Vågen rör ju på sig:-).

Trots all julmat så har jag gått ner ett halvt kilo. Inte illa pinkat, med tanke på att det endast är fjärde träningspasset. Man kan ju bara fundera på vad vågen skulle stå på om jag INTE hade tränat.
 
I morgon blir det vilodag från tränandet då jag ska få taktil stimulering (eller beröringsterapi som det också kallas) av en kompis som går i lära sas. Så det kommer bli dubbel avslappning mao, med en liten touch av härligt tjejsnack förstås :-).
 
Nä nu ska jag ta en välbehövlig proteindrink.
 
Solong vänner
Kramar
BakerQueen

Är trött på julmat nu

Här har julen firats i tre hela dagar, varav den sista dagen gjorde jag lite kycklinggratäng istället (se länk till recept). Den var supersmarrig och lite julinspirerad med senap. Så idag kommer jag bara ta det lite lugnt, betala räkningar och plugga lite. När yngsta dottern är tillbaka från mellandags rean ska vi sedan gå o träna lite. Så att man får bort all julmaten som har satt sig runt magen :-).
 
GOD FORTSÄTTNING vänner.
 
Kram
BakerQueen

Träningsdag 3

Idag kändes träningspasset av lite mer än tidigare. Kan det bero på att musklerna börjar bli lite trötta:-). Kanske dax för en liten paus, lite julledigt i två dagar. Vikten har ännu inte gått ner ens ett hekto, men det hade jag inte väntat mig efter tre gånger. Man får bara bita ihop o fortsätta på samma sätt....
 
Idag har jag o dottern köpt proteinpulver också. Den smakade inget vidare måste jag tillstå, men det finns ju så många andra smaker att välja på. Den duger tills vi får hem det som har beställts idag.
 
Önskar er alla en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
 
BakerQueen

Andra träningen gjord

Jag har haft fullt upp på jobbet, så det har inte blivit av att jag gått och tränat något i veckan som var. Men idag blev det av efter mycket om och men. Och förhoppningsvis blir det träning även imorgon och eventuellt på måndag. Ska försöka gå upp tidigt på morgonen o träna då istället för på kvällen.
 
Det var iaf lite jobbigare denna andra gången. Svårt att få ihop tiden också, men det är väldigt skööönt när det väl är gjort.
 
Kram
Bakerqueen

Två julklappar från kollegor idag!

Underbart är det, när man är uppskattad och får julklappar från härliga kollegor. Den ena slutar tyvärr på min enhet nu, så där fick jag även många fina ord på vägen. Det stärker en som människa att läsa:
 
"Du är en fantastisk kollega och person. Jag uppskattar verkligen allt du har hjälpt till med under tiden på RIK: pepp när jag var dålig i höstas, omtanke och förståelse, och din kompetenta hjälp med jobbrelaterade frågor. Du är en klippa!"
 
Det värmer en i hjärtat ordentligt, speciellt efter alla personliga tråkigheter som jag har råkat ut för i höst.
 
Nu ska jag som sagt vara långledig, men vi hörs snart igen.
 
Kramiz
BakerQueen

Kattkarta

Sett på fejan idag, dagens skratt :-).
 
 

Träningsdagbok

Nu har det äntligen hänt - jag har köpt ett gymkort! Så nu blir det till att jobba på bandet under långledigheten. Rökningen kommer avslutas så småningom, en sak i taget. Mitt första delmål är att gå ner 8 kilo till mitten av januari - den blir tuff men det är inte helt omöjligt anser jag. Jag kommer att hålla er uppdaterade...

Snart är det långledigt!

Ja nu är det snart dax med välbehövlig jul och nyårsledighet. Ska bara jobba imorgon torsdag, sedan ska jag bara njuta av ledigheten. Nja njuta så mycket jag kan, har ju en hel del flyttstök och pluggeri att göra också.
 
Slutligen får ni lite tänkvärda ord från Riksdagsbibliotekets facebooksida:
"Inför längre ledigheter har vi som tradition att påminna om herr Hedlunds motion om borttagande av vissa helgdagar: ”När hvilodagen följer i en tillbörlig omvexling med arbetsdagen, så stärkes den moraliska kraften; men alltför många hvilodagar verka motsatsen.”"
 
Solong
BakerQueen

Vi snälla passar inte in i samhället

Känner igen mig o håller definitivt med Cissi Wallin i hennes kolumn i tidningen Metro i tisdags.
 
Svårt för oss vandrande känselspröt att passa in
 
Jag tror att alla har något gott i sig, och behandlar alla lika vänligt. Konsekvensen blir att jag kan bli utnyttjad för den jag är. Som jag tidigare har skrivit - jag är en räddare. Efter det senaste bakslaget kommer jag nu börja tänka på mig själv i första rummet :-). Det är slut med all tjuveri med min energi helt enkelt. Det är intressant att forskaren Elaine Aron har kommit fram till och menar att "hypersensitiva ser världen i fler nyanser (kan jag verkligen skriva under på - finns många som bara ser svart eller vitt), är mer kreativa och lösningsfokuserade".
 
Ett problem som nu går till sin lösning är försäljningen av min lägenhet. Ska skriva på ett köpekontrakt i kväll. Sedan blir det att fira........
 
 

Isla Margarita

En av de större öarna utanför Venezuelas kust. Där har min bror nu köpt en lägenhet! Han kommer inte flytta dit på heltid med sin fru (från Venezuela förståss) utan använda den som sommarbostad. Eller rättare sagt "ledighets"bostad, då det är soligt året om där. Den nyheten lindrade verkligen min lilla vånda som jag har - att jag ännu inte har ett påskrivet köpekontrakt för min lägenhet. Det var tydligen svårare än jag trodde, hörde av en arbetskamrat att en av hennes bekanta har försökt bli av med en lägenhet vid St:Eriksplan i snart fyra månader utan napp. Helt otroligt måste jag säga. Jag forskade inte vidare hur stor lägenheten är, men jag antar att det är minst en trea-fyra. Samma sak inträffade tydligen vid samma tid innan förra valet, att folk avvaktade. Intressant tanke onekligen - att det politiska läget/instabila läget påverkar även lägenhetsinköp. Nä det är bara att ta nya tag, ny visning i början av januari samt mäklaren bearbetar två eventuella spekulanter som har visat sitt intresse. Den ena har ett alldeles för lågt bud o den andre (dom andra) har ännu inte kommit till skott med ett bud överhuvud taget. Men skam den som ger sig. Här kommer lite bilder från lägenheten i Venezuela, titta o njut.
 
 
 

MavERIKs

Vad sägs om detta taggade lag som ställde upp i innebandyturneringen Julkärven? Vi gick nästan vidare till slutspel, det var bara ett fjuttigt mål som diffade. Bättre lycka nästa år lag MavERIKs.
 
 

Vad är då en ”maverick”  (som det egentligen stavas)?

Maverick härstammar ursprungligen från det boskap som fick beta fritt över den stora outforskade prärien i USA runt sekelskiftet. Betesmarken för vissa av dessa boskapsflockar kunde i vissa fall, motsvara landarealen för halva Skåne eller mer! Förekomsten av denna boskapshållning har förstås minskat i omfattning (icke-existerande i dagens urbaniserade Amerika); istället får ordet beskriva en individ eller individer som går sin egen väg, som bryter outforskade barriärer, ensamma pionjärer, och eviga trotsare av det som andra anser omöjligt.

 Andra kända lag som tagit Mavericks till sig kan nämnas det framgångsrika NBA-laget Dallas Mavericks. Samt bl.a. givit namn till denna ”Ground-to-air-missile” http://en.wikipedia.org/wiki/AGM-65_Maverick  

Kramiz BakerQueen

RSS 2.0