Deklarationen inlämnad

Är lite dålig på att uppdatera - har så mycket aktiviteter för mig och det fina vädret gör ju sitt till att man inte vill sitta inne och blogga lika mycket. Igår målade jag klart altanräcket när jag kom hem från jobbet. Sonen mådde inte så bra (lite kramper hela dagen) så jag beslutade mig för att hoppa över att besöka honom. Så då hade jag lite tid över - och vad kan man då hitta på. Jo måla var ju det självklara valet, ehh.

Idag har vi haft ett extra rep med bandet - jag och två till i bandet var de. Inga cockies denna gång. Imorgon ska vi ha den årliga vårkonserten i bankhallen och på Riksgatan 1 - så den som har vägarna förbi Riksdagshuset är välkommen vid kvart i ett ungefär för att hälsa den härliga våren välkommen.

Nu har jag också deklarerat via internet. En tung sten föll ner och jag känner mig mycket lättare till sinnes. Tack Mr G för tipset att jag, trots tillägg i deklarationen, kunde göra det via internet iaf. Så nu kan man bara luta sig tillbaka och vänta in den efterlängtade skatteåterbäringen.....

Solong friends

Kramar

Baker Queen

Sommarhelg

Jag har mest tillbringat min lediga helg ute i friska luften, helt underbart. Rena sommardagar har det varit!!! Idag försökte jag måla altanräcket - det gick rätt så bra tills det började regna lite grann. Så det finns lite kvar att göra i veckan om tiden räcker till.

Sambon åkte hastigt och lustigt iväg på f.m. - han fick reda på att boxarna inte hade någon domare och fick snabbt byta om till sin vita dress. Han blev upplockad av en vän med detta trevliga fortskaffningsmedel.



För det som inte kan se vad det står på tanken kan jag avslöja första namnet - Harley..... Int för att jag är sååå himla motorcykeltokig - men en sådan här som kommer och brummar på sitt speciella sätt. Ryser i hela kroppen faktiskt.

Här åker dom iväg, med sambon på bönepallen.



Solong

Kramar

Baker Queen

Susan Boyle

Läste i Metro idag om Susan från Skottland, denna fantastiska kvinna som trotsar allas skatt och himlande med ögonen. Bara för att hon är lite annorlunda, tråkigt med alla fördommar om handikappade. Men alla fick sig en chock när hon väl började sjunga och förhoppningsvis fick dom sig en tankeställare. Go Susan go!!!

Artikel i metro

Susan Boyle på You Tube

Nu ska jag börja kolla igenom min deklaration, nu när jag har fått lite hjälp med det enda avdraget jag kan göra (för Budapest resan i höstas). Och tack Xet för snabb hantering av sonens årsräkning.

Kramar

Baker Queen

Middag med oerhörd vacker Stockholmsvy

I torsdags så var jag på möte med Europarådets delegation (både parlamentarikergruppen och komunalkongressen) på kvällen. Inget skönsjungande rep med bandet blev det mao denna kväll, trist att det krockade med varandra. Mötet var intressant, man får liksom en inblick i det politiska på ett annat sätt. På ena sidan våra egna riksdagsledamöter (endast fyra var tyvärr närvarande) en tjänsteman från UD och sedan ett antal kommunalpolitiker på andra sidan som utbyter erfarenheter och rapporterar vad som är i görningen. Mötet drog ut på tiden (mycket att snacka om), så fördrinken togs inne i sammanträdesrummet. Sedan blev det middag, med denna vackra Stockholmsvy utanför fönstret. Det fanns en altan som jag gick ut på och tog kortet - snacka om centralt läge på Hornsgatan.

 

Min bordsgranne var Raymond Svensson, en trevlig och intressant kommunalpolitiker.

Solong

Kramar

Baker Queen

Datakurs

Har satt mig på "skolbänken" igen. Nu är engelskan över för denna gång (blir mer i sommar) så då tänkte jag fortsätta med mitt ECDL kort. Jag påbörjade detta datakörkort för åtta år sedan, men fick lite tidsbrist. Eller var det möjligtvis att jag körde på en modul och tröttnade? Lite både ock tror jag faktiskt. Lite lustigt att det just var Excel som gjorde att jag tappade sugen - jag som använder det programmet nästan varje dag. Excel databaser var inga problem däremot, öhh strange.

Nu har jag precis lusläst Excel häftet på 130 sidor och känner mig fit for fight tills på fredag som är uppkörningsdag för den modulen. Sedan blir det PowerPoint....

Solong vänner

Kramar

Baker Queen

Påskfirande med de närmast sörjande

Min familj mao. Mamma är hitrest från Värmlandsskogarna och mina syskon joinade henne hit till Bromma för lite påskfirande. Åt en himelskt god matjestårta som förrätt (för recept se vason bloggen) och sedan grillade vi lax. Som efterrätt så åt vi en lika god Amerikansk citronpaj - lovade syrran att skriva ut receptet på den så här kommer det:

Amerikansk citronpaj (6-8 bitar)
Tid: ca 35 min varav 20-25 min i ugnen + vila 1 tim
3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
2 msk vatten

Citronkräm
1 ½ dl vatten
1 msk smör
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
rivet skal och saft av 1 citron

Maräng
3 äggvitor
1 dl socker

1. Hacka samman mjöl, matfett och vatten till en deg på arbetsbänken eller med matberedaren. Låt den vila kallt ca 1 tim
2. Gör under tiden krämen. Koka upp vatten och smör i en kastrull
3. Vispa äggulor och socker. Tillsätt vetemjölet
4. Häll det kokande smörvattnet över äggblandningen. Vispa hela tiden.
5. Tillsätt rivet skal och saft av citronen.
6. Låt krämer tjockna under vispning på svag värme.
7. Kyl krämen i kallt vatten. Rör om någon gång.
8. Tryck eller kavla ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter. Klä formens botten och sidor med degen. Lägg en folieremsa runt kanten, så att inte degen åker ner under gräddningen.
9. Grädda pajdegsskalet i den nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 10 min.
10. Låt pajdegsskalet kallna.
11. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner sockret.
12. Bred ut citronkrämen i pajdegsskalet. Toppa med marängsmeten.
13. Ställ in pajen i ugnen i 150 grader, 10-15 min. Marängen ska enbart stelna något och få lite färg. Garnera ev med citronrasp och citronmeliss. Servera.




Mumsfillibabba.

Kramar

Baker Queen

If I were a girl



Lite skojsig är den....

Kramar

Baker Queen

Tallin here we come

Imorgon bär det iväg till Tallin - ska bli såååå härligt att komma iväg. Lite googlade bilder därifrån som en liten flukt så här innan vi åker....

        

Kramar

Baker Queen

Fel i vårt rättssystem?

Det kan man alltid undra när man läser denna artikel.

Hyresgäst vräkt utan bevis, SvD 2009-04-04

Hur kan man slänga ut en kvinna och hennes två barn på gatan med sådan tvivelaktig bevisning? Man kan ju alltid undra vem som har saltat sin berättelse? Vem tjänar på denna vräkning? Ja säg det.....

Kramar

Baker Queen

Sol, äntligen sol

Ja kanske inte idag, men igår. Helt underbart!! Tog ut en solstol och korsord och satt mest där hela dagen. Ja lite nytta gjorde jag också minsann - högtryckssprutan kom fram och altanen fick sig en dusch. Så i veckan är det bara att ta fram oljan/ pensel/ skrapan/ färgen så ska den lilla framsidan få sig ett litet ansiktslyft. Om vädret tillåter så tänkte jag roa mig med det i början av nästa vecka (då jag är påskledig, jippiii). För sedan på onsdag tänkte vi åka till Tallin.


Kramar


Baker Queen


Arlanda VIP

Idag har jag varit på studiebesök på Arlanda VIP, härligt och mysigt värre att bli ompysslade såhär. För det blev man verkligen. Personalen kom och mötte redan vid Arlanda express tåget med tågbiljetter i högsta hugg. Väl där fick vi se och höra om alla faciliteter på konferenscentret, med lite gott tilltugg till - frukt och bubbel. Sedan blev vi hämtade med buss till gate 5 till själva VIPen. Långa avstånd är det där på Arlanda - ont i fötterna har jag för självklart vill jag ju ha mina nya fina stövletter. Dumt säger jag bara, imorgon blir det definitivt mina eccoskor!!! Jag lovar. Så här tjusigt ser det ut när man kommer till VIPen med de fina körsbärsträden som konstverk....



Lite guidning i de fina lokalerna, kunga VIPen etc. Sedan bar det iväg till en lokal med oerhört fin utsikt - lite förtäring och praliner (supergott). Sedan var det dags för det roligaste - ett "studiebesök" i taxfreeshopen. Ja vi fick hela tiden vara med våra trevliga och serviceminded VIP personal - vi var ju i alla fall inne på internationellt territorium. Men det innebär samtidigt att vi blev väl omhändertagna minst sagt. I den nya fina stora taxfreeshopen fick vi sedan handla (gissa bara hur mycket pengar som jag gjorde av med - javisst massor typiskt kvinnor?) allt vi ville. Förutom alkohol och tobak då förståss....

Solong friends

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0