Diabildsvisning

Sambon är på boxningsmatcher hela helgen - så jag är helt solokvist här hemma i stora huset. Lite trist, men då har jag desto mer tid för mig själv och det är inte helt fel iofs.

Förutom den sedvanliga korsordslösningen (Fredagens DN kryss är klart, har inte börjat med lördagens än) som är så rogivande och lärorikt, så har jag tvättat inför Turkietresan. Ja sedan har jag kollat upp lite fakta om mina resmål - det viktigaste är ju vädret - runt 10 grader är det därnere. Mysigare än här i trista Stockholm där det är minus 3. Så det blir till att kolla igenom vårgarderoben.

Men först ska jag titta igenom de diabilderna jag har hittat, allt från begynnelsen av mitt och X förhållande fram till barnen var små. Hinner nog med det innan melodifestivalen ikväll (eller ska jag skippa det denna kväll måntro?). Diabilderna har varit undanstoppade i det överfulla garaget, har knappt kommit åt dom tidigare. Men nu är det ju lite mer undanröjt där efter vattenskadan, jippiiii det förde något gott med sig i alla fall denna vattenkaskad.

Kramar

Baker Queen


Besök i Istanbul

Vi ska även besöka dessa platser (innan middagen)

Sultan Ahmet

Blå moskén (på turkiska Sultanahmet Camii, "Sultan Ahmed-moskén") är en stor moské, klädd i blått kakel, i Istanbul. På natten lyser strålkastare upp byggnaden från alla håll. Den byggdes av den osmanske sultanen Ahmed I1600-talet, och arkitekturen är delvis inspirerad av Hagia Sofia som förebild. Blå moskén är en populär utländsk benämning på moskén, det officiella namnet är dock Sultan Ahmeds Moské. Smeknamnet kommer av att moskén är en av flera turkiska klädda med keramikplattor från Iznik som har blåa detaljer, även de övriga kallas stundtals blå moskén.



Topkapi Palatset

Topkapipalatset (Topkapı Sarayı, ordagrant "kanonportspalatset", på turkiska) är ett palats i Istanbul i Turkiet. Det ligger mitt i staden på Seraljudden mellan Gyllene hornet och Marmarasjön. Palatset var de osmanska sultanernas residens och deras rikes administrativa centrum från 1465 till 1853. Byggnationen inleddes 1459 på order av sultan Mehmet II och palatset stod klart år 1465. Senare sultaner har sedan utökat palatset successivt. År 1853 övergavs det som dynastins residens till förmån för det modernare Dolmabahçepalatset.

Topkapipalatset förvandlades 1924 till ett museum på order av president Kemal Atatürk. Inne i relikrummet i palatset förvaras flertalet reliker som sägs komma från profeten Muhammed. Bland dessa kan nämnas en kappa, ett svärd, delar av profetens skägg, en tand och ett avtryck från hans fot. Värt att besöka är även Topkapipalatsets harem som sedan början av 2000-talet genomgår en upprustning.

Och självklart sist men defenitivt inte minst Grand Bazaar



Kramar

Baker Queen


Palatset i Istanbul

På måndag bär det iväg på min färd till Istanbul, besök på bl.a Generalkonsulatet hägrar. Kolla bara vilket tjusigt ställe...



Lite bakgrundsfakta om palatset:
Det svenska palatset i Istanbul är Sveriges äldsta statliga egendom utomlands. Tomten i Beyoglu (gamla Pera) inköptes 1757. Den ursprungliga byggnaden eldhärjades vid flera tillfällen för att slutligen brinna ner till grunden 1818. Det nuvarande svenska palatset invigdes 1870.

På 1920-talet, när Ankara blev Turkiets huvudstad, flyttade ambassaderna från Istanbul till Ankara och de gamla, ofta magnifika, beskickningarna blev generalkonsulat.

Idag rymmer det Svenska Palatset i Istanbul kontor i gatuplanet, representationsvåning en trappa upp och generalkonsulns privatbostad högst upp. Det är omgivet av en lummig trädgård. I anslutning till trädgården ligger ett litet kapell, som uppfördes av det svenska sändebudet 1858.

1962 tillkom Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul. Sedan 1974 har det varit inrymt i den gamla Dragomanbyggnaden i palatsets trädgård. I Forskningsinstitutet finns gästrum, bibliotek, arbetsplatser för besökande forskare och ett modernt utrustat auditorium med plats för upp till 50 personer. Forskningsinstitutet är ofta värd för seminarier och akademiska kurser och det är en uppskattad mötesplats för turkiska och svenska akademiker.

**********************************'

Tänk att lilla jag kommer att åka dit på tisdag då jag och mina medresenärer är inbjudna till generalkonsuln på middag tillsammans med andra celebra turkiska professorer. Kommer att bli en upplevelse som heter duga....


Jäkla stentrappa

Eller ska jag säga jäkla klumpeduns till mig själv kanske? Snubblade i trappan på jobbet idag. Jag har alltid många järn i elden, bråttom, bråttom, bråttom....så jag gick inte lugnt och stilla kan jag ju säga. Tur i oturen är att jag var på väg uppåt - skulle nog vara ordentligen otrevligt om jag skulle ramla nedåt. Det första man tar emot sig med är den lilla högerhanden. Naglarna rök, kände att högra lillfingret böjdes lite bakåt (är lite försiktig på den punkten sedan tidigare) men ingen ko på isen visade det sig. Men efter en liten stund, när adrenalinet hade lagt sig en smula, så började det ömma lite och en liten bula började synas på handleden. Så jag tog en frysklabb och satte mot handleden för att få ner den begynnade svullnaden. Det var lite jobbigt att hålla i klabben - jag måste ju jobba oxå och det blev vissa svårigheter att klara av den uppgiften. Så finurlig som jag är så hämtade jag packtejpen och tejpade fast klabben. Så där satt den resten av dagen, sisådär två timmar. Sedan bar det iväg till repet med bandet. Så fort kylan försvann så kände jag mig en aning öm igen, så nu när jag har kommit hem så har jag smörjt in med Orudis och satt på en gasbinda för att stödja. Orudis är en gel att användas mot måttlig smärta i samband med muskel- och ledskador, t.e.x. sportskador. Gissa när jag fick den gelen, hmmmm.....

Det första jag får göra imorgon är att anmäla detta som en arbetsskada.

Kramar

Baker Queen

Missförstånd eller syftningsfel?

En mening kan vara tvetydig på många sätt och vis. Att glömma ett ord kan vara avgörande för betydelsen. Eller? Självklart kan det vara det, men det kan även vara ett sätt för skribenten att få fram denna tvetydighet. Ibland kan det bli syftningsfel, men det går ändå att utläsa vad som menas genom att läsa hela sammanhanget. Om man tar ut en enstaka mening från sitt sammanhang så går det defintivt att misstolka.

För min del så skriver jag som jag tänker, om det är rätt eller fel tvistar de lärde. För mig är det andemeningen som är viktig, inte att det rent gramatiskt ska vara helt korrekt.

Varför blir det då missförstånd? Jag har en enkel förklaring till det hela. Jag menar inte att det är den enda förklaringen, men jag har lärt mig i livets hårda skola att denna förklaring stämmer in i många sammanhang. Några exempel.Två människor som tvistar med varandra har en förmåga att missförstå varandra, läsa in annat i det skrivna eller sagda ordet. En person som har förutfattade meningar, tror sig redan veta vad den andra menar, missförstår oftast. En person som har dålig självkänsla läser oftast in kritik i det andra säger, trots att det egentligen var menat som beröm. Det jag menar är alltså att det är upp till betraktaren/läsaren att bilda sig en uppfattning utefter vad han/hon vill utläsa.

Avslutningsvis några aforismer - tänkvärda ord:

Femtio procent av alla samtal består av missförstånd. De återstående femtio procenten utgörs av pauser. Carl Hammarén

Martins lag om kommunikation: Det oundvikliga resultatet av en förbättrad och byggd kommunikation mellan olika steg i en hierarki är en enorm ökning av riskerna för missförstånd. Thomas L. Martin jr

De som skriver klart har läsare; de som skriver dunkelt har kommentatorer. Albert Camus

"Legere et non intelligere neglegere est" - Att läsa och inte förstå är inte att läsa.

Läsa som fan läser Bibeln (Illvilligt misstolka något. Jfr. hur Jesus frestas av djävulen, som använde bibelcitat och tolkade dem på sitt eget sätt, se Matteus 4: 1-11, Lukas 4:1-13)


Kramar

Baker Queen

Ingen anmärkning på bilen!!

Skönt att få det överstökat till slut - ett helt vitt besiktningsprotokoll, utan anmärkning mao. Besiktningskillen tipsade om att jag borde byta blinkerslampor bak då det hade börjat mattats av. Han skulle bara veta vilket problem jag hade igår e.m. Han tyckte väl att jag skulle lämna in det till bilverkstan - men men det går ju inte för sig eller hur. Nu har jag ju lyckats byta en lampa, så det är bara att fortsätta med nästa, eller?

TJEJER KAN!!!

Kramar

Baker Queen

Manligt och kvinnligt

Int blev det någon bowling idag, men inga sura miner för det - tjejerna hade inte heller riktigt lust. Jag och min äldsta roade oss med att lösa fredagens och lördagens DN kryss - kul att göra det tillsammans. Sedan åkte vi och tvättade bilen (i automat förståss - hade inge lust att stå ute). Fick sedan hjälp med att byta min baklykta som var trasig. Vi tittade länge, jag och personalen, i manualen för att utröna vilken lampa det skulle vara. Men vi fick se oss slagna på den biten - det var bara att skruva upp bakljuset och titta efter. Den lampan har nog aldrig bytts, inte av mig i alla fall. Möjligt att Xet gjorde det när det begav sig. Trögt var det men skam den som ger sig. Killen på macken var riktigt imponerad av mig som bytte lampa, fick även en kommentar av en taxichaufför om samma sak. Man kan ju alltid fråga sig vad dom blir imponerade av - bara för att det är en tjej som pysslar med en typisk manssyssla? Sitter de gamla könsrollerna så djupt inrotat i våra sinnen?

Jag har aldrig riktigt varit duktig på bilar, men jag har fått lov att lära mig. Är man den enda som har körkort i en familj så blir det lite på mitt ansvar att se till att bilen är körduglig. Då är det bra att man är så envis som man är - det ska gå. Byta däck, byta lampor, yes name it....

Jag tycker det var lite roligt när grannfrun sa på skämt (var för några år sedan på en gårdsfest - du vet lite i fyllan och villan) att hennes man minsann hade påpekat detta faktum att jag hade bytt däck på bilen - "kan hon så kan väl du?" fick hon sedan höra lång tid framöver.

Och det lustiga är att samma reaktion blir det om männen städar och lagar mat eller tar hand om barnen. Vi tror att vi är sååå jämställda här i Sverige - men vi har lång väg att gå.

Nä nu är det nog snart dax att hoppa i säng - ska ju upp tidigt imorgon och åka till bilprovningen med den rena bilen. Måste även hinna till macken igen - glömde att fylla luft i däcken i all uppståndelsen med bytet av baklyktan. Så kan det gå när inte haspen är på.

Kramar

Baker Queen


När kommer våren?

Typiskt att det skulle börja snöa just nu när man hade börjat känna lite vårkänslor i slutet av veckan då solen tittade fram en liten stund. Jag hade tänkt att rengöra bilen idag (ska till bilprovningen imorgon nämlish), men det känns inte lika roligt i snön. Jag hade iofs tänkt att åka genom en biltvätt för utsidan, men insidan hade jag tänkt göra hemma. För en gångs skull dammsuga ordentligt etc. Måste erkänna att den gamla fördommen om att killar vårdar bilar bättre stämmer in på mig. Jag har aldrig haft så fin bil under tiden jag var gift med Xet - nu har jag en sambo som inte ens har körkort och ännu mindre intresserad av bilar. Suck.

Förutom bilen så ska huset även städas en aning. Sedan har jag lovat tjejerna att vi ska åka och bowla - EFTER städning. Hmmmm vi får väl se hur det går....

Kramar

Baker Queen

Trött lördag

Känner mig bättre, men är fortfarande lite såsig i skallen. Kan ju bero på att det blev sent igår, ehmm. Testade även en nubbe med denna underkur från Ungern, inte så där jättegott. Var nästan tur att man var täppt i näsan.


Unicum är en ungersk bitter som görs enligt ett hemligt recept med mer än 40 kryddor och örter vilket ger en alldeles unik smak. Framträdande smaker av pomerans, anis. Kan närmast liknas vid Fernet Branca. Är välgörande för matsmältningen eller oroliga magar.

Tryck på bilden så får du lite mer fakta om drycken.....

Kramar

Baker Queen

Ett litet tillägg bara....

Ett litet roligt egentligen. Jag har fått veta att vissa av mina "sångklipp" har tagits bort från Youtube, så nu kan vi använda min blogg på repen också. För av någon underlig anledning så fungerar dessa klipp på min blogg trots allt. Hurra säger vi, jag får fortsätta ladda ner låtar för att spara till våra rep.....

Många blöta kramar

Baker Queen

Jacuzzi here I come

Vi har storfrämmande här (Mr M). Har ätit lite tacos och mår bra. Nu är my darling och Mr M i ute jacuzzin och myser, medans jag chillar lite innan jag ska hoppa i (det är lite för varmt för min smak i början - runt 40 grader). Ett underbart avslut på en trevlig kväll, eller hur vänner? Kanske att det gör susen med min förkylning också?

Kramar

Baker Queen

Snörvel idag

Igår halsont och tjock i halsen - idag började snörvlet. För att inte prata om hur tungt huvudet kan kännas. Svårt att hålla samma snabba tempo på jobbet när man känner sig så. Men jag har inte tid att vara sjuk just nu, bara en arbetsdag till att stå ut. Och lugn - jag försöker att sitta mest på mitt rum och ska jag snyta mig så tvättar jag händerna efteråt. Ja alla försiktighetsåtgärder är åtgärdat för att inte smitta andra. Så det är bara jag som halvsitter /ligger där i arbetsstolen.....

Jag var för trött för att åka kommunalt till jobbet (dålig bortförklaring eller hur?), och i och med att jag ändå skulle åka förbi replokalen och så skulle jag lämna en mick och så.... Ja självklart så stannade jag och sjöng med bandet - det är ju såååå roligt. Och riktigt bra lät det trots att jag trodde att min röst skulle spricka ut i heshet. Det kanske är så jag ska göra - att vara lite snorig. Hmmm

Nä nu måste jag snart gå och lägga mig för att försöka vara piggare i huvudet imorgon.

Kramar

Baker Queen

Inge roligt

Trots att kroppen sa till (ont och tjock i halsen) så var jag dum nog att spela handbollsmatch. Vet att det kan vara rent livsfarligt att göra detta - kan påverka hjärtat helt enkelt. Men nu får jag lida så här efteråt, kroppen värker och det är inte bara träningsvärk. Måste hålla mig uppe dessa två arbetsdagar - ska hålla i mötet med kanslicheferna på fredag. Sedan får vi en ny medarbetare imorgon - jag har lite ansvar rent administrativt då. Du vet dom måste gå till IT och hämta mobil, datakonto, badge m.m. Ja ja ingen rast och ingen ro. Men sedan i helgen får man ta och sova ut lite, när man inte ska vara social mot sina kompisar på lördag förståss. Det är väldans många som fyller år nu i februari - kul med lite fest måste jag säga.

Och är det någon som undrar så förlorade vi matchen - men vi hade ett rätt så bra försvar i alla fall. Men det känns när man inte har avbytare och ordinarie målvakt inte spelar....

Kramar

Baker Queen

Pust och stön

Idag har jag jobbat över i några timmar - allt för att hinna med allt som ska göras just nu. Mycket är det, men samtidigt väldigt roligt. Jag trivs som fisken i vatten. Och en annan bra sak med det detta är att jag har mer pengar att spendera när jag är utomlands. Ja pengarna hinner ju inte komma tills jag åker till Turkiet, utan jag får spara dessa tills resan i påsk. Min familj funderar nämligen på att ta en sista minuten resa till varmare breddgrader på en vecka. Hmmm har mycket att se fram emot.....

Kramar

Baker Queen

Integritet

Som alla kanske vet så har min son autism. Det innebär bl.a. att man måste hjälpa/påminna honom om många självklara saker såsom exempelvis toalettbesök. Ja inte att han glömmer att gå på toaletten, han springer där ofta. Men det är inte lika "intressant" att sköta sin hygien efteråt. Man måste som sagt var ligga på. Men ju äldre han blir, ju mer självständig måste han få bli. Någon gång måste hans integritet få komma till tals. Integriteten att få kunna vara på toaletten själv utan att ha öppen dörr när man gör nr 2, eller är vårdarnas bekvämlighet viktigare än den handikappades integritet?

När han sedan är klar på toalettbesöket så blir det till att påminna igen, tills rutinerna sitter ordentligt. Eventuellt så kan dessa rutiner hjälpas upp med hjälp av PECS bilder, eller sociala berättelser. En social berättelse kan även bestå av bilder som förklarar rutinerna så det ena utesluter inte det andra. Lite info - Rapport från Träningsskolans Autismenhet i Malmö 2002  för den som vill läsa mer. Det finns mycket skrivet om detta. Annars kan man få en hel del hjälp genom Riksföreningen Autism, jag har bara gott att säga om den föreningen, speciellt i början när man har fått diagnos på sitt barn.

Så mer självständig träning, för sonens skull om inte annat. Sedan får vårdarna ta det extra omaket att tvätta de skitiga kalsongerna då en olycka är framme. Det gäller att vara konstant och ha tålamod helt enkelt. För det kan väl inte vara så att en kille inne på sitt 15:e år inte ska få ha sin integritet, och detta bara p.g.a sitt handikapp och att han då inte har rättigheter?

Kramar

Baker Queen


Sonen

Idag har jag hälsat på min kära son - han var lika glad som vanligt. Sken upp som en sol som bara han kan göra. Puss på dig gubben. Livat värre var det på boendet, då dom hade discodans när jag kom. Dans tillsammans med massa kramdjur. Gissa om jag fick en lååång boaorm i famnen....

Kramar

Baker Queen

Love, love, love

Idag är det alla hjärtans dag och vad passar då inte bättre än att skriva om kärlek? Vad är kärlek egentligen? Enligt SAOL så är det "en stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet."

Att få uppskattning på jobbet, att trivas och må bra där är också en sort kärlek. Det är underbart att få glada tillrop varje dag, att riktigt längta tills man kommer till jobbet (ja kanske inte varje dag). Att få höra hur duktig, snäll, trevlig, effektiv, kunnig man är gör att man blir varm innombords. För att påminna mig när jag kanske blir lite deppig så har jag postit lappar på anslagstavlan. Det är postit lappar i färgglada färger som andra har skrivit om mig (positiva). Vi hade nämligen en karriärcoach på besök för drygt ett år sedan - och då skulle vi alla skriva positiva saker om varandra. Kul grej verkligen. Jag har fått en otroligt vacker blombukett som tack från idrottsklubbens styrelse (jag är kassör där) - denna bukett ställer jag fram mitt på arbetsbordet pecis innan jag går för dagen. För då blir det det första jag ser på morgonen och dagen börjar bra. Love, love på er allihopa....

Den stora kärleken lever man ju med, så lyckan är komplett m.a.o. Visst finns det ups and downs, men just nu är vi i fas i livet. Bara för att man inte skriver om sin lycka eller olycka med partnern betyder ju inte att den inte finns - kärleken. Det bästa är ju att få dessa förlösande ord (och även säga det själv) direkt - inte dryfta dessa i en blogg. Det var det där med inbördes beundran....


Men den viktigaste kärleken är till mina barn - LOVE YOU

Jag avslutar med några kända personers fraser eller sångtexter:


"All I wanted was just what everybody else wants, you know, to be loved" Rita Hayworth


All you need is love

All you need is love
All you need is love, love
Love is all you need

Lennon/McCartey



Kramar

BakerQueen


Ankara

Visst är Ankara intressant, men Istanbul är dit jag verkligen längtar. Ja nu kommer det inte vara en nöjestripp bara..... men ändå - visst kommer jag hinna se ett och annat i båda städerna. Och speciellt när man åker med en tidigare ambassadör i Turkiet. Kan tänka mig att man får träffa en hel del intressanta personer oxå.

I Ankara (som vi är i en natt) bor vi på hotell Sheraton.

Lite fluktbilder


hmmmm - mysigt värre







Thats all folks....

Kramar

Baker Queen

Istanbul

Först och främst ska vi till Istanbul och hotell Marmara Para

Istanbul är Turkiets största stad belägen vid Bosporen och marmarsjön på gränsen mellan Europa och Asien. Istanbul grundades av greker på 600-talet f.Kr. som Byzantion som sedan blev Konstantinopel.

Kolla bara dessa härliga bilder






Dubai Towers - lite häftigt eller hur? Tycker jag nog känner igen arkitekturen en aning....


Grande Bazaar - I looove it....


Ett hotell tror jag - tyvärr inte det vi ska bo på

Nästa anhalt blir Ankara.

Kramar

Baker Queen

Turkiet here I come

Internetstruligheter är inte roligt. Det är ungefär varannan dag som det fungerar - och när det väl fungerar så är det såååå långsamt och lägger av efter ett tag. Är så less på det. Därför får jag skriva snabbt nu när det väl fungerar, korta inlägg med mycket innehåll.

Idag på mångas otursdag, fredagen den 13, så blev det min lyckodag. Fick höra från chefen att hon vill att jag åker med till Turkiet (Istanbul och Ankara) tillsammans med kanslicheferna. För mig som än så länge inte har varit på så många tjänsteresor gläds otroligt mycket, speciellt för att få åka till Istanbul för dit har jag velat åka såååå länge. Men man får väl kanske vänja sig nu när man arbetar på ett internationellt kansli, hmmm det kommer inte bli så svårt kan jag ju säga.

So long

Kramar

BakerQueen


Rätt svar till Quizen

Ja det var ingen tittarstorm direkt - men det enda svaret var även det rätta. Nässköljare.

Kramar

Baker Queen

Quiztime

I torsdags var jag och min kära sambo och syster på Southside pub på söder och hade quiz kväll - superroligt, rekomenderas härmed starkt. I denna quiz anda så tänkte jag komma med en liten klurighet till er alla - vet ni vad detta är för något? En ledtråd kan vara att den är väldigt användbar just vid dessa tider....



Nu har ni lite att fundera på så här på lördagskvällen. Svaret kommer så småningom.

Kramar

Baker Queen


Vart har alla mina sångklipp tagit vägen?

Hjälp - ser att alla mina kopplingar till YouTube har försvunnit. Dom är borta med vinden! Hoppas att det bara är tillfälligt fel, suck och stön. Ville så gärna lyssna lite på Be my baby under tiden jag städar och plockar här hemma.

Kramar

Baker Queen

Vad ska man skriva på bloggen?

Enligt Wikipedia så är ordet blogg en förkortning eller förenkling av webblogg som kommer av engelskans blog, kortform av weblog = webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen ofta är högst upp. Vidare så delar nämnda wikipedia in bloggar i politiska bloggar, dagboksbloggar, företagsbloggar, marknadsföringsbloggar, affärsbloggar etc.

Jag skulle tro att min blogg tillhör dagboksbloggskategorion mer än något annat i så fall. Men man kan ju dela in denna kategori i flera olika fack (min egen reflektion) beroende på vad man har för intresse - exempelvis sportblogg Niklas sportblogg, hundblogg Sofies hudblogg, Gerbilblogg Humle&Dumle etc. När man pratar om intresse så kan det ju snudda lite på kategorin politiska bloggar.

Andra fack är modeblogg, där den mest kända nog är Blondinbellas, där bloggarna tjänar storkovan. De var från början vanliga dagboksbloggar men har nu blivit mer eller mindre företagsbloggar. Men det finns en hel uppsjö med tonåringar (och även vuxna) som modebloggar i dagboksform. Sedan finns det bloggar där det, enligt min mening, mer eller mindre är frågan om invärtes beundran, där man skriver om kärleken, barnen, relationer etc. Det finns t.o.m. en förening som heter Fib (maior o longinquo reverentia - antar att det är latin). Ja vi dagboksbloggare är nog lite av denna sorten allihop när jag tänker efter - annars skulle vi väl inte skriva? Självklart har vi försökt att sprida vår bloggadress till våra nära och kära för att vi tycker det är roligt med inlägg för att inte tala om denna statistik - hur många har läst min blogg idag? Men var går gränsen för vad man ska dryfta i en blogg? Nu kommer jag lite tillbaka till mitt tidigare inlägg om respektlöshet - för vem skriver man bloggen egentligen? Ska man hålla inne med sina åsikter för att risken finns att andra kan ta illa upp? När det gäller ens nära och kära så är oftast åsikterna inte nya, utan de är väl medvetna om problematiken. Om det är någon annan som tar illa upp så kan det bero på att dom känner sig träffade?

Nog om det. Jag har nu beslutat att jag ska börja blogga om olika teman här i livet - en ny kategori i min blogg som heter tankar om livet. Där jag kommer ta upp olika, både positiva och negativa, saker som jag kan tänkas ha åsikt om. Och jag kan tänka mig att jag inte är ensam om att ha åsikter i dessa frågor - det kanske blir tittarstorm och min "kära" statistik går i taket (in my dreams...)

Kramar

Baker Queen


Will you still love me tomorrow...

Fick precis denna länk från en i bandet - kanske en bättre version än den förra? Eller vad tycker du?


Kramar åter igen

Baker Queen

Nya coverlåtar på G

Nu har spelningen varit och vi har börjat förnya vår repetoar i bandet - några lugna coverlåtar (och kända för de lite äldre) som vi har tagit oss an. Så nu sitter jag och lyssnar åter igen - för att få in sångerna på bästa sätt....

 

Den sista är en covers av Amy Winehouse, troligtvis en rätt så ny inspelning, men rätt så cool att lyssna på.

Kramar

Baker Queen

Härlig söndag med bowling?

Föreslog för sambon att vi skulle spela bowling idag - allt för att kunna träna in sina strikear och några enstaka spärrar tills mina tjejer kommer hem. Lite fusk kanske - näää, det är bara såååå kul att spela. Man kanske ska ringa syrran och kolla om hon vill vara med också, ju fler vi är tillsammans ju roligare vi har....

See yah folks

Kramar

Baker Queen


RSS 2.0