Minnet

Minnet är bra men kort brukar jag säga. Sitter och läser kurslitteratur om just minnet. Väldigt intressant måste jag säga. Ska sitta ett tag till, så att jag kommer ikapp det jag inte hann läsa i helgen som var.

Testa ditt egna minne i testen från Illustrerad Vetenskap tills vi hörs igen. Annars kan du läsa lite intressanta artiklar från den länken.
Kram
BakerQueen

Eller kanske...näe


Inget nytt jobb i sikte. Än.....

Som jag skrev tidigare så är det oerhört hård konkurrens på chefsjobbet jag sökte, så jag tar saken till en ny nivå. Jag söker andra jobb oxå. Har hittat ett annat intressant prospekt inom förvaltningen som projektsamordnare på Fastighetsavdelningen.

Fortsättning följer mao. Någon ändring i mitt liv behöver jag iaf just nu.....

Tills dess kan ni roa er med att lyssna på Eddie.



Kramar

BakerQueen

Första spelningen med bandet

Nja inte helt korrekt egentligen - men den första spelningen som inte har någon relation till jobbet, dvs. helt utanför arbetet. Då bandet repar i studiefrämjandes lokaler vid Sabbatsbergs sjukhus så fick vi tillfälle att ha en halvtimmes spelning på KGB bar och restaurang på Malmskillnadsgatan. Vi var fyra band som spelade, först ett jazzinspirerat band, sedan var det vår tur, den tredje var inte ett band utan en stor kör (blev något trångt!) och slutligen ett Indieband som heter Dom Orena. I det sistnämnda bandet återfanns en kändis - Liten Falkeholm som har spelat i bl.a. Tant strul. Hon var verkligen liten....

Spelningen gick bra och vi gjorde succé! Förutom min skönsjungande sång som tydligen var alldeles för låg i början. Men teknikern rättade till detta så småningom. Nu har vi nog nästa spelning fixat och klart - och då kommer vi förhoppningsvis få lite gage igen....

Kramar

BakerQueen


Veckan lider mot sitt slut

Nu ska jag strax packa ihop mig för att påbörja min efterlängtade helgledighet, ska bara....

Veckan har varit intensiv (kul!) och helgen kommer vara ännu mer intensivare (inte lika kul då det är denna f-bannade inlämningsuppgiften som hänger över mig). Jag har iaf sökt chefstjänsten och nu blir det till att vänta på besked om en eventuell intervju. Konkurrensen är stenhård, men jag ser en liten möjlighet till ljusning ändå. Det beror på vilken profil dom egentligen söker. Rapport kommer senare mao.

Kramar

BakerQueen

Stå-upp på Norra Brunn ikväll

Ikväll blir det stand-up på Norra Brunn med Jakob Öqvist, Peter Wahlbeck och Petter Bristav som ståuppare. Och igår var det seminarium om "Kränkande särbehandling - mobbning på arbetsplatsen". Vad ska jag hitta på imorgon för att slippa plugga:)

Nä det kommer i sinom tid - har en inlämningsuppgift tills på söndag och så fort jag har kommit på vad jag ska skriva om så kommer det gå som en dans.

Kramar

BakerQueen


Datatermer

Ett lexikon för oss ovana datoranvändare :)

• Backup - ligga på mage. ...
• DVD - det var det.
• E-post - långsammare än både A-post och B-post.
• Fildelning - en 1/2 liter var.
• Laptop - mössa på same.
• Modem - motsats till ödem.
• SD-kort - idolbild på Jimmy Åkesson.
• USB - landet som kommer efter USA.
• Bluetooth - hos den som ätit blåbär.
• Gränssnitt - knivslagsmål i Tornedalen.
• Hemsida - gavel på huset.
• Internminne - anekdot från Kumla.
• Megahertz - stor biluthyrningsfirma.
• Metataggar - fiskekrokar.
• Moderkort - bild på lilla mamma.
• Plattskärm - när man suttit på kepsen.
• SMS - som PMS fast efteråt

Kram

BakerQueen


Ett sätt att ändra ett beteende genom fostran?


Nya tomträttsavgälder 2013

Nästa år kommer kostnaden för tomträttsavgälden att höjas markant, med en ihåligare plånbok som följd. Eller kommer det att bli så hög hyra efter det egentligen? Jag har varit på informationsträff i bostadsrättsföreningen där denna fråga diskuterades och informerades. För min del kan det röra sig om en avgiftshöjning med ca 500 kr i månaden. Kanske inte så mycket egentligen då jag i dagsläget har en väldigt låg avgift/hyra - ca 2 600 kr för en stor trea på 80 kvm i en Västerförort till Stockholm. Vet många andra som har avsevärt högre månadskostnad. Föreningen är stabil och amorterar av lån i hög takt (vi pratar om miljonbelopp som betalas in "stötvis"). Exempelvis så betalades de senaste reparationerna (nya fönster och nya balkongräcken i alla lägenheter) från sparade medel, inga nya lån här inte!

Ja, ja den dagen den sorgen. Det är ett år kvar tills dess och vem vet om man bor kvar just i denna lägenhet eller förening när det väl är dax.

Nä nu är det pluggdax en liten stund innan huvudet faller ner på kudden för lite skönhetssömn.

BakerQueen

Nytt jobb?

Har suttit och pluggat i sex timmar (gick tidigare från jobbet då jag hade en läkartid för min inflammerade fot - hälsporre) och sitter nu i tystheten i köket innan sängdax och funderar på min fortsatta bana i livet. Det är hög tid att fundera på om jag ska plugga vidare inom psykologi och jag har hittat en intressant fortsättningskurs med betoning på ledarskap och hållbar arbetsmiljö. Sedan kan man fortsätta med kanditatarbete (men då behöver jag 15 högskolepoäng till - hmm tål att tänkas på). Nu har jag iaf klarat av hälften av kursen som jag går nu och jag trivs som fisken i vattnet.

Nu har det också uppstått ett gyllene tillfälle för mig att söka mig vidare inom arbetet. En chefstjänst som är ledig och bara väntar på mig. När jag läser om arbetsuppgifterna och de önskvärda kvalifikationerna så stämmer det på pricken in på mig, och någon gång måste man ta steget och visa att man är intresserad av att leda. Idag har jag redan fått kvalificerade arbetsuppgifter som egentligen en chef ska axla, det är den chefsjobbet som nu annonseras ut. Jag tror tyvärr inte att jag har någon chans att få tjänsten då jag kan läsa mellan raderna att dom har någon annan påtänkt kandidat. Eller också kanske jag läser in mer än vad det är? Det tål att tänkas på några varv till, och hur som helst så skadar det aldrig att söka.

God natt vänner.

BakerQueen

RSS 2.0