Veckans peptalk med Olof Röhlander

KONSTEN ATT SLÄPPA TAGET

Är det bättre att ha älskat och förlorat - än att aldrig ha älskat?

Jag har ställt den frågan till ett antal människor det senaste. Nästan alla svarar, utan större betänkligheter, att det är bättre att ha älskat och förlorat än att aldrig fått uppleva det. De flesta instämmer alltså i Lord Alfred Tennyson, som myntade uttrycket.

Ändå har vi alla förlorat.

Människor vi älskat, idoler vi beundrat, vänskap vi värderat. Arbeten vi trivts med, relationer vi velat behålla, ögonblick där allt varit perfekt. Alla har vi älskat något som vi saknar idag. Ju äldre du är, desto mer finns antagligen på listan över tappade objekt. Vi vet verkligen hur det är att förlora.

Om nu alla har den här erfarenheten, då borde förslagen på hur man går vidare vara lika många. Men frågar man någon hur man släpper taget om den tid som flytt och går vidare mot något bättre blir svaren få. Tiden läker alla sår, sägs det. Är det allt?

Det beror nog på vad handlar om. Vissa saker är enklare att lämna bakom sig, andra sitter som ett tuggummi under skon och följer dig var du går. När taggen sitter för djupt för att tiden ska räcka som botemedel, vad gör man då? Jag har också varit där.

Min slutsats är att vi är beredda att betala ett högt pris för att få älska. Kanske är det också en nyckel till att kunna få ut taggen. Du behöver inte ångra en förlust när man betänker att du ändå hellre tar det än att du aldrig ens hade fått chansen att älska. Du tar risken att förlora varje gång du vågar älska, men det är värt det. Tennysons citat är en påminnelse om det. Det var i alla fall vad jag behövde den gången. Kanske hade jag bara glömt bort det, för i samma stund som jag förstod det kunde jag sluta fred med det som hänt och sluta leva i det förflutna. Om du har fastnat där, då vänder jag mig till dig:

Om det verkligen ÄR bättre att älska och förlora, varför inte släppa taget och våga börja älska igen?

*************

Så sant som det är sagt. Hittat på http://www.upphopp.se/

Kramiz

BakerQueen

 


Vårens spelningar

Nu är det klart med tre spelningar i vår, två i april och en i juni. Hörde från en i bandet att vi även kanske har en spelning i maj också. Det går bra för oss i bandet, utan vare sig marknadsföring eller annat. Super kul! Det ger inte så himla mycket inkomster direkt (vi har egna firmor) med tanke på all den tiden man lägger ned för att rodda prylarna m.m., men det är ju så roligt att se publiken sjunga med och dansa för fullt. Bara det är värt all möda, att dela med sig av den glädjen man har iom musiken. Idag har vi repat in en hel del nya låtar - bl.a Start me up med Rolling Stones och FF i Kents version. Måste säga att jag, efter allt "skrikande" med de rullande stenarna, är lite ansträngd i rösten :-).
 
Nu hade jag egentligen planerat att plugga lite, men jag känner nu att det blir för mycket så det får jag göra imorgon istället. Förutom repet så har det varit en känslomässig dag som huvudskyddsombud som har tagit musten av mig. Känslorna svämmade nämligen över för en kvinna i en mötessituation idag. Hon grät en tår och sa då, väldigt talande, att "jag måste få regna lite då och då". Till saken hör att kvinnan var av utländsk härkomst, men jag måste säga att de berikar en verkligen. Tycker att det var så vackert sagt helt enkelt, så nu kommer jag ta till mig det uttrycket och använda det själv banne mig. Så nu ska jag gå och regna lite för att få ut mig frustrationen över att jag inte orkar plugga!
 
kramiz
BakerQueen
 

Nu är vårens resa bokad och betald

New York here we come. Vi kommer att bo på Wellington hotell i Midtown Manhattan. Det ligger på 7th Avenyn på 55th gatan, nära Carnegie hall och Central Park. Vi kommer att ha sååå kul! Något att se fram emot....
 
 
 
 
 
 
 
 

Sittpallsbänk

Första gången jag hör det ordet. Hur som helst så har jag nu köpt in en sådan från Chilli som nu står i den nytapetserade hallen. Fint som snus blev det iaf.
 

Kramiz
BakerQueen

Tapetseringen är klar!

ÄNTLIGEN så är alla rum jag skulle tapetsera klart! Det sista gjordes i helgen - kolla in häftiga hall tapeten (tack Mr M för hjälpen i lördags)!
 
 

RSS 2.0