Soulful Evening by the sea

Fick ett trevligt telefonsamtal tidigt på morgonen idag av en väninna som undrade om jag var spontan av mig. Och det är jag ju svarade jag genast!! Och vips fick jag erbjudande att gå med till Pontus by the sea ikväll och äta trerätters middag och titta på Soulful Evening by the sea. Vet inte vilken av menyerna som det blir, men det spelar inte så stor roll för min del. Priset för detta kalas - ja en puss på kinden ville maken ha (som har fixat fram biljetter genom sitt företag) och det ska ha verkligen få. Gratis middag och underhållning tackar man inte nej till i första taget!!

PS. En liten kostnad blev det allt - fick ju lov att gå ut på lunchen och införskaffa mig en lite festligare tröja för aftonen. Och drickat får jag nog bekosta själv oxå. DS.

Solong och många bamsekramar

Baker Queen


Handbollssäsongen har börjat för i år

Första matchen för i år spelades igår på hemmaplan Sollentuna. Vi spelade riktigt bra, trots att
tre av våra nyckerspelare var borta denna gång (= inga avbytare). Trots detta fina lir av oss så förlorade vi till slut, siffrorna blev 5-13 tror jag. Våran målis storspelade och själv var jag inte heller så pjåskig om jag får skryta lite. Inte för att jag orkade springa hela tiden (måste nog sluta röka) men ett mål lyckades jag få.

Kramar

Baker Queen

Deppig månad

Januari är en väldans deppig månad - för mycket månad kvar i slutet av pengarna som det heter. Iofs så har jag lite slantar kvar, men jag känner mig ändå lite deppig. Min energi har liksom runnit ut på det privata planet och även på jobbet. Proppen har verkligen gått ur en efter hetsiga veckor med bokslut, men nu är det alldeles för lugnt. Och när det inträffar så blir jag bara stressad över att det är så lugnt, och nu också lite deppig. Måste genast rycka upp mig från min törnrosa dröm, väcka upp den spralliga och roliga typ som jag är. Eller?

Det kanske är de närmaste månaderna som komma skall som gör mig deppig, för det finns några vargamånader i mitt liv framför mig. Så fort dessa är över så ska vi bara åka iväg och bara finnas till någonstans där det är soligt jag och min lilla familj. Jippi, mina smilband börjar redan värmas upp....

Kramar

Baker Queen

Jag har lite sorg

Lilla Dumle har dött. Dumle var min systersons gerbil. En liten tår trillar på min kind, trots att jag vet att dom inte lever så länge så kan jag inte hjälpa det. Så från att ha tre fina gerbiler hemma så finns det bara två kvar, Humle och Picasso. Tyvärr så har dom även fått reda på att Humle har cancer och har inte heller så länge kvar att leva. En stor kram skickas till de närmast sörjande, och en fin bild på Dumle för att hedra honom.



Kramar

Baker Queen


Åter till jobbet

Efter en välbehövlig semestervecka så är det åter till jobbet imorgon som gäller. Så det blir till att lägga sig tidigt för att orka upp, man har ju ändrat på dygnet lite när man är ledig så det kommer inte bli lätt.

Nu väntar några hektiska arbetsdagar med bokslutet, det är bara att rulla upp ärmarna och sätta fart.

Så jag säger redan go´natt kära vänner. Kommer nog inte riktigt lägga mig ännu, men snart.....

Kramar

Baker Queen

När känner man en person?

Jag anser mig själv som en god människokännare i allmänhet, det går rätt så snabbt att bedömma hur en människa är när man träffas. Det första intrycket är oerhört viktigt, men det gäller att inte ha sina negativa "glasögon" på sig för då kan man få ett fel första intryck. Jag är inte sämre än att jag kan göra en ombedömning när man har lärt känna personen lite mer, men det första intrycket kan även fördjupas och bekräftas av andra personer som har träffat samma person. Jag anser att alla människor har något gott inom sig generellt. Tyvärr så har jag gått på mina nitar i livet och har nog blivit lite cynisk i min bedömning ibland. Är det det som kallas för livserfarenhet kanske?

När kan man säga att man känner en person (eller persontyp kanske jag ska säga egentligen för att lära känna en person tar oftast lång tid)? När kan man egentligen göra en bra bedömning av personen i fråga? Ja om man bortser från alla schizofrena som har två eller flera olika personligheter så tror jag nog att man kan göra en rättvis bedömning efter några "träffar".

Men kan man känna någon som man endast har haft kontakt med i cyber världen? Ja skulle du fråga mig för ett halvår sedan så skulle jag svara jakande på denna fråga. Men jag tror definitivt inte att man kan bedömma en människa efter att endast ha läst en blogg. För bloggen är ingen fullkomlig sanning om den som skriver, det är endast ett verktyg. Ibland kan man skriva något som upprör andra bara för att få en reaktion, kanske för att få igång en liten diskussion?

Ibland så florerar lögner i cyber världen, lögner som gör att man får en fel uppfattning. Det är ingenting som man kan göra något åt, endast anmäla om det går så långt som förtal. Varför ljuga kan man fråga sig? Ja den enkla förklaringen är nog att den som ljuger vill ha sympati. Men om livet skulle vara så enkelt så vore det ju lätt att leva, men det är ju långt från verkligheten.....

Kramar

Baker Queen

Promenad i bilder

Nog att det är kallt ute, men det är som sagt var bara att ta på sig ordentligt med kläder så är det helt underbart ute. Det visade sig att kameran hade dåligt med batterier, men några kort hann jag ta innan den la av helt. Så håll till godo med kort från Kyrksjön.











Kramar

Baker Queen

Stand by me

Efter långpromenaden tidigare idag med mina tjejer så sitter jag nu mest och lyssnar på Youtube (som kanske märks på bloggen) och riktigt längtar till bandmedlemmarna till den härliga gemenskapen. En till låt som vi i bandet spelar är Stand by me, här i en annan tappning med bl.a Jon Bon Jovi. Är det någon som vet vilket språk dom sjunger på i början av låten?



Kramar

Baker Queen

Wonderful tonight

Så nu får hon skynda sig att lära sig denna låt, vet att den fanns med i nothäftet hon fick av mig så hon har mao ackorden redan.



Nästa steg blir sedan att hon kommer med i bandet, eller hur alla vänner....

Kramar

Baker Queen

Musiker i familjen

Min yngsta dotter fick en sådan här av mig i julklapp.



Så nu kan du bara gissa att det låter ljuvliga toner här hemma. Hon är jätte duktig och helt självlärd. Nja hon har nog fått lite hjälp av pojkvännens pappa (som är musiklärare - kaka söker maka heter det ju, min pappa var oxå musiklärare). På nyårsafton var familjen bjudna dit på tre rätters middag, och då fick man en konsert som heter duga. Tänk dig tre gitarrister och en bas spelandes på denna härliga låt, såklart man har svårt att vara tyst. Man måste bara sjunga med. Här får du den med lyrics, så att alla som vill kan sjunga med....



Kramar

Baker Queen

Det är såå juligt/ljuvligt

Det är en riktig barnajul, en sån där man hade när man var liten. Snön ligger fortfarande vit och det knastrar under fötterna när man går. Jag och mina ungdommar gick till Vällingby igår för att gå på bio. Nog att det är härligt med långpromenader, men jag kände att jag nog borde ha haft på mig strumpbyxor/långkalsonger. Lite bättre var det faktiskt när vi skulle gå hem igen, men vi kanske gick snabbare då.

Väl i Vällingby gick vi och åt, jag och fyra ungdommar och sedan vankades bio. Vi såg Sherlock Holmes, den rekomenderar jag verkligen för den var jättebra. Och han är ju lite charmig den däringa Robert Downey Jr för att inte tala om Jude Law. Kul att vi "gamlingar" kan få ha lite ögonfägring för en gångs skull....



Kramar

Baker Queen


RSS 2.0