Tröttheten börjar släppa

Trötthet och lite apatiskhet från min sida just nu för tillfället, men det börjar lätta en aning. Lite mycket runt omkring mig som gör att det blir så. Så nu har jag tagit låååångledig, nja iaf lite mer än påskhelgen och det är långledigt för mig. Imorgon onsdag blir alltså verkligen lillfredag eller som en fredag rättare sagt. Sedan ska jag inte jobba förräns om en vecka, jippi. Och inte många semesterdagar behövs för detta....

Kramar

Baker Queen

Middag hos syrran

Är tillfälligt hos syrran och umgås. Vi ska precis till att äta en hemmagjord pyttt i panna, mums.

Kramar

Baker Queen


Lounge möbler inköpt

Iaf delar av den. Alla delar fanns inte i affären utan dom kommer nästa vecka. Jag var alltså på IKEA och botaniserade och sedan köpte två pallar till att börja med i serien Ammerö.


Det kommer att bli såååå fint på min terrass i sommar. Passade även på att köpa ett runt fint glasbord med fyra stolar, som oxå kommer att pryda sin plats därute. Så sedan är det bara att fixa lite trall så kommer det bli så fint så. Ett rum att må bra och trivas i.

Kramar

Baker Queen


SöS

Efter jobbet åkte jag direkt till SöS för att hälsa på min äldsta väninna. Hon har legat inne i mer än tre veckor för magsmärtor och dom vet fortfarande inte vad det är som är fel. Många röntgenbilder har tagits och många smärtstillande har hon fått stackarn. Men läkarna står handfallna ändå.

Krya på dig nu tjejen och hoppas att du trots allt blir utskriven imorgon, eller iaf får permission.

Väl hemkommen så har vi gjort lite våfflor för det är ju våffeldagen idag. Mmmm smaskens....



Kramar

Baker Queen

Jag vann!!

Och inte vad som helst utan en jättefin glas"skulptur" av Bertil Vallien (Kosta Boda). Det har alltså varit årsmöte i konstklubben på jobbet och jag vann faktiskt första pris i närvarolottningen. Första pris betyder i detta fall att jag fick välja först. Sedan har vi vanlig utlottning, där alla 307 medlemmar har möjlighet att vinna ett konstverk. Jag har vunnit från stora lotteriet för några år sedan, men förra året så vann jag också på närvarolotteriet. En röd ljuslykta, också den från Kosta Boda (se tidigare inlägg och kort).

Den nya vinsten har måtten 15 hx11,5 cm och heter Blues Hideout.

Tog ett kort på vinsten, men den gör sig bättre om du klickar ovan. Då får du också läsa lite om konstnären.



Kramizar

Baker Queen

Terrassmöbler

Jag och min äldsta dotter (som kom hem idag från sin pappa) har börjat planera möbler för den nya takterrassen. Skojsigt värre.

Vi fastnade lite för denna grupp, ser lagom bekväm ut också. Lite åt launge hållet. Mmmm va mysigt.


Kramar

Baker Queen


Pannrummet klart

Nu är äntligen pannrummet klart inför försäljning. Jag har tvättat lite av väggen och även bättrat på lite väggfärg. När jag ändå höll på så målade jag "snickarbordet" oxå (inte för att vi har snickrat så mycket där - men det är ett bra avlastningsbord som såg lite trist ut). Det knepigaste var att måla betonggolvet. Förutom små skavanker så har någon tappat en vit färgburk tidigare. Men nu är hela golvet i samma gråa nyans. Det var inte lätt, färgen hade samma konsistens som pasta, lite seg. Ja då menar jag inte pasta man äter förståss. Men nu är det gjort och jag är supernöjd med resultatet (ledsen för kvaliten - men någon har lånat mitt minne till digitalkameran. Man kan ju alltid undra vem?). Men jag fick hålla på fram till småtimmarna i morse....



Det syns väl att det var en rörmokare som bodde i huset före oss? Vääääldigt mycket rör är det iaf.

Tog även ett kort på vår fina Viessman - pannornas rolls royce som sagt var. Med "datorbordet" utfällt. Man måste nästan vara en ingenjör för att sköta den.



Kramar

Baker Queen

Solen skiner och jag med den

Nja inte riktigt, solen skiner men inte jag med den. Känner mig rätt så orkeslös just nu. Undrar om jag inte har fått en släng av vår depression iaf. Jag har varit och mätt i den nya lägenheten, samtidigt som jag passade på att inhandla lite färg till pannrummet. Men när jag väl kom hem så fastnar jag på annat såsom korsord och dator. Har liksom ingen lust med fixeri idag, jag skulle behöva en arbetsledare som säger till mig på skarpen just nu. Allt för att jag ska ta mig i kragen.

Bara en liten stund till här uppe och sedan bär det iväg ner i källaren, jag lovar...

Kramar

Baker Queens

Äntligen fredag

Det har varit tokmycket den senaste veckan och inte bara på jobbet utan då privat också. All denna pappersexercis hit och dit hos banken och mäklaren. Sedan detta med min bil, som nu är hel och godkänd på besiktningen.

Så just nu sitter jag och firar med en köpepizza för en gångs skull. Testade en ny variant med nötfärs och chayenepeppar, superstark tycker jag. Så det blir till att pimpla i sig massvis med vatten mellan tuggorna. Inge vin att skåla med för min del på ett tag, det skulle bara bli värre i munnen.

Jag ska bara kolla på Let´s dance först, sedan tar jag nya tag med packning och fixning. Är som bekant en kvälls/natt människa, jobbar effektivare då. Behöver bara ladda batterierna först i soffan....

Kramar

Baker Queen

Oj vad tiden går

Alldeles för snabbt tycker jag. Har alternerat mellan rensning i garderober och flyttkartonger och sedan en liten stunds vila vid TV och lite dator. Nu får jag avsluta tror jag så att jag hinner få min skönhetssömn.

Jag fick stuva om lite i min arbetsplanering en aning då min bil inte blev klar hos bilmecken som planerat idag. En liten fadäs, som helt och hållet är deras fel. Dom ringde mig på e.m. och sa att bilen var klar, så jag gick i tid från jobbet för att, som jag planerade, jag även skulle hinna med bilprovningen på vägen hem. Men precis när jag kliver av tunnelbanan vid Vällingby så ser jag att jag hade missat ett samtal någon minut tidigare. Jag kände igen telefonnumret (bilmecken) och ringde tillbaka men då var det växeln som svarade. Så det var lika bra att traska ner till Mitsubishi Center (som numera heter Toyota Center) och där få höra att bilen inte kunde köras. Anledningen var att batteriet hade helt laddat ur och det märkte dom förståss inte förräns dom skulle köra ut bilen från deras garage precis innan jag kom. Lite klumpigt kan man ju tycka. Så det var bara att snabbt stuva om i sin planering, låna en lånebil och åka till K-rauta för inköp av mer flyttkartonger istället. Så får jag ta bilprovningen imorgon istället, eller på måndag i värsta fall. Eller varför inte på lördag, tror att jag har läst på deras hemsida att dom även har öppen på helgen.

Inte mycket att fundera på nu egentligen. Ska bara gå ner och avsluta en kartong till, sedan lägger jag nog ner mitt huvud på kudden....

Kramar

Baker Queen


Handboll mitt i flyttstöket

Typiskt, men samtidigt rätt så skönt att komma bort från alla måsten som numera finns här hemma. Sitter och väntar på målis som är så snäll och hämtar mig för vidare färd till Sollentuna. Min bil är nämligen inlämnad för reparation (2 nedslag i besiktningsprotokollet och det vet man ju vad det innebär) och är inte klar förräns imorgon. Försökte att skynda på det under dagen, men när jag ringde så hade min bilmeck gått för dagen (vid fyratiden). Typiskt.

Solong och håll tummarna för att vi denna gång inte åker på storstryk (vi möter serieledarna). Iofs på hemmaplan och det är ju ett plus. Om det hade varit några åskådare förståss....

Kramar

Baker Queen


Arbetsplaneringen uppdateras

Är jag typiskt kvinna eller? Behöver skriva upp vad jag ska göra och när det ska ske, allt för att inte glömma en liten detalj. Det kanske beror på åldern? Känner mig iaf trygg med planeringen so far. Vi får väl se vad jag säger när det närmar sig visningsdag....

Kramar

Baker Queen

Legendarer av sin tid

Här har ni några tuffa grabbar som spelar så att det ryker i Stenbrottet i Stenhamra. En av de långhåriga boysen (i vit T-shirt) är min vänninas son, han är numera rakad. Kul video, men kanske inte min musiksmak iofs.



Kramar

Baker Queen

Min lägenhet i Vällingby

Den 1 juni kommer flyttlasset gå till Vällingby. Har köpt en urmysig lägenhet med en underbar terass, klicka och se!!

Så nu har jag gjort en arpetsplanering inför försäljning av huset jag bor i nu, mycket saker ska fixas innan allt är i hamn

Kramar

Baker Queen


Är sååå trött idag

Det var en härlig middag hos väninnan igår. Alla tog med sig lite plockmat och något att dricka, så det blev inte så dyrt för var och en. Sedan lyssnade/tittade vi på melodifestivalen. Jag hade tidigare inte hört Anna Bergendahls melodi tidigare, men hon blev snabbt en av mina favvisar pga hennes superhärliga röst. Andra favvisar var Peter Jöback och Timotej.



Så idag är jag lite trötter....

Kramar

Baker Queen

Vällingby here I come

Igår skrev jag kontrakt på en lägenhet i Vällingby - jippi vad jag är glad. Så nu blir det till att fortsätta med packandet och fixeriet. Men inget av ovanstående blir det idag för min del, för jag har inte tid just nu. Först måste jag fira ordentligt....

Kramar

Baker Queen

Vi vann - igen

Det är en härlig känsla att vinna en handbollsmatch. Vi var i överläge då vi hade TVÅ avbytare och dom ingen, så lite utklassning blev det med siffrorna 18 - 4 till slut. Inga mål från mig denna gång, dottra min blir såååå besviken att gamla morsan inte presterar mer mål. Men jag är en j-vel på assist. Det heter nog inte så i handboll, men jag tror nog att du förstår.

Nä nu ska jag strax hoppa in i duschen för jag luktar lite svett så här efter matchen...

Kramar

Baker Queen

En kväll i musikens tecken

Jag har haft äran att lyssna på min yngsta dotter när hon har uppträtt på Open mike night i Blackeberg. Hon spelade akustisk gitarr och sjöng Home. Hon är en riktig stjärna mitt hjärta!!!



Kramar

Baker Queen

Underbar helg

Har det varit. Det känns att snart är det våååår, eller är det bara önsketänkande kanske? Igår var jag bjuden på middag av en tidigare arbetskamrat som bor i Hammarby sjöstad. Supermysig lägenhet för att inte tala om läge! Smidigt gick det också att åka dit med tvärbanan. Så idag sov jag lite extra länge på morgonen (som jag brukar göra på helgen). Sedan bar det iväg på promenad till Vällingby för att titta lite på lägenheter. Härligt på många sätt och vis.

Kramar

Baker Queen

Inte mycket skrivet

Det är en händelserik tid för mig just nu, och det medför att jag inte hinner uppdatera min blogg i den utsträckningen som jag skulle vilja. Det är alltså inte egentligen bloggtorka, för jag har jätte mycket att förtälja, så småningom i sinom tid som man brukar säga. Vill hålla på nyheten tills det är helt klart.....

Suprise darlings

Kramar

Baker Queen


RSS 2.0