Det går inget vidare

Varken med internet eller bantningen. I och med att vi bara har en sladd så blir det lätt kö för att komma ut på internet - och just nu sitter dottra min och tittar på film så då passar jag på att låna sladden ett tag. För att blogga och kanske skriva lite mail.

Jag har inte varit så duktig med bantningen heller - går och småäter lite fortfarande lite då och då. Men jag har i alla fall slutat med chockladen vid repet och dricker nutrilett till lunch eller som nu till middagsmål. Jag orkade inte göra iordning en stor middag så här sent på kvällen, och tjejernas pizza (sånt där halvfabrikat - pizzaset du vet) var uppäten när jag kom hem. Det skulle egentligen räcka till sex personer, men men sånt är livet.

Så lite har jag gått ner - sisådär ungefär två kilo, trots allt. Jiiippi - det ska firas. Får skåla med min nutrilett....

Kramar

Baker Queen

Underhållsstöd

Fortfarande vajsing med internet - oerhört irriterande måste jag säga. Så nu har jag linkat mig upp till övervåningen för att kunna skriva och även betala räkningar (måste göras tyvärr). Jag har en inflammation i mitt knä, så det har varit lite svårt att ta sig upp på övervåningen under veckan. Nu har jag fått lite tabletter att knapra, för att få ner inflammationen och smärtlindring, så nu är jag lite mer fit for fight. Även ett knäskydd har inhandlats. Så det blir nog ingen mer handboll för min del på ett bra tag nu....

Jag har ringt till FK och undersökt vad brevet innebär för mig, brevet om underhållsstöd vill säga. Tydligen så är det så att man som förälder kan ansöka om en s.k. utfyllnadsbelopp när man har barn växelvis, det är ingenting som den andra föräldern (i detta fall jag) ska betala, utan det är ett bidrag från FK om man tjänar väldigt dåligt. Brevet  var egentligen en förfrågan (jamen skriv det då FK, så behöver man inte sätta teet i vrångstrupen!) om vi hade växelvis boende och att barnen bor lika mycket hos vardera förälder. Jag är trött på dessa myndighetsbrev som är så standardiserade så att det lätt missförstås, eller att man inte fattar ett jota vad dom vill. Byråkratiskt så att det förslår. Men jag tycker fortfarande att Xet kunde höra av sig innan och förklara detta för mig - så hade jag inte behövt bli så f-bannad. Nu har jag fått ett mail i efterhand från honom - undrar om han läser min blogg???

Nä nu är det dax med räkningar, och sedan ska jag skriva lite mail.....

Kramar

Baker Queen

Något vajsing på internet...

igen.... Jag håller med Sussiluss - internet är verkligen beroendeframkallande. Jag sitter just nu uppe hos min dotter (har tillfälligtvis kopplat in mig direkt mot routern - den trådlösa fungerar inte just nu), men här kan man ju inte sitta och skriva lååååånga mail direkt. Och ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt Engelskaläxa att göra innan det blir allt för sent. Men det som väntar på något gott väntar aldrig för länge (eller var det alltid för länge, hmmm)

Behöver bara lite snabbt skriva av mig lite om mitt X. Har nämligen fått ett till brev från försäkringskassan om att han vill ha underhållsstöd för mellersta dottern (förut var det sonen)! Det gör mig lite f-bannad faktiskt, helt koko enligt mig då hon bor växelvis hos oss föräldrar. Men tydligen så går det hem hos FK, eller inte? Jag ska ringa och kolla vad som händer egentligen, så fort tid finnes. Det kanske blir så att jag får begära underhållsstöd från Xet så kan vi ju betala underhåll till varandra, med samma belopp. Härligt med denna byråkrati, eller hur? Att han bara orkar att hålla på som han gör, tröttsamt så att det förslår. Han verkar inte ha någon vett i skallen överhuvudtaget

Kramar

Baker Queen

Ingen mus i sikte

Än så länge. Gick upp sent efter gårkvällens festande och hade ingen större lust att fortsätta med musjakten. Det har varit en vilodag mitt upp i allt fixande - skönt!!! Promenerande och hälsa på syrran var min melodi istället. Lite korsordslösande och vanligt skvaller.

Kramar

Baker Queen


Musjakt

Men än så länge ingen mus i sikte. Om musen fortfarande är i livet så sitter han/hon väl och trycker bakom bokhyllan. Jag har hunnit gå igenom och förflyttat två bokhyllor (tre kvar). När jag lyfter ut böckerna och bokhyllorna så passar jag på att städa därbakom. Så det tar sin tid....

Så nu när jag tar en liten paus i städning och musjakt så fastnade jag framför TVn och datorn nere i "gillestugan" (och tillsvidare mitt sovrum) - Äntligen hemma med Martin Timell. Lite kul att se ibland.

Nä nu måste jag nog lyfta mig från soffan och fortsätta, för om några timmar så ska jag åka iväg till en kompis på andra sidan den stora stada.

Kramar

Baker Queen


Äntligen fredag

En tung och jobbig arbetsvecka är äntligen över, så nu kan man äntligen slöa och ta det lite lugnt. Har städat lite så att min supersnygga röda matta kommer till sin rätt.



Passar perfekt i vardagsrummet kan jag lova. Är helnöjd med resultatet....

Arbetsrummet är fortfarande stängd då musen inte behagar komma fram. Har inte riktigt haft tid att flytta bokhyllorna än, men nu kommer helgen och projekt musförflyttare är igång på riktigt. Så akta dig nu lilla söta mus, för imorgon blir det andra bullar av. Men tills dess så blir det nog soffan som gäller som säng (allt för att inte behöva gå in via arbetsrummet) - titta på TV och må allmänt bra ändå.

Sussa gott nu

Kramar

Baker Queen

Mus i mitt hus...

Ja vi har en liten söt husmus hemma. Ja hur söt han än må vara så kan han inte bo här. Just nu är han instängd i arbetsrummet bakom en bokhylla och vägrar komma fram - så vi har tillfälligt dörren stängd och jag sover tillfälligtvis nere i källaren (för man måste gå igenom arbetsrummet för att komma till sovrummet).

Det är dessa "duktiga" katter som har kommit dragandes med en levande mus för att leka med. Det är bara det att dom inte lekte klart så nu har vi en mus i arbetsrummet. Och han vill definitivt inte komma ut, har t.o.m. försökt att stänga in katterna därinne så att dom kan fånga den lilla musen. Men icke sa Nicke - det går inget vidare. Så imorgon (om han inte behagar komma fram) så ser jag ingen annan utväg än att ta ut alla böcker och lyfta ut bokhyllorna. För inte ska vi väl behöva tillkalla anticimex?

Nä nu är det definivt dax att sussa - i soffan.....

Kramar

Baker Queen

Invägningsdax

Ja nu börjar allvaret, nu ska kilona bort helt enkelt. Just nu har jag bara börjat planlagt hur jag ska gå till väga i alla fall - har tidigare gått på viktväktarna och det var superbra tyckte jag, kilona bara rasade då. Så lite erfarenhet har jag av det. Det första jag ska ta itu med är allt detta småätande (ja när minitobleronerna är slut på jobbet så blir det inget mer på ett bra tag). Började så smått idag när jag hade rep med bandet - endast loka att dricka och en medhavd banan. Annars har det varit light cola och en chokladbit (ja ibland en sådan där hård macka) för att hålla uppe blodsockerhalten vid den två och en halv timmes långa reptiden. Men nu är det slut med det - du får hålla koll på mig Molle!!! Att ta bort dessa onödiga chocklad/chipsätande och cola drickande gör väldigt mycket i slutänden. Vatten dricker jag också mycket av på jobbet sedan tidigare - har en vattenkanna som jag fyller varje dag....

Nu har jag ställt mig på vågen, det var länge sedan sist. Så nu har jag en startvikt (med kläder på i.o.f.s) att börja med. Mitt delmål är att gå ner 10 kilo till att börja med - kan kanske uppnås innan spelningen med bandet den 11 december? Ja vi får väl se. Men sedan behövs det nog några kilo till, men inte allt för mycket för jag vill ju inte vara benig. Kvinnoformer är det finaste som finns, eller hur?

Kramar

Baker Queen

Det man inte har i huvudet får man ha i benen heter det ju....

....och det fick jag verkligen erfara idag.

Jobbade över med lite budgetering på jobbet. När jag väl styrde min kosa hemåt vid halvnio snåret så upptäckte jag till min fasa att hemmanyckeln inte låg i min väska. Och jag som nästan var hemma vid ytterdörren och allt. Det var bara till att få tag på sambon, som fortfarande var inne i stan, och bad honom skynda sig hemåt han också så att det inte skulle bli allt för sen sänggång. Då det skulle dröja ett tag, och jag hade ingen direkt lust att stå utanför ytterdörren i sisådär en halvtimme, så fortsatte jag med bussen till Sumpan. Gick sedan av och promenerade hemåt, ja inte hela vägen då men det blev ca en halvtimmes promenad i alla fall innan nästa buss kom.

Perfekt med en promenad så här på kvällskvisten i.o.f.s - ska börja promenera mera. För nu ska jag minsann börja mitt nya bantningsliv och att röra på sig underlättar en aning. I går (när jag gick min låååånga promenad i det fina höstvädret) så började bantningsfunderingarna ta fart på allvar. Ja min intention var i alla fall att börja idag. Men det var definitivt inte lätt, för när man kom till jobbet idag så låg det presenter på bordet (choklad i massor) som jag hade fått av en arbetskamrat som ville tacka för min hjälp under hennes resa till Strasbourg. Och jag ska erkänna att det slank ner en och annan minitoblerone när jag satt där och räknade på budgeten. Så jag får börja en annan dag - jag får ta denna vecka som en uppstart med mycket promenerande istället. Jag får helt enkelt lägga upp en plan......

Kramar

Baker Queen


Höstbilder

Tänkte förgylla er dag med fina härliga höstbilder. Den gråa trista vardagen behöver förgyllas med en liten färgklick! Så håll till godo kära vänner....















Kramar

Baker Queen

Magont?

Fick höra något otroligt på jobbet. En bekant till en medarbetare har haft ont i magen i flera månader. Hon har varit hos gynekolog och läkare för att ta reda på varför, det värsta scenariot cancer har diskuterats. Hon har svullnat upp och mått otroligt dåligt, men en graviditet har uteslutits. Men vad händer nu måntro - jo det visar sig att tjejen är gravid i femte månaden!!

Som kvinna är det bara att acceptera när det har gått så långt in i graviditeten, det är bara att ställa in siktet på att bli mamma om fyra månader. Hon har inget förhållande med pappan, men dom är goda vänner och det är en väldigt bra grund till föräldraskapet.

Det hela kunde lätt bli en tragedi, jag tycker det är otroligt att sjukvården har uteslutit graviditet vid tidigare besök - det är väl självklart att man testar om kvinnan är gravid om hon klagar på magont innan man går vidare i undersökningen?! För det kan dom helt klart inte ha gjort denna gång. Usch säger jag bara. Önskar henne lycka till med den lille bebben.

Kramar

Baker Queen

Är såååå trött i kroppen

Ledsen att jag inte har skrivit på ett tag - har varit så busy med bandet, handboll och annat smått och gott. Så nu är det äntligen lördag och jag kunde sova ut ordentligt på morgonen för en gångs skull. Ja faktiskt tog jag det väldigt lugnt hela f.m. för inte orkade jag göra mycket knop där inte. Och då internet inte fungerade då så roade jag mig med att lösa korsord. Ja lite städning hann jag också med, man har väl simultankapacitet!!!

Nu sitter jag och väntar på att min flygande Jakob ska bli klar i ugnen - blev helt plötsligt sååå sugen på det när jag var och handlade. Den är alldeles strax klar....

PS. Är det någon som är intresserad av att veta hur det gick på handbollsmatchen igår? Hmmm inte så bra, vi hade inga avbytare, tre fantastiska målgörare som inte var med, en som skadade sig...... Så det blev den första förlusten 15-6. Så nu ligger vi bara två i serien. Vi får ta nya friska tag tills nästa vecka. DS.

Kramar

Baker Queen

Handbollstabellen Damer Trim

Gissa vilka som leder stort!!!!



På fredag är det nästa match - mot Kungsängen. Laddad till tusen är man....

Kramar

Baker Queen

Mitt gamla hus

Kollade precis Vasons gamla blogg (och hennes illustrationer). Såg då denna, som föreställer (eller liknar i alla fall väldigt mycket) mitt gamla hus i Hässelby. Innan ombyggnationen - vi ändrade taklutningen och vips fick vi en våning till.....



Kramar

Baker Queen

Tandis imorgon

Uschan - ska till tandläkaren imorgon. Inte så att jag är superrädd för det, men inte är det behagligt inte. Jag har tappat en bit av en tand och sedan även lite lagningar som måste repareras. Så det kommer att bli dyrt i slutänden kan jag lova. Vill bara att dom ska laga provisoriskt så att tandsingarna inte blir skadade, för mer hinns inte med denna gång.

Helgen har annars bestått i att ta in utemöbler och rensat lite i rabatterna så här en sista gång inför vintern. Det var tur att vi gjorde det i lördags, för idag har det bara regnat och regnat. Så idag blev det bowling med ungdomarna och sedan bio. Min ena dotter fick en jättebra serie - tror att hon var uppe i 184 poäng (fyra eller fem strikar på raden - se den kan jag nog inte slå). Sedan såg vi filmen Step Brothers - den handlade om två 40 - åringar som fortfarande bodde hemma hos sina respektive förälder. Föräldrarna fann varandra, gifte sig och flyttade ihop. Helt sjukt (man undrar ju lite i sitt stilla sinne om man fortfarande kommer ha kvar sina barn hemma när dom är 40 år, hmmm hemska tanke), men stundtals väldigt rolig film.

Kramar

Baker Queen

Hurra vi vann - överlägset!!

Det är nog första gången som det har blivit så stor målskillnad - i alla fall för vår del. 23 mål satte vi in i målgården medans motståndarlaget bara lyckades få in 4 mål!!!! Motståndarna var bättre denna gång, men nu hade vi också vår ordinarie målvakt och två avbytare mot 0 avbytare och en 9-metare som hoppade in som målvakt förra gången.

Det enda trista är att man skäms för sin hemmahall Sollentunahallen - det har varit ombyggnationer i säkerligen ett år. Men nu hänger det el från taket, inga omklädesrum (baracker utanför), bara plankor på golvet, rör som hänger.... Ja den som har varit på en byggarbetsplats vet vad jag talar om. Man får ju hoppas att slutresultatet blir fint sedan.

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0