6 534 kvinnor i globen

Vilket drag det var i lördags! Grabbarna gjorde sitt bästa för att underhålla alla dessa kvinns och dom lyckades rätt så bra måste jag säga.

Martin sjöng underbart, han är rena svärmorsdrömmen, Peter kanske inte är svärmorsdrömmen men han verkar vara såååå go och glad. En ursnygg norrlänning (eller vad tycker du?) helt enkelt. Du kan tänka dig suset i publiken när han började byta om, dvs ta av sig byxorna, kalsongerna, och det andra par kalsongerna, samtidigt som han pratade allvarligt om sin uppväxt. Ja int blev det mycket koll på härligheten då han vek sig dubbelt lagom till den sista kalsongen togs av samtidigt som han relativt snabbt tog på sig ett par andra byxor. Men härlig stämning blev det bland oss alla.

Henrik var den där roliga och osäkra typen som behövde lite tips hur man skulle uppträda inför kvinnor så där i allmänhet. Det enda jag tyckte var lite tråkigt var maten - rätt så smaklösa skaldjur. Gissa vem som tog en varmkorv senare på kvällen för att magen skrek....

Kramar

Baker Queen

Help me through the night

En dansant låt som vi repar med bandet


Kramar

Baker Queen

Stenmarck och gänget here we come...

Ikväll ska jag och några tjejkompisar iväg och kolla på Ladies Night. Ska bli jättekul!!! Så nu är det bäst för mig att gå och göra mig iordning - gänget ska nämligen träffas lite tidigare för lite snacks och dricka....

Kramar

Baker Queen

Handbollsfingrar

Ja nu har den satt igång igen - handbollssäsongen. Första matchen i trim serien för damer spelades för vår del ikväll. Det är bara att konstatera att vi lite äldre damer inte är prioriterade när det gäller halltider, man får skratta sig lycklig att matchen inte var vid tiosnåret på fredagskvällen. För det var det förra säsongen.....

Otränad är jag, hann inte riktigt med att springa på kontring alla gånger. Vi hade ingen avbytare så det var bara att fortsätta flåsa (nu börjar jag allvarligt börja fundera på om jag inte ska sluta röka....). Några bra målgivande passar och två bra försök på målet för min del, men det blev stolpe ut. Men vi vann ändå med 17-7. För det var ju första matchen för motståndarlaget, och deras flås hade inte heller kommit igång. Jag tror nog att dom vann flåsligan till slut ändå så det blev ju lite rättvist, eller???

Förutom flåset så är även kroppen ovan vid bollmottagning - så nu sitter jag här med det klassiska hanbollsfingret (pekfingret). Några vanliga symptom:


Fingret får en lätt blåaktig ton, och förstoras till dubbel storlek. Just precis vid den viktiga "böjen"


Det går inte att böja ner fingret helt, hur mycket man än försöker.

Kramar

Bagaren


Baby, your my favorite waste of time


Vart bär det hän med vården egentligen

Läste denna skrämmande artikel på väg till jobbet idag. Man kan ju alltid undra hur många epileptiker och gamla som har fått fel medicindosering under de senaste åren? Min son råkade ut för något liknande - fast tvärtom. Han har epilepsi och fick stora kramper i förra veckan. Så pass stora att det blev ambulansfärd och övernattning på sjukhuset. Det visade sig sedan att han har för låg dosering av epilepsimedicin (Lamictal och Orfiril tar han dagligen). Ett barn i tonåren växer så att det knakar, men en äldre blir bara mindre och mindre och doseringen behöver ändras nedåt. Det är bara skrämmande att läkarna ibland inte förstår detta. 

 http://metro.se/se/article/2008/09/24/06/4553-65/index.xml

Kramar

Baker Queen

Saknar Budapest...

Tiden bara rinner iväg - det är knappt man hinner med sig själv. I helgen har jag bara vilat upp mig efter den trevliga resan till Budapest. Det är många intryck på några få dagar - skulle gärna ha stannat i några dagar till. Idag har jag hälsat på min långa son, snart är han längre än vad jag är. Hela gänget tog en promenad efter maten, tanken var att vi skulle spela lite fotboll. Men se det ville inte min son - det var fyra andra grabbar som spelade basket, och det var mycket roligare att stå och titta på när dom spelade. Hoppas att dom inte blev allt för distraherade av en skönsjungande kille bredvid dom. Sedan öppnades gympasalen - och därinne var det ännu mer intressantare saker att undersöka. Killar som spelade innebandy - lyckan var gjord för min son. Det spelar ingen roll hur mycket en mamma försöker att pocka på uppmärksamheten i dessa lägen. Efter mycket om och men så gick han med på att gå vidare (de andra gick hemåt igen) så då blev det en liten extra promenad ner till sjön. Och där fanns det inga spelande basketkillar som kunde bli störda av skönsjungeriet - för där gick vi armkrok och sjöng för fulla muggar. Ja nästan i alla fall.

Kramar

Baker Queen

Äntligen hemma

jag har faktiskt varit hemma sedan i tisdags, men jag har inte riktigt hunnit aklimatiserat mig ännu. Det eviga festande (ja, hmmm) har satt sina spår - måste trappa ner försiktigt nu. Avslutar veckan med att fortsätta att gå ut och äta och dricka i trevligt sällskap både igår onsdag (ja egentligen förrgår ser jag nu) och torsdag. Här kommer lite kort från Budapest i alla fall


Härlig vy från Castellet i Buda. En av de många broarna över floden Donau.


Parlamentet (bygget påbörjades i slutet av 1800-talet och avslutades 1904)



Guidad tur på söndagen, taget från en båt. Gellertbadet/hotellet som vi var och plaskade i termobad. Hääääärligt....


Den fina trappan i Parlamentet. Kolosserna på sidan är en present från en Svensk kung. Interesting stuff....


"Sammanbindningsbanan" innan kammaren (Lord ot commons tror jag det bestämt var)


Fin vy innifrån "kammaren"

Ja lite mer kort har jag tagit - men de är lite mer personliga, så de håller jag för mig själv.

Kramar och godnatt

Baker Queen

Budapest here I come....

Imorgon åker jag iväg till Budapest med några arbetskamrater. Jiiipiii äntligen!!! Har längtat som bara den. Jag har aldrig varit i Budapest, så det ska bli såååå roligt.

Håller på och packar för fullt. Det har varit rena värmeböljan där, runt 30 grader varmt. Men imorgon kommer det bara vara 18 grader och sedan blir det lite kallare (men inte som i Sverige, hi, hi stackars er....)

So long and jó éjszakát (good night)

Kramar

Baker Queen

DBV på besök

Igår hade jag DBV (De Badande Vännerna) på besök. Det är några arbetskamrater som brukar gå och bada och ha lite trevligt efter jobbet när andan faller på. Denna gång så var det en av tjejerna som tyckte att det skulle vara lite festligt om dom kunde komma hem till mig och bada. Och jag är inte sen att säga nej - självklart!! De andra två hade ingen aaaaning om vart färden gick, så du kan tänka dig att dom blev överraskade när jag öppnade ytterdörren!!! En av mina bästa väninnor var redan på plats för att överraska dom ännu mer - en ansiktsbehandling som var såååå skön, inte för att jag fick känna av hennes massage, utan jag fick kleta in mig själv. (ja vi var ju flera som fick göra det själv - det var endast en lycklig själ som fick specialbehandlingen). Efter ansikts- och handinsmörjning så satte vi oss i jacuzzin med varsit glas rött vin, för fördrinken (Ungersk taggsvans) var redan slut vid det laget.

Efter ett avkopplande bad så var det dax för lite sallad. När vi satt där och åt så pockade den ena katten på uppmärksamhet - han ville komma in i värmen. Men han var inte ensam utan han hade sällskap - av en mus!!! Och den var levande också. Ja Pelle visade stolt upp sin fångst, men vi var inte lika förtjusta. I.o.f.s så var vi mer eller mindre i fnitterstadiet vid det laget - så vi såg ju det komiska i händelsen. Men en och annan fot åkte upp från golvet....

Efter lite dividerande över hur vi skulle få ut denna lilla mus (Pelle lekte lite med musen, som katter brukar göra, så musen var rätt så lugn - dvs skräckslagen). Till slut lyckades jag sopa upp honom i sopskyffeln och snabbt som ögat gå ut på altanen med hela ekipaget. Jag hann t.o.m. gå in och hämta kameran för att ta ett kort - så paralyserad var den stackaren.

Vettskrämd mus!!

Men slutet gott - musen fann sig till rätta och sprang iväg ut i det fria sedan. Jag har ännu inte sett en död mus på altanen, så jag antar att den lyckades överleva till slut.

Kramar

Baker Queen

Hipp hipp hurra...

För mina tjejer som är så goá och glada!

Ville bara säga det innan jag går till sängs.



Kramar

Baker Queen

Ja må dom leva...

Idag har släkten varit här och grattat mina tjejer som har fyllt 17 och 19 år. Hipp hipp hurra!!! Imorgon åker dom till sin pappa igen, i två hela veckor. Lite trist för en kärlekstörstande mamma.....

Nästa helg så åker jag iväg till Ungern (Budapest) med några arbetskamrater. Det är en kombinerad tjänsteresa och privat resa. Med det menas att jag i helgen har fri tid och sedan blir det lite besök på parlamentet på tisdag. Härligt, längtar verkligen.

Kramar

Baker Queen

Snörvlet fortsätter....

Inte är jag bra ännu från min förkylning, det verkar vara en envis bacill som har slagit läger i min näsa. Otroligt hur mycket snor som kan få plats där, det tar aldrig slut. Nu börjar jag få en jobbig hosta också, jag hostar så att jag nästan spyr när det är som värst. Det enda positiva är att mitt huvud inte känns så tungt och den värsta "bomullen" har försvunnit. Men lasterna är konstanta brukar man ju säga - är det inte huvudvärk så är det hosta....

Idag har jag varit på föräldramöte i min dotters skola. Hon går i ett gymnasium för barn med Asperger, så det är definitivt större lärartäthet där kan jag lova. Glöm klasserna med trettio elever!! I dagens tider när det är så mycket snack om jämställdhetsplaner så var det lite annorlunda att höra att de hade en Likabehandlingsplan (bra ord förrästen). Ja självklart har de även en jämställdhetsplan. Det här hade dom i alla fall kommit fram till - deras värdegrund:

Kunskap och kreativitet
    *En lära för livet

Respekt för varandra
    *Har rätt att vara den man är
           *bli lyssnad på och förmåga att lyssna på andra
           *alla är lika värda

Ansvar och delaktighet i skolan
    *Att få känna ansvar och bli delaktig i sitt skolarbete

Förståelse och meningsfullhet i skolarbetet
    *Förstå det jag läser!
    *Kunna svara på frågan: Varför gör jag detta?

Trygghet - trivsel - tillit och glädje
    *Ett ödmjukt förhållningssätt mot varandra



Tänkvärda ord eller hur? Tänk om vi alla kunde ha detta i bakhuvudet så skulle världen vara lite annorlunda.

Kramar

Baker Queen


RSS 2.0