Tråkigt väder

Nu ska jag bege mig hemåt efter en arbetssam vecka. Mycket förberedelser inför Prag resan i september, men även vad som ska diskuteras när vi väl är där. Verksamhetsplanering kallas det för. Möte med cheferna på måndag för en genomgång - dom beslutar o jag genomför det:) Men innan dess så blir det Rom som hägrar - åker redan på torsdag nästa vecka!

Nä, ut i regnet var det. Ska ta en promenad till Sturehof och kvällens "date".

Solong friends

Arbetsrätt i höst

Jag har kommit in på Luleå Tekniska högskola i höst och ska där läsa Arbetsrätt. Inregistrering ska ske nästa vecka, men redan nu har vi fått en föreläsning (introduktion) skickad till oss via något som kallas för Adobe Connect Pro. Enligt högskolans hemsida ska man inte behöva installera något program - men jag lyckas inte få igång det, varken på jobbet (där jag har ett antal Adobe installerat redan) eller här hemma på datorn. Det kan ju vara så enkelt som att jag inte har tillgång till det, ändå, förrän jag har registrerat mig nästa vecka. Vi får hoppas det - annars blir det svårt att studera på distans.

Såg också att på sluttentan förväntas man att vara där, alternativt på annat universitet/högskola. Blir till att kolla om man inte kan göra det på Stockholms universitet eller något annat lärcentra. Men det är lång tid tills dess, så jag har tid på mig.

Kram
BakerQueen

Pappors ålder påverkar autism?

Intressant artikel i DN som jag läste i helgen....

Kram
BakerQueen

Dax att börja jobba:(

Efter härliga fyra veckors semester och sedan som grädden på moset en hel vecka i underbara London är jag nu redo att börja jobba. Det tar dock emot lite:(

Idag har jag skjutsat äldsta dottern till Fellingsbro folkhögskola där hon kommer att husera i nio månader framöver. Hon kommer kanske hem någon helg i månaden samt vid lov - men det kommer definitivt bli annorlunda framöver att ha ett rum tomt för det mesta:(

En liten bild på råddjuret vid skolan från i somras (när vi åkte förbi Fellingsbro när vi var i Värmland hos mormor).

Kram BakerQueen

London - lovely!

Jag har det underbart här i London denna vecka. Studier på dagtid och shopping och pubar på kvällarna. Idag har vi varit i Parlamentet, men även promenerat i Southbank.



 
Älskar Union Jack!!
 
kram
BakerQueen

Skärgården och London

Vi har haft underbara dagar i Skärgården. Härligt väder och harmonisk natur så att jag har haft möjlighet att ladda batterierna inför nästa händelse - London.

Imorgon bär det iväg till London i en vecka för min del. Jag har ännu inte hunnit att packa (har känt mig rätt så trött efter förkylning och all frisk luft jag nu har insupit i några dagar). Nu har alla mail gåtts igenom, och lite bloggande förståss. Så nu är det bara packningen som saknas...

Solong friends

BakerQueen

Imorgon blir det båtfärd till Skärgården

Jag o dottra min åker iväg tidigt till en båthamn i Täby för att där möta upp en väninna med dotter och hennes far med båt. Sedan bär det iväg till Lilla Båtskobb i två dagar. Ja vi har folk som bor i lägenheten då, så tjuvar göre sig icke besvär:) Vi kommer bo i Söderstugan och Sommarstugan.
 
Vi har idag jobbat på med underarbete, som innebär slipning och spackling av väggarna. Sedan har vi slitit med tapetsering tills nu. Vi har en tredjedel kvar att göra, men vi har beslutat att ställa klockan några timmar tidigare för att göra ett försök att hinna med det innan Skärgården. Ja vi får väl se hur det blir med den saken - men vi är lika envisa båda två - dottern och jag....

Kram
BakerQueen

Ett nytt projekt på gång

Nu när det är lite sämre väder måste jag pyssla med något (förutom att pyssla om min själv nu när jag har åkt på en sommarförkylning) så nu startar projekt tapetsering. Det är korridoren (förlängning av hallen) som behöver ny "skrud" då det finns vissa element här hemma som har en tendens att riva. Gissa vilka:)

Vi har varit och köpt snygga tapeter idag, så nu håller jag på att påbörja underarbetet genom att riva ner den gamla tapeten så gott det går. Klockan är alldeles för mycket för att jag ska kunna slipa, utan det tar jag tidigt imorgon istället.

Kram
BakerQueen

Studier i höst trots allt

Jag var på 138:e reservplats, men i andra urvalet så kom jag ändå in. Många måste alltså ha tackat nej mao. Det blir alltså distansstudier i Luleå tekniska högskola denna gång, och det jag ska läsa är Arbetsrätt. Ska bli jätteroligt!!

Kram
BakerQueen

Nygammal soffa

Jag har klätt om min kära soffa, katterna har nämligen klöst sönder den. Och istället för att slänga den härligt stora soffan tänkte jag att jag klär om den istället för att förlänga livslängden en aningens. När katterna väl har flyttat hemifrån (med döttrarna) kommer jag antagligen köpa en ny soffgrupp - men tills dess...

 
 
 
Kram
BakerQueen

Besök från Venezuela

Sitter för tillfället mest och snörvlar - har fått en förhatlig sommarförkylning! Usch och fy. Tur att förkylningen inte bröt ut förräns besöket från Venezuela hade åkt. I lördags var nämligen svägerskans mor, syster och systerson här på besök i Vällingby. Det gick förhållandevis bra att ha en kommunikation, trots att dom endast pratar Spanska.

Kram
BakerQueen

RSS 2.0