Tina vaaaaann!!!!

Ledsen Tony (du har verkligen karisma och är hot) men det blev Tina. Båda var värdiga vinnare, men Tina var ändå ett strå vassare.

Kramar

Baker Queen

Heja Tina

Äntligen hemma igen efter besöket i Värmland, eller Hotland som ungdomarna sa. Borta bra men hemma bäst! Har precis sett finalen i Let´s dance - Tony är verkligen hot, men jag hejar på Tina i alla fall. Vem hejar du på? Passar på att bloggar innan slutresultatet. Sambon är ju ändå inte hemma och kan gosa, så  vad ska man annars göra?

Kramar

Baker Queen

Festligheter i helgen....

Nu har äntligen tonåringarna gått och lagt sig, så nu kan jag få använda datorn ett tag. Imorgon drar vi hemåt till Stockholm igen. Skönt att få sova i sin egen säng. Tyvärr åker sambon iväg till Gävle, så honom kommer jag inte träffa på några dagar till. Han är/var inte så intresserad av att följa med till urskogen i Värmland så vi sågs senast i måndags morse.

Jag saknar honom redan, men det är bara att bita ihop. Vi är båda upptagna på varsitt håll, så det blir inte att vi hinner träffas så mycket - på gott och ont. Man hinner inte tära på kärleken, men samtidigt hinner man inte "föda" kärleken heller. Jag undrar om inte han saknar mig också, om inte minst för att det är jag som brukar sköta servicen hemma. När inte "diskaren" är hemma så kan det gå lite snett - han lyckades att ladda diskmaskinen med vanligt diskmedel med påföljden av att hela diskmaskinen blev löddrig!!! Suck och stön - typiskt karlar måste man säga!!!

Hur som helst så hinner jag troligtvis inte sakna honom då jag har fullt upp med festligheter hos grannen på lördag och eventuellt jacuzzibadande med barnen på söndag. Jo vi har lyxen att ha en utomhus jacuzzi, som vi inte har använt på ett tag. Anledningen är att filtret måste bytas ut. Men nu kommer det ett nytt filter under morgondagen - så det kanske blir lite badande i helgen. Då kommer vårkänslorna fram ska ni se.

Vad ska ni göra i helgen?

Kramar och god natt

Baker Queen

Våren är på väg!?

Man kan ju hoppas det i alla fall. Väderprognosen säger att det ska bli fint väder i helgen i alla fall. Snön har slutat falla i alla fall, och solen skiner för fullt. Härligt promenadväder...

Vi var som hastigast inne i Arvika idag och gjorde några ärenden. Passade på att ta ett kort på Arvikas "stolthet" Fågelmannen.

Ha det så gott.

Fågelmannen i Arvika


Kramar

Baker Queen

Vi har det bra, vi här i Värmland.....

Tonåringarna vill stanna en dag till, så dom trivs trots allt. Just nu tittar dom på en dokumentärfilm som dom har gjort själva. Debatt, debatt heter det och handlar om att göra abort. Riktigt roligt måste jag säga. Påhittiga är dom!!! Jag ska försöka övertyga dom om att ladda ner filmen på bloggen så ni får se....

Mormors hus

Kramar

Baker Queen


Snön faller vit

Det är nästan så att man kan gå ut och göra snögubbar. Men vi sitter hellre och spelar kort och umgås. Och nu när det finns internet så är ungdomarna upptagna med bloggande. Internet är verkligen beroendeframkallande måste man säga.

Det är en lugnare takt här i Värmlandsskogarna. Inte lika stressigt som i Stockholm, det är skönt. Bara man inte stannar för länge, för då får man myror i kroppen.

Nu har ungdomarna vaknat, så nu blir det till att lämna över datorn igen. Vi ska bara hinna med att lära mormor lite datakunskap, nu när hon har en egen laptop och allt....

Kramar

Baker Queen


Bredband du sköna....

Idag har vi varit i Arvika och köpt mobilt bredband med tillhörande dator till mormor, så nu kan man blogga igen. Kul!!! Det tycker tonåringarna också.

Kramar

Baker Queen

Värmland du sköna

Nu bär det av till Värmlands sköna skogar, så nu blir det inget bloggande på ett tag...

Kramar

Baker Queen

Fest

Igår firade vi brorsan med buller och bång. Han och svägerskan kom hit på middag, det var mycket trevligt. Mycket vin, öl och sprit gick åt kan jag lova. Men vi fick hjälp av ett till par förståss, så vi var sammanlagt sex vuxna personer och ett barn runt bordet.

Idag har jag tvättat bilen och tankat full tank. För imorgon bär det iväg till Värmlands skogar med tonåringarna. Hoppas att vädret blir lite mildare tills dess, för jag har inga dubbdäck på bilen.

Kramar

Baker Queen

Påskmiddag

Idag har vi (jag och sambon) varit i Vallentuna och ätit lite påskmat med "svärmor" med familj. Ätit gott och pratat gamla minnen. Nu ska vi snart natta oss.

See yah

Kramar

Baker Queen

Boktips

Läste i Metro idag om en bok som jag troligtvis kommer att läsa - "Det räcker inte med kärlek" av författaren Jenny Lexhed. Boken handlar om hennes kamp för att få rätt till hjälp till sin son som har autism.

www.jennylexhed.se/

God natt //Baker Queen


Skärtorsdagskväll

Vad göra en skärtorsdagskväll? Inte har jag frossat i godis i alla fall. Repat med bandet (vi var en tapper skara på tre personer) en liten stund, sedan har jag umgåtts med den kära sambon ett tag. Vi hamnade på McKinleys - den bästa puben i stada. Alltid trevlig personal och lagom mycket folk. Vi kom hem för ett litet tag sedan så nu ska vi snart hoppa i säng....

Den bästa puben i stada

Glad påsk

Nu har jag jobbat klart för idag. Nu kanske jag kan ta en liten shopingrunda innan övningen med bandet tar över på kvällen.

GLAD PÅSK

Äntligen påsk

Inte för att påsken är en viktig högtid för mig (är inte troende på det sättet), men långledigt är inte helt fel. Sedan har jag tagit ledigt nästa vecka för att umgås med mina tonårsdöttrar som är påsklediga. Kanske åker vi upp till Värmland och hälsar på barnens mormor i några dagar. Då blir det några dagar utan internet (hur nu det ska gå)....

GLAD PÅSK!!

Räkningsdax

Varför ska det behöva vara så tungt i själen denna tiden på månaden? Det är alldeles för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Jag har precis kollat igenom alla räkningar som ska betalas i slutet av månaden - det var ingen rolig läsning kan jag lova. Suck och stön - vi får väl hoppas att mitt lönesamtal i förra veckan ger resultat med mer klirr i kassan. Tänk om alla månader kunde vara lika korta som februari - vad bra det skulle vara eller hur?

Kramar

Baker Queen

Grattis brorsan!

Idag fyller min bror år - han blir hela 34 år. Många grattiskramar till honom!!!

//Baker Queen

Volym på håret?

Någon dag till utan att tvätta håret (bara balsam) - sedan kanske jag ser ut som folk igen. Jag har fått några kommentarer att det ser bra ut, trots mina protester att det inte är det. Det finns hopp m.a.o. Och nej - det kommer inte visas några kort på mitt hår. Möjligtvis om någon vecka eller så....

Kramar

Baker Queen


Svinto?

Igår permanentade jag mig. Syrran hjälpte mig med rullarna. Otroligt, det var ett tag sedan man gjorde det sist - måste vara på 80-talet någon gång. Nu kommer jag ihåg varför - håret ser ut som svinto!

Nu har jag behandlat håret med extra balsam - i ett försök att få till lockarna. Tur att det är lite långledigt snart. Men jag fick i alla fall volym på håret som jag ville ha. Hi hi...

Kramar

Baker Queen

Våren är gå G

Nu är våren verkligen på G - solen skiner och jag med den. Ut och promenera svenska folket!!!

Kramar

Baker Queen


Spa

Har tillbringat dagen med att haft lite spa. Man känner sig som en ny människa efter att ha rengjort ansiktet med en mask. Prova ska du se. Nu har jag handlat lite smaskens till ikväll också - nu ska jag börja med maten innan sambon kommer hem från KB (Kungliga biblioteket). Det blir Bulgur med grönsaker och Quorn snitzel. Älsklingen är vegetarian nämligen.

Gömmer mig bakom en mask

Visst är jag fin i mask?


Kramar


Baker Queen


Grande finale....

Det blev en härlig tjejkväll med mycket snack och snacks. Hi hi. Var hemma runt halv ett. Ikväll ska jag och min sambo mysa med mat och melodifestival. Vad ska ni göra?

Kära vänner

Dagen började inte bra, men den kommer att bli desto trevligare framåt kvällen. Jag ska träffa en kär vän efter jobbet - blir väl ett eller två glas öl kan man tänka.....

Kramar

Baker Queen

Livet är underbart

Trots regn och blask så känner jag mig "solig" inuti. Allt känns helt underbart! Jag känner mig uppskattad både på jobbet och bland vänner. Bandet och barbershopgänget blir bara bättre och bättre och spelningarna börjar droppa in. Livet börjar verkligen efter 40. Tack alla för att ni finns och förgyller min dag.

PS. Det enda smolket i bägaren är att jag vet att det finns personer i min närhet som mår lite sämre just nu. Men jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite "positive thinking" så kanske deras vardag blir lättare också. DS.

Kramar

Baker Queen

Fortfarande regn....

....men ändå rätt så trevlig dag. Har haft lönesamtal med chefen och sagt till henne att jag har det lite lugnare just nu. Så det kommer att bli mer budgethantering m.m. för min del framöver. Förhoppningsvis kommer även min egen kassa klirra lite mer efter det.

Kramar

Baker Queen

Äntligen hemma

Det är väldigt tyst och lugnt hemma just nu. Ungdomarna har åkt hem till sin pappa för att vara där i två veckor, så just nu är det endast jag och katterna hemma.

Pelle in aktionBalou ligger och myser

Kramar

Baker Queen


Musikanterna spelar

Jag har en musikant som spelar för fullt utanför mitt arbetsrum. Jag jobbar i Gamla Stan och de som bor i Stockholm vet nog att det finns några stycken här. Får nog sätta på radion eller bandspelaren för att höra det jag vill höra istället.

Kramar

Baker Queen

Regnig måndag, men med en liten solstråle som tittar fram

Måndag morgon - det är alltid lika svårt att komma upp på måndagmorgonen efter helgens bravader. Men upp kommer man till slut i alla fall. Dagen har varit okej - har hunnit förbereda mig för morgondagens möte med chefen. Det är fortfarande lite lugnare på jobbet m.a.o - eller är det så att jag är så effektiv så att jag hinner med det jag ska och lite till?

Jag åkte till sonens boende efter jobbet - där fanns det en solstråle som lyste upp i den gråa trista vardagen. Blev bjuden på middag och sedan satt vi i hans rum ett tag. Sonen gungar på sin gungstol, som har satts upp i taket.  Kul. Han hade lite mycket spring i benen så vi gick en promenad på en timme. Det finns otroligt fina områden runt omkring där han bor (Pampas marina exempelvis med alla fina båtar). Nu såg vi inte så mycket då det var mörkt (och även lite ruggigt), men vänta bara till sommaren. Då kommer vi ta lååååååånga promenader.....

Kramar

Baker Queen


Bowlingskoj

Vi var två vuxna och tre tonåringar som åkte och bowlade. Inte vilken bowling som helst - diskobowling. Med diskomusik i öronen spelade vi så att det rök. Kul vad det. Tävlingsmänniska som jag är så var det skönt att vinna! Fyra strike och sex spärrar blev det för mig. Ungdomarna var inte lika nöjda med sina insatser.....

Kramar

Baker Queen

Discobowling

Idag ska vi iväg och bowla lite. Det ska bli jätte kul, för det var ett tag sedan (om man inte räknar omgången med Wii för någon vecka sedan). Rapport kommer senare....

Kramar

Baker Queen

Carola gick inte vidare....

Det känns bra att inte hon gick vidare, för enligt min åsikt så är hon en diva. Men samtidigt är det lite synd om henne - det skrivs nog en hel del som hon inte har sagt. Vad tycker du?

Vi vann!!!!

13-5 blev det till slut. Ett mål gjorde jag i alla fall, trots att jag bara var med andra halvlek. Anledningen till det var att jag åkte totalt fel (jag ska inte börja med orientering i alla fall)!!! Gissa om jag var sur och arg i bilen när jag körde!!! Nästa match är inte förräns i april, så det blir ett litet avbrott i handbollsspelandet i några veckor. Kan kännas lite skönt faktiskt - jag känner mig nämligen lite stel i nacken. Man är helt enkelt inte lika mjuk i kroppen som när man var yngre.....

Mååååål!

Jag hade med mig min ena dotter och hennes kusin som publik, det är dom som fotade. Mitt lag är "de röde"  (Sollentuna HK) och jag har svarta kortbyxor.

Kramar

Baker Queen

Handboll en fredagkväll!!

Ja har man hört på maken, men det stämmer att jag ska iväg och spela match ikväll. Matchen börjar så sent som 22.00, man är väl hemma vid midnatt ungefär....

Håll tummarna på att vi vinner.

Kramar

Baker Queen

Efterlysning!!

För att kunna lansera bandet så måste vi ha ett namn. Är det någon som har ett namnförslag?  Vi är alltså sex personer med mig - fem grabbar och en tjej. Och vi spelar 60-70 tals (vi har börjat komma in på 80-talet också) rock/blues/pop låtar. En salig blandning m.a.o.

Som sagt var - kom gärna med förslag......

Kramar

Baker Queen


Den härliga torsdagen har kommit

Dagen med stort M - musik. På lunchen träffade jag tjejerna och sjöng lite barbershop. Vi har fått ett spelning i maj som vi ska träna in lite nya sånger till, så det kommer att vara lite mycket övning framöver - vi får ligga i hårdträning helt enkelt. Men kul är det....

Efter jobbet åkte jag iväg till studiefrämjandets lokaler vid Sabbatsberg för att träna med bandet. Det lät riktigt bra - vi blir bara bättre och bättre. Än så länge har vi inga spelningar, men det ska vi försöka att få till i framtiden. Vi har spelat in några låtar (mest på skoj). Så så småningom kan jag dela med mig av det härliga soundet från grabbarnas spelande och min ljuva stämma.

Bandet

Kramar

Baker Queen

X

Problem med X:et. När jag kom hem från jobbet låg ett brev från försäkringskassan i brevlådan. X:et vill ha underhållsstöd för sonen! Hur tänker han egentligen? Jag betalar redan maxbeloppet (1 273 kr) till kommunen för sonens underhåll. Det är skrämmande att de olika myndigheterna inte har mer koll vad den andre gör, det borde väl finnas någon kommunikation dem emellan? Självklart så försöker X:et få mer pengar om han kan!! Men av mig kommer han inte få ett enda nickel.....

Kramar

Baker Queen

Äntligen lite sol....

Även fast det är kallt så känns det genast lite lättare när solen tittar fram. Vårkänslorna börjar så sakta blomma upp inom en. Man kanske skulle börja cykla till jobbet? Blir inspirerad av syrran som kommer att cykla till jobbet (eller som hon skriver - "jag börjar vilken dag eller månad som helst"). Lite tar det emot, så lat man är egentligen, men det skulle vara bra motion inför beach 2008 förståss.....

Kramar

Tonårskillen

Nu har jag varit och hälsat på min tonårsson på boendet. Som jag tidigare sa så har han autism och även utvecklingsstörning och epilepsi. Han utvecklade detta vid 1 ½ års ålder, då han fick en stor feberkrammp. Vill du veta mer om autism - tryck på denna länk www.autism.se.

Så här glad kan han bli när mamma kommer och hälsar på

Han flyttade till boendet i december månad, så han har inte bott där speciellt länge. Han bor fortfarande kvar hos sin pappa en vecka i månaden. Han trivs på boendet och det är huvudsaken. Sedan att jag och pappan inte kommer överens alla gånger är en annan sak.

Nu ska jag gå och lägga mig - godnatt.

Kramar

Baker Queen

Vintern rasar....

Typiskt att det ska bli snö och blask, nu när man var inställd på våren. Men det blir nog bättre kan man hoppas. För att pigga upp sig lite så kan man ju börja planera för sin sommarsemester med sol och bad. Mmmm jag blir genast lite varmare i min frusna kropp.

Idag ska jag hälsa på min son efter jobbet. Han har autism och bor just nu på ett boende för barn med autism. Jag brukar hälsa på honom en gång i veckan. Mer rapportering om det kommer.....

Kramar

Baker Queen

En grå och trist dag

En typiskt söndag - regn hela dagen. Jag har t.o.m. sett några snöflingor dala ner under dagen..... Det är inte mycket som har blivit gjort denna helg, men det är i och för sig rätt så skönt att bara slappa ett tag. Just nu har jag en vännina på besök. Vi har gjort slingor i hennes hår (hon är just nu i duschen för att skölja av toningen). Vi får la se hur hon ser ut när hon är klar - hoppas att hon blir nöjd. Annars har vi mest suttit och spånat på ett namn på hennes blogg. Det var/är inte lätt kan jag lova.

Det blev jätte fint!

Kramar

Baker Queen

Shoppingdax

Idag bar det iväg till Täby C för att shoppa. Två toppar och lite annat smått och gott blev inhandlat. Det tog sin tid, tänk dig själv två inköpsglada kvinnor i sina bästa dagar få flera timmar till sitt förfogande (och även tjocka plånböcker)!! Nu var det väl inte riktigt så - plånböckerna är inte så tjocka som man skulle vilja. Men som sagt var - några saker blev det till slut i alla fall.
Nu har vi ätit och de flesta är bänkade framför TVn för melodifestivalens deltävling. Själv tycker jag att det är roligare att sitta och skriva på min blogg. Och om jag ska vara helt ärlig så var det bättre förr - endast en dag som melodifestivalen var.

image4 (500w x 667h)

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0