Det är inte bara jag som behöver vård

Även en av kissarna har blivit lite skadad. Han verkar ha varit i slagsmål - ett öppet sår stort som en fingertopp. Och i såret så fanns en avbruten kattand - så gissa vad han har varit med om. Så nu blir det till att både badda kattens sår och tejpa mitt finger varje dag innan man åker till jobbet.

Idag har jag repat med bandet. Vi ligger i hårdträning just nu, vi har t.o.m. fått några till tjejer som ska köra också. Så nu låter vi riktigt grymt vill jag lova. Spelningsdagen börjar närma sig med stormsteg - den 11 december gäller det!!!!

Kramar

Baker Queen

Hela 7 besökare igår

Nu när man uppdaterar sin blogg lite oftare (ja jag slår ju inte min dotter och alla andra ungdomarna som gör det mer eller mindre som sin livsuppgift att blogga flera gånger om dagen) så kommer besökarna åter. För jag var nere på endast en/två stycken ett tag när jag var som sämst på uppdateringen. Tack för att ni finns och har tålamod med mig och min numera pekfingervals på tangentbordet.

Många bamsekramar från

Baker Queen

Fortfarande uppsvullen...

...är det lilla fingret, men det är inte lika blått och hårt längre. Jag har smetat på gele och stadgat den och det verkar göra susen. Imorgon ska jag till läkare för att få ett utlåtande hur vi ska gå vidare, för inte är det helt bra.

Idag har jag hälsat på sonen - han var ännu mer kelig än vanligt (och inga sura miner när jag åkte heller), så nu har jag fått kärlek för flera dagar framöver. När jag kom dit så hade jag tejpat fingret, men jag fick ta bort det rätt så snabbt för sonen älskar tejp i alla dess former. Lite stötar fick jag, men det gick överlag rätt så bra. Och nu har jag tagit bort det igen för annars kan jag inte skriva.

Ha en bra kväll kära vänner

Kramar

Baker Queen

Tävling

Fingrar mig långsamt igenom mina mail (blir lite jobbigt med stödtejpen på - lillfingret är viktigare än man tror). Har för första gången anmält mig till en mailtävling, du vet en sån som lovar guld och gröna skogar (i detta fall en bärbar dator) men som egentligen bara är att man ska registrera sig och få massvis med e-mail reklam. Ja, vi får väl se - här är länken annars om det är någon annan som vill prova på.

http://se.limbino.com/c01/link/ol9jq9miwa

Kramar

Baker Queen

Fingerproblem

En till vecka har gått - tiden går så oerhört snabbt nu tycker jag man hinner knappt med. Om en vecka så är det advent och innan man vet ordet av så är det jul.

Nu börjar jag allvarligt funder på om jag ska lägga av med handbollen p.g.a skadorna. Jag har problem med knät (runners knee) och har av den anledningen inte varit med på två matcher. I torsdags skulle jag vara med äntligen, hade laddat upp till tusen - knäskydd hade införskaffats och om det skulle bli sämre så hade jag en tid hos kiropraktorn på fredagen. Allt var alltså uträknat till minsta detalj. Det enda som jag inte hade räknat med att jag skulle skada mig på något helt annat ställe än knäna. Det är rätt så vanligt att man får lite blånader på fingrarna då bollen har en förmåga att ibland hamna lite snett när man tar emot passar och i torsdags var inget undantag. Efter fyra minuters spel så hände det mig igen, det var inte skönt vill jag lova. Vi var redan en man kort på plan så det fanns ingen möjlighet att byta med någon, annars är det bästa att kyla ner fingret en liten stund. Men när jag kollade ner på handen så var lillfingret borta!!! Eller den fanns inte riktigt på samma ställe som den brukar iaf. Fingret var ur led - 90 grader bakåt m.a.o. Aj, aj, fick lite panik och skrek stoppa spelet. Det var ingen vacker syn, vet själv hur man reagerar när man ser kroppsdelar som ser vridna ut. Men till slut så hittades en man som kunde rätta till fingret på rätt position igen. Konstigt nog så gjorde det inte ont (hade väl en hel del adrenalin i kroppen) men det hördes dessto mer. Matchen avslutades, jag kunde inte spela vidare av naturliga skäl och då skulle vi vara alldeles för få utespelare. Motståndarlaget gick med på det (dom var lite halvsjuka dom också, så dom tyckte det var en bra ide). Resultatet hann bli 3-1 till Årsta och det blev då slutresultatet. Så nu ligger vi på 4:e plats (Årsta leder kan jag tillägga).


På fredagen så remitterade kiropraktorn mig till röntgen (ingen fraktur) och på tisdag så ska min husläkare titta till mjukdelarna. Tills dess så smörjer jag in fingret med Orudis och tejpar ihop lillfingret med ringfingret för att den ska få stadga. Orudis fick jag när jag hade ont i knät, det är en gel som ger smärtlindring vid muskel- och ledskador (sportskador). Det verkar hjälpa - svullnaden har gått ner iaf.


Kramar


Baker Queen


Idag har det varit min dag

För just idag har jag födelsedag - hipp hipp... På f.m. har jag mest legat och slappat (som mer eller mindre har blivit rutin efter allt festande de senaste lördagarna - nästa lördag är heller inget undantag) men sedan har jag och sambon varit inne i stan och köpt vinterstövlar till mig och sedan åt vi lite tapas och gick och såg den nya bondfilmen. Stövlarna var jättesnygga Timberland - sköna och varma till tusen



Igår hade vi fest hemma igen - vi var ett tiotal personer som satt till bords. Denna lördag bjöd jag på

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/Halsa/smala-festmenyer/Indisk-treratters/


Kryddig spenatsallad med aubergine och myntayoghurt som förrätt....



....och kryddig indisk gryta med kyckling och linser som huvudrätt.

Efterrätten blev alldeles vanlig glass (min ork tog lite slut där efter för- och efterrätt, annars hade det blivit indisk glass). Mums, ännu godare än laxen förra helgen.

Kramar

Baker Queen

Blomsterarrangemang

Fick sådan lust att fixa till lite blomsterarrangemang att ha på borden till festen igår. Fick höra att det var sååå "kitchigt". Bedöm själva...





Kramar

Baker Queen


Regnig söndag

Idag har jag varit lite off efter gårdagens festande hemma. Det har varit lite födelsedagar som har firats (sambons och min) och imorgon fyller sonen 14 år. Idag har jag varit och köpt sonens presenter och imorgon ska jag åka och hälsa på honom på boendet - längtar i hela kroppen efter att träffa honom.

Igår var det sambons släkt och min syster som var här och åt en underbar middag. Först en stark bönsoppa med paprika, tomat och chili. Mums....



Sedan huvudrätten, salt- och saffransbakad lax



Efterrätten blev en enkel mandeltårta med daim och apelsin. Mums och åter mumsfilibbaba. Här får du recepten om du vill testa själv.

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/Halsa/smala-festmenyer/Orange-fredag/

Nästa helg blir det mer festande av, då mina vänner inte kunde komma denna helg. Men det är ju inte helt fel att festa i flera dagar, eller hur?

Kramar

Baker Queen

Jag ska skärpa mig och uppdatera bloggen

Det har varit lite mycket på senaste tiden, och till på köpet fungerar fortfarande inte det trådlösa nätet så jag har mer eller mindre fått stå i kö för att använda kabeln. Nu är mina tjejer hos sin pappa, så då har jag lite mer frihet att kunna använda internet när det passar mig.

Jag har även haft lite "nyhetstorka" har inte känt att jag har haft  något att skriva om - vill ju inte upprepa mig allt för många gånger. För livet går sin gilla gång, jobb, jobb, rep med bandet, umgås med barnen och sedan lite handboll (som jag tillfälligtvis får lägga på hyllan ett tag med tanke på mitt s.k. running knee).

Sedan har jag läst någonstans att man ska ha lite bilder på bloggen - helt varannat inlägg ska innehålla en bild. Så nu är det verkligen dags med något roligt på bloggen. Så ni får hålla tillgodo med denna nya rykande färska logga för bandet som min kära syster har gjort. Ja trodde jag ja, gick inget vidare kan jag ju säga. Får göra ett nytt försök på jobbet imorgon faktiskt - har lite andra hjälpmedel där.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0