Tack för ditt inlägg Veronika

Kul att äntligen få en kommentar, det var inte igår minsann. Svarade snabbt, men fick sedan en tankeställare och tänkte faktiskt fortsätta på samma spår som förra inlägget - Varför?

För visst har jag fått sådana reaktioner förut - att det kan ha hänt något tidigare som har påverkat vad xet säger, men det är just det som jag tycker är så fel. Finns ingen anledning att vara respektlös mot den andre oavsett vad som tidigare har hänt.

Jag kan ta kritik mot vad jag tidigare har gjort (inte för att det är så kul alla gånger - men det är bara att bita i det sura äpplet), jag kan ta att vi har olika åsikter (hör liksom till vid en separation), jag kan ta mycket med tanke på infektionen oss emellan trots att det snart har gått sex år. 

Det är nog tyvärr ett vanligt scenario vid en separation - många grodor som åker ur munnarna från båda håll. Men nu är jag trött på dessa grodor som inte leder någon vart förutom att man som mottagare mår dåligt. Det är mer förståerligt (vet egentligen inte om det är mer accepterat) när grodorna kommer i början av en separation för då finns det många negativa tankar runt detta. Men så här långt efteråt?


Jag ska inte sticka under stol med att jag har sagt ett och annat i affekt, men jag har aldrig sagt/skrivit att jag önskade att jag aldrig hade träffat honom etc. Möjligtvis tänkt tanken i de svartaste stunderna, men aldrig uttalat det gentemot honom. För dessa ord leder ingen vart - det går inte att vrida tillbaka klockan och det är bara onödigt att såra den andre. För om vi inte hade träffats så hade inte dessa tre underbara barn funnits....


Ger det dig automatsikt rätt att "förnedra" någon bara för att du har känt dig sämre behandlad vid tidigare tillfälle? Att gå till personangrepp kanske hjälper för stunden, att få ur sig sin egen frustration, men det kan såra mottagaren oerhört. Och kan t.o.m. försvåra vidare diskussion, infektera vidare föräldrarelation.

Nä nu gör jag uppror - BÖRJA RESPEKTERA VARANDRA!


Vill gärna höra fleras (eller Veronikas igen) åsikter i ämnet. Skriv, skriv så tangentbordet ryker vänner....

Kramar


Baker Queen
 


Varför?

Varför är det så svårt att vara respektfull gentemot sina medmänniskor? Bara för att man har separerat betyder det inte att man ska spotta ur sig otrevligheter och gå till rena personangrepp.  Fraser som "jag önskar att jag aldrig träffade dig..." och "jag spyr när jag tänker på dig..." är inte acceptabla tycker jag.  Är det något i detta avlånga land som tycker något annat? Självklart kan man ha olika åsikter och argumentera och diskutera bäst man vill, oavsett om man är ett par eller är x med varandra - men det är lågt att slå under bältet. Dessa fraser är inte relevanta i sammanhanget, utan är endast ett sätt att trampa på den andra. RESPEKTLÖST!!!


Baker  Queen


Dags att röra på sig...

Höll på att skriva fläsket för det är ju det man har samlat på sig nu efter allt julätande och stillasittande en längre period. Idag är det första handbollsmatchen efter julledigheten - ska bli riktigt skoj. Lillfingret ska jag tejpa snart efter jag har skrivit klart på bloggen m.m.

Tjingeling vänner

Kramar

Baker Queen

Blondinbella ute ur leken

Trodde faktiskt att en av grabbarna skulle åka ut från Let´s dance idag och absolut inte en av bloggkändisarna!!!

Veckan har varit intensiv på många sätt och vis - arbetet har lugnat ner sig så här efter bokslutet, men då är det desto mer på andra ställen. Men jag fortsätter att hålla huvudet över vattennivån.

Ledsen om det verkar som om jag överger er mina vänner, men jag kommer tillbaka så småningom. Behöver bara ladda lite batterier.....

Många kramar

Baker Queen

Shoppinglördag

Idag har jag unnat mig en egen liten julklapp i efterskott - en fin golvlampa. Såg den i affären för typ en vecka sedan, men behövde fundera ett litet tag. Synd var väl det då jag missade mellandagsrean....

Nu när den är på plats funderar jag fortfarande lite om den passar eller inte. I mina ögon (en trebarnsmamma med liten inkomst) så var den rätt så dyr - 1 200 kronor. Så det gäller att vara säker på sin sak. Vad tycker du?



Kramar

Baker Queen

Nu börjar mitt favoritprogram igen - Let´s dance!

Tycker deltagarna är såååå duktiga, eller rättare sagt att dom utvecklas så snabbt. Otroligt. För jag vet hur svårt det kan vara att dansa dessa danser - speciellt om man har två vänsterfötter som vissa verkar ha så här i början.

Heja på!

Kramar

Baker Queen

Nu börjar jag bli trött...

Vintertröttheten känns hårt just nu. Fortfarande mycket på jobbet (när tar det slut egentligen) och inte så mycket roligare hemma. Man skulle kunna påstå att jag gräver ner mig i jobbet just nu, det är min räddande ängel....

Kramar

Baker Queen /Flodquistarn

Trettondagsafton

Trots att det var halv arbetsdag idag, så blev det nästan heldag för mig. Men det kan ju bero på att jag smet iväg och spelade innebandy (det var ett tag sedan - jättekul men jobbigt för en smygfet person som mig) vid elvasnåret. Ja sedan bar det iväg till Täby och sedan Arninge centrum där jag träffade en kompis och var lite smakråd när hon köpte en bärbar dator till sin dotter. En försenad julklapp, som plåster på såren för att julen inte blev så himla rolig..... Ja smakråd var väl lite att ta i, men jag passade i alla fall på att köpa Flat screen cleaner. Så nu är min bildskärm som ny, jippiiii.

Kramar

Baker Queen

Bokslutstider

Ja vad trist det låter - eller hur? Men det är kanske inte bara det ekonomiska som man ska göra ett bokslut på, i dessa tider kan det kanske vara på sin plats att även kolla igenom sitt egna liv. Vad har man gjort bra under år 2008, vad vill man ta bort, vad vill man göra under år 2009. Många frågor är det hur som helst.

En av frågorna under förra året (det känns fortfarande lite konstigt att säga förra året - det kommer att ta ett bra tag innan man riktigt förstår att det är nytt år) som jag har haft är mitt namnbyte. Jag har haft lite funderingar på att byta namn till Flodquist om du kommer ihåg. I julas var jag och mamma på gravrundan på självaste julafton - en tradition för många troende. Då tog jag detta kort på en av släktgravarna, och då blev jag påmind på nytt.....



GOD FORTSÄTTNING VÄNNER

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0