Dålig uppdatering av mig

Det är inte bloggtorka som har gjort att jag inte skrivit på ett tag, jag lovar att jag har maaaassor att berätta. Det är andra anledningar:

* Datorn mår inte så himmelens bra, lägger av titt som tätt och så får man mixtra lite med den. Och då är det inte lätt att bara spontan skriva...

* Men den största anledningen är nog tidsbristen, iaf denna vecka (datorkrångel i helgen) då jag har varit fullt sysselsatt med Nordiska rådets session i Stockholm.

Snabb resume på vad som har hänt, och som jag inte har skrivit om av någon av ovanstående anledning:

* Spelningen med bandet i förra veckan. En stor succé! Det kändes jättebra med allt som klaffade till 100%. Nja kanske inte ljudupptagningen dårå. Alltså det som spelades in (en DvD kommer lagom till jul med en grafiskt designad framsida av syrran - som julklapp till de närmaste). Tror att batteriet tog slut nämlish, har hört det ryktesvägen. Väntar otåligt på resultatet.

* Har lagt av mig stegräknaren sedan i helgen. Inte för att jag har slutat gått, men jag har legat lite lågt bara ett tag. Och förrästen så vet jag ju ungefär hur många steg jag tar per dag en normal dag så det finns inte riktigt någon anledning till att använda den.

* Fotografering med proffs fotograf igår kväll. Hmm sisådär upplevelse faktiskt, men några kort blev inköpta iaf trots det svindyra priset. Mer om detta senare för nu ska jag snart rusa....

....till nästa evenemang på Mosebacke.

Solong friends

Kramar

Baker Queen

Stegredovisning

Jag tänkte redovisa de senaste dagarnas stegningsresultat så att jag kan slänga min fusklapp som jag har vid datorn (som har varit i olag - datorn alltså).

Tisdag 10 303
Onsdag 10 957 (+ lite danssteg, mer info kommer)
Torsdag 12 177
Fredag 11 606

Solong

Baker Queen


Nyheter

Jippi jag ska åka till Berlin i november!! Det ska verkligen bli jättekul. Vi ska ha en planeringsresa och vi styr kosan till denna intressanta stad, speciellt i november i år för då är det exakt 20 år sedan (närmare bestämt 9 november 1989) som berlinmuren föll. Nu åker vi inte dit just den 9 november utan i slutet av november - men firandet är nog i full gång då.


Vy över Berlin


Berlinmuren

Stegningen: Igår söndag hade jag ingen stegräknare på mig när jag var ute i friska luften och tog in utemöblerna. Idag hade jag den på mig men inga bra promenadskor, men trots det så blev det 10 922 steg.

Kramar

Baker Queen


Recension

Nu har jag läst ut den första av böckerna som inhandlades på mässan om kropp och själ, den andra håller jag på med som bäst (men den är inte lika intressant - mer kommer om den vid ett senare tillfälle).

Själsfränder av Rita Rogers (Storbritanniens mest ansedda medium)
Gud vilken bra bok - det var otroligt mycket som stämde. "Rita anser att vi alla är förutbestämda att leva tillsammans med en speciell person, vår själsfrände. Mellan själsfränder finns ett andligt och känslomässigt band som överträffar allt. Din själsfrände blir kanske din livspartner. Kanske hjälper han eller hon dig att finna en särskild vän tills tiden är inne för att ni ska mötas. Kanske är han eller hon rent av någon du inte träffar i detta liv men som ändå hjälper dit att möta kärleken." Bara det säger väl allt - eller hur? Att livet är så härligt att man har en förutbestämd person som mer eller mindre bara väntar på mig, att få ta hand om mig tills döden (som egentligen inte existerar mer än ett ord - vi går bara över till en annan värld, andevärlden) skiljer oss åt. "När en självsfrände har dött bör man känna sorg bara för de som är kvar. När vi sörjer är det för vår egen skull, för det liv vi måste leva ensamma." Men då är det så finurligt att min självsfrände (som då är ande) kan hjälpa mig att hitta en ny man i mitt liv, dock ingen själsfrände (vi har bara en) men en som passar mig på detta jordeliv. "Det finns inget som säger att ditt förhållande till din själsfrände måste vara sexuellt. Man kan ha en strikt platonisk och på inget sätt romantisk relation till sin själsfrände", det kallas för din karmiska själsfrände. Med ett annat lite klyschigt ord "bästis". En bok jag varmt rekomenderar för alla.

Kramar

Baker Queen

Utedag

Efter att ha vaknat rätt så sent idag (var lite trött efter gårdagens utekväll - hade iaf skjuts ända hem på morgonkvisten som sagt var) så gick jag direkt ut i trädgården och började ta in alla utemöbler. Det är en hel del som man har införskaffat under årens lopp, vi har ju en hel del trallyta som sagt var. Och det är så mysigt att kunna slå sig ner var som helst och fika - skulle bara vara jobbigt att flytt möblerna allt eftersom solen flyttar sig. Har haft lite funderingar på att köpa nya möbler till framsidans stooora altan. Jag har blivit lite inspirerad av konstrotting, kolla bara in dessa godingar:


Härligt - denna grupp kanske skulle passa alldeles utmärkt i poolhuset....


....och dessa vilstolar passar ju alldeles utmärkt vid poolkanten

Mmmm man längtar redan till sommaren.

Kramar

Baker Queen


Saturday night

Härligt att det är lördag!! Fick ett samtal från en av mina käraste väninnor i veckan med en förfrågan om jag skulle med ut ikväll. Efter noga funderande så har jag beslutat att följa med - dock kommer jag in senare till stan. Missar tjejmiddagen i Tyresö bara för det men det är det värt för att mysa mer med mina underbara barn, sorry ungdomar. Sedan att dom inte är så himla intresserade av att mysa med sin "mossiga" morsa alla gånger, det kan vara hänt.

Vet inte riktigt vart vi ska ännu, vet bara att jag ska träffa en av mina äldsta väninnor (från Stenhamra tiden - vi umgås inte i vanliga fall längre) i Sumpan för vidare bilfärd in till stan. Det är hennes underbara man som skjutsar in oss och sedan skjutsar hem oss på kvällskvisten när vi ska hem. Där kan man verkligen tala om att dom har funnit sina själsfränder, dom har hållit ihop sedan gymnasiet och dom är fortfarande så himla omtänksamma mot varandra, för att inte tala om kärlek som gnistrar mellan dom. Hipp hipp hurra för det, det finns hopp för en annan.....

Mer news från kärleksfronten - tänkte avslöja lite mer vad min spåtant sa till mig i ämnet nämlish. Harmoni är ledordet - hon såg att vi hade harmoni hemma och i förhållandet. Att vi kompletterar varandra, han lugn (ja lite för lugn enligt mig ibland) och jag mer "drivande". Jag kanske har hittat min själsfrände ändå? Barnen var också harmoniska - och det kan jag verkligen skriva under på....

Innan jag tar på mig utestassen så tänkte jag bara redovisa mina steg so far - 9 458 steg.


Ha en trevlig kväll vänner.


Kramar


Baker Queen


Äntligen helg

Trist att det ska vara så gråmulet och regnigt idag bara. Tänkte trots detta ta mig i kragen och promenera till Vällingby, det finns ju som sagt var inget dåligt väder utan bara dåliga kläder. På med regnkappa och stövlar mao och trotsa vädrets makter.

Igår så var det handbollsmatch i Upplands Väsby. Det lustiga är att jag alltid kör fel när jag ska till den hallen - Smegärds sporthall. En av anledningarna är just att jag kör fel, jag känner ju liksom igen mig men det beror ju på att jag har kört där förut (när jag har kört fel). Suck och stön säger jag bara, men jag kommer iaf fram till slut men jag bannar mig själv ändå. Att spela match en fredagskväll är inte det roligaste, men man ska väl vara glad att matchen iaf startade tidigare än vanligt. Jag har varit med om att matchen startar kl 22:00 EN FREDAGSKVÄLL!! Matchen gick hur som helst bra, vi vann över Bollstanäs med siffrorna (om jag nu minns korrekt) 18-5. Jag har ännu inte fått upp mitt flås ordentligt, det gäller att byta ofta för att orka. Men jag kan glädja mig åt att jag gjorde ett mål och otaliga assister, faktiskt riktigt fina pass in på linjen bl.a. om jag får skryta en aning. Jag har även hittat en stegräknings omvandlartabell, så nu kan jag ju också räkna in dessa steg i den dagliga rapporteringen. Så gårdagen kom jag alltså upp i 16 174 steg ändå. Inte lika många steg under onsdagen (10 137 steg) och torsdagen (11 127) blev det, men det kanske är där jag ska hålla mig för att inte tröttna totalt. För en annan glädjande sak är att vikten börjar gå neråt igen, jippi!!

Solong friends

Kramar

Baker Queen


Just one look i "nyare" tappning

Kanske är det så här jag ska sjunga nästa vecka?



Kramar

Baker Queen

Nedräkning

Har precis kommit hem från rep med bandet, snart är det dax med genrep inför konserten nästa vecka. Konstigt nog så är jag inte ett dugg nervös - vet ju att jag har så kompetenta bandmedlemmar runt omkring mig. Förutom musikerna så bakgrundtrio The Cookies och även The second leading singer Mr P. Det känns helt klart tryggt...

Igår var det dax för Justitieutskottets EU-konferens i Riksdagen med Bodström som ordförande. Något större medieintresse denna gång, annars så brukar nog Regeringens konferenser dra mer publik. Men lika mycket spring i trapper för mig som vanligt. Tyvärr så slutade datorn fungera sent igår (jobbade sedan över till sent) när jag kom hem, precis när jag skulle spara gårdagens inlägg med stegräkningen. Typiskt. Över 13 000 steg var det i  alla fall, trots att jag tog bilen till jobbet. Idag har jag åkt kommunalt och gått hem från tunnelbanan etc men stegräknaren står endast på 11 937 steg. Ja, ja, jag får komma igen någon annan dag.

Bäst att spara detta inlägg innan datorn strular igen....

Kramar

Baker Queen


Mer om Reiki och Auror

Vill du läsa mer om dessa saker kan jag rekomendera detta blogginlägg från mayamama.

Nä nu ska jag börja läsa mina böcker som jag har köpt på mässan - recension kommer senare jag lovar.



Kramar och godnatt

Baker Queen


Stegningsresultat i helgen

Nja där har jag inte varit lika duktig, 10 827 steg i fredags, 11 741 steg i lördags och endast 9 206 steg idag söndag. Glömde desutom berätta att jag gjorde en fettmätning på mässan. Jag kommer inte att avslöja allt för mycket, bara att jag trots allt har gått ner en hel del kilo (jippi lite gladare blev jag då), att jag definitivt har en metabolisk högre ålder än jag är bl.a. p.g.a den lilla övervikt jag fortfarande har.

Solong mina små änglar



Kramar

Baker Queen

En helg med fokus på kropp och själ

En underbart härlig helg har det varit, jag har verkligen fyllt på mina sinnliga lager och även kroppen har fått sitt också. Jag har nämligen varit på harmoni expo i Solna både lördag och söndag. Förutom att kolla (och även köpa en hel del) i montrarna så har jag hunnit med:

1) Reiki healing, en energimedicinsk metod som har sitt ursprung i Japan. En Reiki behandling ger djup avslappning och syftar till att reducera stress och hjälpa kroppen till självläkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt och andligt.

2) Ansiktsmassage, med samma härliga "massör" som ovan.

3) Lyssnat på en hel del föreläsningar bl.a.:
Bli inspirerad, hitta DIN väg i livet. En härligt och lugn livscoach som sa en hel del att lägga på minnet.
Energier, attraktionslagen & bättre sex - med en föreläsare som är terapeut, healer, mental tränare och NLP Master Practitioner. 
Auratransformation, något för dig?

4) Fått vägledning hos en sierska. Lite läskigt men kul, ta det med en nypa salt så går det lättare. Hon såg en flytt inom tre månader (kanske inte att vi flyttar rent fysiskt inom tre månader förståss men ett beslut i ämnet) - hmm ska bli kul och se om det slår in. Sedan såg hon att jag var i begrepp att (eller hade gjort det) byta ut vissa i min bekantskapskrets, några energitjuvar som endast tog från mig utan att ge tillbaka. Vet precis vad hon pratar om faktiskt. Hon sa en hel del annat också, men det håller jag inom mig tillsvidare.

5) Tagit en bild på min Aura Chakra. Färgen runt min kropp blev indigo - som bl.a. betyder att jag har utpräglad intuition, sensivitet och klarseende samt förmåga till förståelse och empati för allt som är. Auratydaren kom även fram till att jag har en medial förmåga (hade det på känn, eller visste att det var något) och att jag hade två beskyddare bredvid mig som hjälper mig och stöttar mig. Syrran fick ännu tydligare bild (i violett) på att hon var ännu mer mottaglig för det mediala. Vi pratade sedan med mamma, som också tydligen har haft vissa känningar tidigare, det verkar gå i släkten mao. Spoooky....

Bara några exempel på min helg i harmonins tecken. Är faktiskt helt slut i kroppen, men det beror inte bara på mässan utan för att vi har spelat bowling med ungdomarna efteråt.

Avslutar med några visdomsord från livstidscoachen - "Man är inte den man är, man är den man väljer att vara".

Kramar

Baker Queen


Deppig idag

Orken i kroppen är slut, känner mig lite deppig helt enkelt. Jag går och går men det verkar inte märkas på vågen, ena dagen ser det ut som om jag har tappat kilo men dagen efter så har jag gått upp något kilo igen. Jag får glada tillrop från mina arbetskamrater att jag snart försvinner (liten överdrift kanske) men jag märker det inte på vågen! Deppigt värre. Ja jag vet att muskler väger mer än fett, men jag vill MÄRKA DET PÅ VÅGEN!!!

Så nu behöver jag verkligen uppmuntrande tillrop från mina läsare för att inte lägga av helt men min walking. För stegen minskar redan nu för att jag inte riktigt är motiverad, bara 13 321 steg idag.

Kramar

Baker Queen

Är sååå trött idag

Pust och stön, är helt otränad känner jag. Jag har haft träningsverk och känt mig otroligt trött idag dagen efter min första handbollsmatch. Tyvärr så förlorade vi, men vi kämpade väl med en otroligt bra målvakt. Det blev en hel del fina räddningar från hennes sida måste jag säga. Om vi skulle ha haft samma flyt åt andra hållet skulle vi definitivt ha vunnit denna viktiga match mot förra årets serieledare.

Dagens steg är 12 647, lite mindre än medel men helt acceptabelt eftersom jag är lite trött idag.

Kramar

Baker Queen

Äntligen handboll!!

Har kanske inte längtat sådär jättemycket, men lite iaf måste jag erkänna. Förra veckan fick laget klara sig utan mig då snoret rann för mycket. Denna vecka känner jag mig bättre och tänkte prova att spela mot Årsta (som vann förra året - snacka om hård match). Jag återkommer med handbollsresultat senare mao.

Jag har inte gått så himlans mycket på jobbet idag, 7 512 steg bara. Men med tanke på att jag ska springa en hel del ikväll så känner jag mig nöjd ändå.

Solong



Kramar

Baker Queen


Stegresultat

Tänkte bara redovisa mina steg igår och idag. Gårdagens steg slutade till slut på 17 524 och dagens steg blev 17 150.

Nu ska jag besvara lite mail, så solong friends.

Kramar

Baker Queen

Kanelbullens dag...

...är det idag. Självklart måste man då baka sådana. Men först tog jag en lång promenad och slängde tidningar och på vägen hem köpte jag ingredienserna som saknades för att sätta igång. Väl hemma igen så satte jag dottra min och hennes pojkvän på arbetet att baka, det gjorde dom så gärna. Själv skulle jag in och jobba idag, så jag har ännu inte smakat på det färdiga resultatet. Steg idag fram tills nu är 13 934, men det kommer att bli mer på vägen hem. Hej hopp var det går....

Kramar

Baker Queen


Promenad i regnet idag

Idag har det regnat nästan hela dagen, men jag har promenerat ändå. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag promenerade och slängde papper och sedan fortsatte jag via Nälsta till Vällingby. En lagom promenad så där i störtregnet. Tog en liten rast hos syrran innan färden hemåt.

Så dagens steg blev 12 722, lite lägre än medel men jag är nöjd ändå. Jag frös ju lite när jag blev blöt....

Kramar

Baker Queen

Jag har syndat idag

Många steg har jag gått idag, 16 948 stycken för att vara mer exakt. Men efter jobbet, efter att tagit min vanliga promenad till Fridhemsplan, så gick jag och träffade syrran som var på Nivå 22. En billig öl blev det, och sedan in på McDonalds på vägen hem (med tunnelbana). Suck, jag får ta igen det under morgondagen, då får jag ta låååånga promenader. Sedan blir det nog en hel del steg under söndagen när jag ska jobba på nästa konferens. Men först funderar jag på att gå och kolla cyklar.....

Kramar

Baker Queen

Det drar ihop sig till dagen D

Torsdag och rep med bandet igen. Min röst höll under repet, men kanske hade jag inte lika "sensuell" sångröst som jag vanligtvis har enligt min väninna som lyssnade förra veckan. Man känner att det börjar närma sig nu, dagen D eller kvällen K kanske man ska säga istället. Kvällen för vårt uppträdande alltså.

Denna vecka har jag varit väldigt trött på morgonen, så trött att jag ha varit tvungen att ta bilen till Brommaplan för att hinna. Så idag har det inte heller blivit såååå himla många steg. Men sedan har jag också haft mina svarta "oräkneliga" byxor på mig idag. However så står stegräknaren på endast 5 675 steg, som egentligen borde vara dubbelt upp om jag hade haft andra kläder.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0