en olycka, en kille ramlar under tåget. Ambulans, brandbil och polis kommer på plats snabbt. Jag hoppas att han klarade sig, och det faktum att det tog så lång tid borde tyda på att han var vid liv. 
 
I tåget så har vi en fasansfull timme under tiden. Fasansfull på så sätt att vår vagn var full med fulla tonåringar som hade tagit studenten. Ingen hänsyn till det som hände utanför överhuvudtaget. "Vi har tagit studenten" sjöngs det febrilt, klagan och otrevligheter i en hel timme. Dom blev tillsagda flera gånger att dämpa sig, att tänka på att det fanns flera i tåget och för att inte prata om det som utspelade sig utanför fönstret. Men detta triggade bara ungdommarna till att låta ännu mer, och till slut var det både dricka och rökning inne och definitiv ingen hänsyn till någonting. Dom var sura för att dom missade sina fester och det fick vi alla minsann höra flera gånger. Tänk om dom bara kunde öppna dörrarna så att dessa ungdommar kunde försvinna därifrån så skulle det vara bra - men icke, dörrarna var stängda pga att vi inte var vid perrongen. Till slut kom i alla fall polisen in och lugnade ner ungdommarna en smula.

Så efter en timme så kunde tåget köra in till perrongen äntligen, men då var det bara att stå och vänta på nästa tåg som dröjde en halvtimme eller mer.

Ett tråkigt slut på en så trevlig kväll.

Kramar

Baker Queen

Jazzigt värre

Igår kväll var jag och min syster i Huddinge på Jazzfestival. Den första som uppträdde var lite mer impovisationsjazz (inte min favo direkt - blir stressad av det), men sen blev det bara bättre och bättre. För att inte tala om de grande finale med Sven Zetterberg. Det var riktigt bra kan jag lova.



Kramar

Baker Queen

Rusig idag

Att det kan vara så jobbigt att springa/jogga fem kilometer - var helt slut igår kväll och även idag. Kan ju bero på min förkylning, eller? Jag har även tagit tabletter för pollenallergi - har hjälpt en aning iaf. Sedan blir det ju inte lättare av att man mestadels springer på hård asfalt - knäna har tagit en hel del stryk kan jag ju säga. Dom ömmar till tusen, knappt jag vågar sätta mig för då finns det risk att jag inte kommer upp gamla tanten, hi, hi. Hade bara ett knäskydd som jag hade på mitt "rusande" knä - Running knee som det heter enligt läkaren.....

På jobbet är det full fart - mycket roliga saker händer  eller kommer att hända inom en snar framtid kan jag lova. Mer rapportering om det kommer så småningom - för vissa roligheter är inte helt bekräftade ännu...... Jippiiiii kan jag bara säga!!!

Kramar

Baker Queen

Snörvel idag

Igår kände jag av lite halsont, och idag har det brytit ut ordentligt - min eländiga förkylning. Hoppas att det försvinner lika snabbt som det kom. Eller att det "bara" är allergi denna gång, har haft lite funderingar förut då det inträffar under samma period varje år. Men det är ju i så fall inte bara egentligen.....

Huvudet känns hur som helst tungt, inte roligt att jobba då inte. Efter att jag har gjort alla mina räkningar nu ikväll så är det bums i säng för att förhoppningsvis vara piggare imorgon. För imorgon måste jag vara tillräckligt frisk och kry för att lyckas med vår ruset. I värsta fall får jag promenera dessa fem kilometer, får nog sikta in mig på det i alla fall.

Vår rusets hemsida

Kramar

Baker Queen

Träningspass ute i det fria

Efter middagen så ville dottra min få med mig och spela lite pingis. Tja varför inte tänkte gamla tanten - sagt och gjort så blev det. Jag och dottern tar med oss varsitt racket och basketbollen och styr våran kosa mot Norra Ängby skola. Kul var det, trots att det började regna efter ett tag. Än kan tanten....

Lite fina bilder får du här





Fin pose hon har, eller hur?

Kramar

Baker Queen

Projicering

Att projicera sina egna svagheter för att försvara sin egen självbild är tyvärr vanligt förekommande i dagens samhälle. Enligt Sigmund Freud är detta en psykologiskt försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden etc. Personen som projicerar vill bli "rentvådd" , varför denne projicerar sin svaghet på en annan person, i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv. Projektion/Wikipedia

Det är inte lätt att alla gånger förstå att det är fråga om projicering, speciellt inte när man är barn/ungdom. Utan det är vanligt att man tar åt sig och mår dåligt och tror att felet ligger hos sig själv när det egentligen är föräldern som har dessa problem.

Ett tips för den som känner sig utsatt som barn kan läsa detta forum för vuxna barn till narcissistiska föräldrar.

Kramar

Baker Queen

Recept på rödbetor

Jag är väldigt förtjust i rödbetor av någon anledning. Rödbetor med chevreost - mums fillibabba. Nu har jag hittat en annan favorit.

Rödbetor med pestodipp (10 portioner)

1 ½ kg små rödbetor, skalade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
½ tsk peppar

Pestodipp:
2 dl hasselnötter, utan skal
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja, plockad
200 g Västerbottenost, i små bitar
1 dl solrosolja
2 msk vatten
1 tsk salt

Tillagning
Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen i ca 15 minuter (250 grader) tills de fått fin färg.



Kramar

Baker Queen

Tänkvärda ord

Majonnäsburken och två koppar kaffe.


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar..

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Kramar

Baker Queen


PA28 Cherokee

Idag är det underbart väder att flyga i - det kan jag intyga. Jag, mellantjejen och systersonen följde med Mr P ut på en flygtur från Skå till Bromma flygplats. Han har haft flygcertifikat ett bra tag nu men det har aldrig blivit av att jag har följt med. Men idag passade det så bra då dom ändå sov över hemma hos Mr M efter gårdagens festande. En kul gårkväll med festande till sena timmen och sedan den hissnande flygturen med PA28 Cherokee med plats för fyra personer inklusive piloten.


PA28 i hela sin prakt innan start.

Tranebergsbron
Flygning över Tranebergsbron.....

Globenvy
.... och en vy mot Globen arena


Tankningsdax. En liten vy inne i planet.

Vill även passa på att gratta Norge - dels på nationaldagen och dels för segern igår!!! La de svinge....

Kramar

BakerQueen

Datakörkortet snart klart

Jag har blivit så urusel på att uppdatera bloggen, sorry friends. Har hänt en hel del i mitt liv på senare tid, radar upp några saker (absolut inte i viktighetsordning)

1) Har klarat av den näst sista modulen på mitt datakörkort - PowerPoint. Körde upp veckan efter Excel, så det blev inte mycket tid till att läsa på. Men det behövdes inte tydligen då jag fick godkänt på en gång. Som vanligt egentligen helt meningslösa frågor typ "under vilken meny går du för att göra dublettbilder". Jag menar - vem sj-n vet exakt vart man ska trycka på menyraden (inga förslag att välja mellan utan du MÅSTE veta på en gång). Eller är det bara jag som "klickar "mig fram tills jag kommer rätt? However - nu är det bara Internet kvar tror jag, sedan har envisa Baker Queen sitt datakörkort i fickan. Inte för att jag vet vad jag ska göra av det riktigt, men det känns skönt att avsluta något som jag en gång i tiden har påbörjat.

2) En hel del fixeri på huset. Skrapning, tvättning och målning av altanräcke. Inte en dag för sent! Påbörjat inoljning av allt trädäck på fram och baksida. Och det är massor kan jag tillägga - skönt när det är klart. Har även köpt lite nya möbler och mattor till både TV rummet och till yngsta dotterns rum. Fin, fint blev det vill jag lova.

Framsidan

3) Har fått en bättre relation med Xet efter år av tystnad eller sura mailkommentarer då och då. Jippi det måste firas!! Det enda smolket i bägaren är väl en av anledningen till denna förbättring oss emellan - att yngsta dottern bestämde sig för att "rymma" från pappa hem till mig.

4) Mycket rep med 10-mannabandet (som vi är nu med alla som sjunger). Vi låter riktigt riktigt bra nu, synd att spelningen i juni ställdes in också. Det var inte så många som ville gå på fest på Nationaldagen.....

5) Även Rixette, min barbershop kör, har påbörjat sångövningar. Jag riktigt myser av allt sjungande måste jag säga. Mår så himla bra när min vardag kantas av sång och spel.

Kramar

Baker Queen


RSS 2.0