Första arbetsveckan är slut

Typiskt att man ska bli förkyld under första arbetsveckan. Arbetade bara två och en halv dag, sedan var det bara att krypa till kojs på onsdagen för att sedan vara hemma under torsdagen. Efter huskuren (ingefära, Enchinagard, c-vitamin och mycket sömn) på torsdagen så kände jag mig tillräckligt stark för att jobba på fredagen. Men det var på gränsen måste jag säga. Nu är snart helgen slut, och jag är fortfarande lite snorig. Men inte värre än att jag klarar av nästa veckas engelska kurs.

Nu har vi hastigt och lustigt två kissar hemma hos oss, då Baloo provbor här i Vällingby. Han mådde inte så bra dit han flyttade, och vi tänkte att han skulle prova att bo här innan man tar beslut om veterinärn. Stackarn, han sitter just nu och trycker under min säng, vi får hoppas att han vågar sig ut någon gång under veckan. Mat, vatten och toalett finns nu inne i mitt sovrum, dörren är stängd så att inte Sixten går in dit och skrämmer upp honom ännu mer. Inte för att jag tror att Sixten har någon chans ifall dom skulle börja bråka, för Baloo är mer än dubbelt så stor som lilla Sixten.

Kramar

Baker Queen

Canneloni med spenat, gorgonzola och kantareller

Igår bjöd jag på denna middag för en kär person. Bytte bara ut champinjoner mot Värmländska kantareller. Receptet kommer, som vanligt, från Tasteline.



Nu bär det iväg till Sandhamn över helgen, dottra min ska ha födelsedagskalas hemma - FF.

Kramar

Baker Queen

Bilder på FB

Är lite smått irriterad på de personer som inte har någon profilbild på facebook. Nja det är ju förståss fritt val, men jag får ibland en känsla av att personerna i fråga inte har rent mjöl i påsen. Eller vad vill dom dölja egentligen? Det är alltid trevligare att komunicera med ett fotografi än med denna bild



Något roligt eller snyggt kort borde väl iaf finnas i "byrålådan"/mobilen, som dom kan ladda upp.

Kramar

Baker Queen


Semestern lider mot sitt slut

Usch, usch vad trist - jag är inne på sista semesterveckan för på måndag börjar jag jobba. Bäst att börja gå och lägga sig i tid, eller förrästen - ska börja med att ställa klockan imorgon så att jag kommer upp tidigt. Hemma hos mamma så är det till att gå upp i tid, men när jag är hemma så har jag en tendens att ligga och dra mig. I morse var det extra mysigt, första gången Sixten sov i min säng och det var såååå mysigt på morgonen. Det passar minsann när inte dottra min var hemma över natten. Annars är det hennes rum som gäller, så även denna natt tydligen. Så det kommer bli en ensam natt igen...

Jag ska inte klaga, för det är rätt så mysigt det oxå - att ha hela sängen för sig själv vill säga.

Kramar

Baker Queen

Hemåt till Stockholm igen

Imorgon bär det av till Stockholm igen, borta bra men hemma bäst. Förutom den värsta regndagen i mannaminne (det regnade 55 cm på en timme!!) här i Värmland i fredags när vi åkte hit, så har vi haft två helt underbara soliga dagar här.

Undrar hur lilla Sixten har haft det hos sin bonusmamma (dvs min syrra) under helgen? Vi längtar allihop hem till honom.

Kramar

Baker Queen

Cyberspace

Tänker på min tidigare cyberkompis, saknar henne just nu....

Kramar

Baker Queen

Sälboda

Ja så var man hemma i Stockholm i några dagar, och sedan åter till Värmland igen. För den andra dottern ville så gärna åka till mormor tillsammans med pojkvännen, och mormor ville gärna ha skjuts hemåt igen. Så nu sitter vi här i de mörkaste Värmlandsskogarna igen. Men det är rätt så mysigt ändå måste jag säga, lugnt och harmoniskt. Och jag har något att skriva om inte att förglömma, för lite bloggtorka har man emellanåt måste jag erkänna.

Idag har vi varit i Arvika på f.m. och sedan åkte vi till Morokulien efter lunch.

Morokulien lanserades 1959 av Lennart Hyland, Sverige och Randi Kolstad, Norge, i samband med ett radioprogram som hette "Över alla gränser". Namnet kommer sig av det norska ordet moro och det svenska ordet kul som har samma betydelse (moro & kul i en = moro-kul-i-en). Namnet uppfanns av Bertil Perrolf. (Widipedia)


Fredsmonumentet i Morokulien. Den står på gränsen mellan Norge och Sverige.

På vägen hem så svängde vi förbi Charlottenbergs shoppingcenter....

Kramar

Baker Queen


Hemma i Stockholm igen

Efter en lååång resa hemåt igår, då vi stod i kö vid Enköping i 1 ½ timme!!, så tar vi det lite lugnt idag. Jag var uppe med tuppen och håller på och rensar lite i min klädkammare. Mamma sitter och lägger patians i köket så länge. Trist att det ska vara så regnigt väder bara. Hoppas att jag får uppleva några fler fina dagar innan semestern är över.




Finbesök av en arbetskamrat.

Kramar

Baker Queen

Kantareller

Här var det kantareller i massor. Efter alla loppisturer så kom min moster Karin med ca 30 liter kantareller som hon hade plockat under dagen. Så det blev till att rensa och förvälla dessa - nu kommer även min frys i Vällingby bli fullproppat med små gula godingar...


Dubbelt upp på en gång....


Första hinken som är rensat, men sedan ser man på bordet....


....och märker att det bara var hälften av all svamp som behöver rensas. Pust och stön. Tog några timmar för tre personer att rensa allt.

Nu ska jag bara ta det lite lugnt framför TVn, orkar inte ens spela sällskapsspel.

Kramar

Baker Queen

Dagens loppisfynd

Idag har vi varit runt på loppisar och fyndat för fullt igen. Den första loppisen så fyndade jag tre saker för hela tre kronor tillsammans (det är så det ska vara).

I glasskålen kan man ha nötter i, dekorativt och lite roligt. Och den lilla tekannan är perfekt till mig att lägga mina tepåsar på.

Sedan hemfärd för att fika med grannarna som höll på att plocka av vinbärsbuskarna. Av dom blev vi tipsade om en annan loppis som vi skyndade oss att åka till. Där var det oxå fina saker, och alla fick med sig något därifrån. Jag köpte dessa små kartonger med fack som jag kan sortera mina strumpor eller dylikt i min nya byrå. Hela 20 kronor fick jag betala....



Kramar

Baker Queen


Saknar Sixten....

...och självklart min yngsta dotter som är kvar hemma i Stockholm. Men vi åker hemåt redan imorgon söndag, så vi är snart hemma igen och kan kela med lilla Sixten. Tills dess så får vi kela med mormors katt Pussy, om vi får tag på henne vill säga. För hon är mest ute både om dagarna och nätterna.



Kramar

Baker Queen


Klässbol linneväveri

Idag for vi iväg till Klässbol linneväveri och kollade bl.a. på kronprinsessans Victoria och Daniels sänglinne. Man kan tydligen beställa likadant, med sitt eget monogram på, för endast 12 000 kr. Som hittat, eller? Nä jag köpte en fin handduk i andra sorteringen. Det blev den vit/svarta då den vit/vita var slut.



Sedan bar det iväg till Schützers tenn & silversmide (oxå ett måste när vi är här - han har sååå fina smycken i silver). Denna gång så köpte jag ett halsband och en ring i Spektrolit från Finska Karelen, tyvärr så kommer inte smyckena till sin rätt riktigt på fotot.



Spektrolit är en sällsynt variant av labradorit och upptäcktes första gången 1940 i sydöstra Finland. Det som karakteriserar spektrolit är det starka färgspelet av främst blått som skimrar inuti stenen. All spektrolit kommer i dag från fyndigheten i Ylämaa i sydöstra Finland. Stenen har en hårdhet av 6-6,5 på Mohs skala. Labradorit är en fascinerande sten vars skönhet kan förbises om man inte ser den från rätt vinkel. Färgen är gråbrun med ett fantastiskt spektra av färger som glöder under ytan. Vanligtvis skiftar färgerna från lila och blått över till grönt, men även nyanser i gult och orange förekommer. Allt detta missar man som sagt om stenen inte ses från rätt håll. I folktron sägs det att labradorit har förmågan att ge bäraren inblick i sin framtid och skapa framgång. Den används inom metafysiken för att tyda drömmar och minska stress och oro. Labradorit tros också ha förmågan att öka intuitionen, den psykiska utvecklingen och det undermedvetna ©.

Kramar

Baker Queen


Favorit i repris

Sällskapsspelet framför allt - Sims, eller? Systerson och dotter spelar för fullt fortfarande, så jag passar på att kolla läget på facebook m.m. Kollar efter nya vänner och hittar då en f.d. arbetskamrat som numera bor i Karlstad. Världen är allt bra liten då jag märker att hon har Pär Enqvist band som musikfavorit tillsammans med bl.a Michael Jackson. Vilket sammanträffande. Så nu kommer våra bådas favoriter i repris.

Sov gott

Kramar


Shopping i Arvika idag

På förmiddagen städning i bilen och på eftermiddagen shopping i Arvika, det kan inte vara bättre med tanke på de otroliga fynden jag gjorde. Först köpte jag två kattskålar för fem kronor på Rubb & Stubb och sedan bar det iväg till KappAhl där jag hittade ett par vita jeans och två blusar för 250 pix tillsammans. Härligt. Efter en god middag bestående av mormors hemmagjorda köttbullar med potatis och sås så har vi avslutat dagen med att spela Bondespelet. Systersonen vann, grattis V.

Imorgon blir det bärplockning och sedan, förhoppningsvis, resa till Klässbol för att shoppa lite dukar eller kuddar kanske?


Kramar

BakerQueen


Äntligen en någorlunda ren bil

Bilen har tagit något stryk efter all flytt och utrensning. Många turer till sopen har det blivit och bilen har blivit mer och mer skitig. Men nu, äntligen, så har jag tagit mig i kragen och rengjort bilen invändigt - dammsugit och tvättat sätena med lite såpa. Så nu får vi vänta ett tag innan vi åker in till Arvika centrum, annars blir vi lite blöta i baken.

I Arvika ska vi strosa lite och självklart gå in på Rubb & Stubb (typ femman & tian som en gång i tiden fanns i
Stockholm) och Kupan (second hand).

Kramar

Baker Queen


Ack Värmeland du sköna...

Nu är äntligen husförsäljningen klar och delar av min familj kan äntligen åka iväg på en minisemester till mor min i värmland. Sixten är hemma tillsammans med ena dottern (som jobbar på dagarna - då kommer min syster och hennes två katter på besök så att lilla Sixten inte känner sig ensam). Här är det soligt och sköööönt.

See yah

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0