Resa i vår

Nu börjar det värsta flyttstöket lägga sig. Idag har flyttstädningen varit (inköpt), imorgon byts nyckelcylindern och på fredag lämnas nycklar mot slutbetalning. Det enda som vi har kvar att flytta är lite småsaker i förrådet.
 
Så nu blir det till att kunna fungera normalt igen. Ja lite tapetsering och upplockning är förstås kvar, men man kan börja tänka lite framåt. Nästa vecka ska jag få hem ett tjejgäng på besök för att bl.a. planera inför resa till New York i maj. Super kul! Jag har redan varit i kontakt med min kontaktperson i FN-representationen för ett besök där. Men nu närmast kommer min mamma på besök i helgen. Det ska också självklart bli kul, första gången hon ser den nya lägenheten. Synd bara att mellersta dottern inte är hemma då hon åker till London över helgen.
 
Kram
BakerQueen

Flyttvecka

Flytten tar mycket av min tid just nu, pluggeriet har jag tillfälligtvis lagt på hyllan så länge. Annars skulle jag nog gå in i den berömda väggen.
 
På lunchen gick jag till Watt & VEKE i Gamla stan för att kolla på deras utförsäljning (affären upphör). Hittade då en jätte häftig lampa som jag köpte. Har inte riktigt bestämt mig för vart jag ska ställa den dock, utan det får jag bestämma när alla flyttkartonger, tapetsering m.m. är klart. Köpte en vit skärm till lampan....
 
 

Imorgon bär det iväg....

...med kartonger i högsta hugg. Är ledig i tre dagar för att flytta o plugga (o tapetsera lite grann). Det kommer att bli sååå kul men samtidigt tungt. Vi får förstås hjälp i helgen att flytta de tunga möblerna, men vi tänkte ta lite pö om pö. Man behöver dock inte gå till gymmet mer denna vecka tror jag :-).
 
Kramiz
BakerQueen

Första arbetsveckan till ända...

Äntligen helg, efter första jobbiga arbetsveckan. I helgen blir det till att plugga och packa, men kanske hinns det med lite sociala aktiviteter emellan.
 
Igår var det första handbollsmatchen för året. Vi var precis fullt lag, med en avbytar till att börja med. Tyvärr var det en i laget som fick sätta sig på bänken permanent då hon inte orkade (tacka f-n för det - hon har precis haft TVAR), så då var det bara att springa och göra det bästa av situationen. Kände att jag faktiskt hade lite mer ork än vanligt, kan bero på gymandet :-). I onsdags cyklade jag exempelvis sammanlagt en mil på gymet. Gårdagen räknar jag också som ett hårt träningspass med tanke på hur mycket jag sprang fram och tillbaka. Tyvärr så förlorade vi matchen med fem bollar, men det var oerhört bra kämpat av alla. Inte minst av målvakten som gjorde en kanonmatch från början till slut.
 
Ha det bra vänner.
 
Kramizar
 
 

Arbetspsykologi

Nu är det dax att skriva tenta i arbets- och hälsopsykologi. Jag ska välja ett intressant problem/frågeställningar inom forskningen som jag ska fördjupa mig inom. Innan jag börjar leta fram vetenskapliga artiklar måste jag veta vad jag ska fördjupa mig inom, och det är inte det lättaste vill jag säga. Det finns så mycket intressant.
 
I slutet av januari kommer företagshälsovården till "mina" skyddsombud och pratar om psykosocial arbetsmijöfrågor. Det ligger mig alltså varmt om hjärtat denna fråga om hur vi ska få ett bättre arbetsklimat. Vad och hur ska skyddsombuden göra när de ser att en medarbetare mår dåligt. Det är chefens ansvar att göra något åt en dålig arbetsmiljö, men det är samtidigt viktigt att vi hjälps åt för att förbättra den.
 
Jag har precis läst om det nya gränslösa arbetet, den nya flexibiliteten. Och då menar jag inte bara att vi har möjlighet att flexa eller distansarbeta. För att förenkla det så kan man säga att arbetsuppgifterna har blivit lösare och mer uppgiftsorienterade, de finns i större omfattning inga klart givna regler hur du ska utföra arbetsuppgiften. Utan reglering och planering överlämnas allt oftare till individen. Arbetsgivaren ser även en flexibilitet i sin personalstyrka - de är utbytbara i större utsträckning, som innebär att arbetstagaren får en lösare koppling till arbetet. En annan tendens i samhället är att vi har en annan typ av ledarstilar nu. Förutom att de, enligt läroboken, är mer synliga och tydliga (kan diskuteras) tycker jag att de även har en tendens att ha ett större kontrollbehov. Och det är här som det krockar lite. Först ska arbetstagaren vara flexibla och uppgiftsorienterade, planera sitt arbete (tänk konsulter som växer upp överallt) samtidigt som chefen lägger sig i arbetet i minsta detalj. Arbetstagaren får mindre och mindre kontroll över sitt eget arbete samtidigt som det förväntas reglera sitt egna arbete mer individuellt. Det blir svårt för den anställde att få en känsla av sammanhang (sence of coherence (SOC) - KASAM på svenska) helt enkelt. Och kontentan blir att individerna mår psykiskt dåligt och kan i värsta fall få utmattningssymptom.
 
Det var bara ett intressant exempel som man kan skriva om. Det blir som sagt var svårt att välja...
 
Kram
BakerQueen

 


Ny säng blir det också....

Men den köper jag sprillans ny. En fin ljus kontinentalsäng blir det, med ekben. Vi får hålla tummarna att även den levereras under vecka 3 när jag flyttar de flesta möblerna. Skulle vara sååå skönt att äntligen få sova i en mjuk säng, i eget rum till på köpet. Den gamla sängen ska jag som sagt var göra mig av med snarast, sover inte i den idag av olika skäl.
 
 
 
 

En nygammal soffa inköpt/beställd

Blocket är underbart, där går det att hitta allt möjligt. Nu när vi flyttar vill jag ha en ny soffa, som inte är klösmärkt. Har köpt på mig spray för att se till att den "nya" inte blir katternas klösbräda. Hoppas att det hjälper denna gång. Därför var jag ytterst tveksam till att köpa en helt ny soffa, så då kommer blocket väl till pass. Efter en hel del sökning o mailkontakt så hittade jag den. Och idag var jag o kollade på den. Det visade sig sedan att paret som säljer soffan absolut kunde tänka sig att ha kvar soffan tills jag flyttar, det passade dem alldeles utmärkt. Så nu ska jag även få in den hämten i min logistik. Men det är inte lång väg att åka - bara till Hässelby. Vi får väl se om "myshörnan" kommer bli min, eller.....
 
 
 
 

RSS 2.0