London

Hmm, vi hade sååååå trevligt på vår weekendtur till London. Syns det? Två tuffa brudar på upptäcksfärd....







Kramar

Baker Queen


Hemma med solen

Tror nog att jag fick med mig solen från London, häääärligt måste jag säga. Synd bara att man fortfarande jobbar - nu skulle man ha semester. Men si det går inte för sig riktigt då det är urmycket att ta igen efter en veckas bortovaro. Idag har jag hjälpt till att "dirigera" diplomater till plenisalen mitt på dan. Då det börjar bli lite folktomt på jobbet (tjänsteresor och semestertider) så måste man hjälpas åt så gott det går. Det är bara att lägga undan sina egna arbetsuppgifter ett tag. Konsekvensen blir sedan tyvärr att man får sitta längre på e.m./kvällen för att hinna ikapp. Suck.

Imorgon är det möten hela f.m. Det kanske blir att sitta och äta sin lunch vid arbetsbordet igen (kastade i mig dagens lunch hastigt medans jag distribuerade fakturor, inget att rekomendera i långa loppet) efteråt. För efter alla anställningsintervjuer på morgonen så måste jag hinna förbereda mig för "budget" mötet med chefen klockan två. Vojne, vojne - det är inte lätt alla gånger. Tur att man är en kvinna som har simultankapacitet.

Solong

Kramar

Baker Queen

Hemma i Stockholm igen

Efter en arbetssam vecka i Canterbury. Inte en Svensk så långt ögat kunde se, så det var bara till att prata massvis med engelska. Men det var ju därför som jag åkte dit, så jag ska inte klaga minsann.

Härliga vänner från Scweiz, Tyskland, Frankrike, Ryssland och Saud Arabien har man nu fått. Vi växlade våra mailadresser så här kommer det skrivas för fulla muggar. Har redan fått mail från Magalie från Frankrike, och jag tror nog att jag kommer få några till efter denna vecka. Det är nämligen några som fortfarande är kvar i Canterbury denna vecka (lyllos dom) tillsammans med min kollega. Det var riktigt snyftigt att åka därifrån...

Lite bilder från Canterbury kommer här


Vy över London. Någon vacker dag ska jag se till att ändra datumet ser jag....


Katedralen i Canterbury. Ett regnväder öste ner, så det blev lite skit på linsen. Annars var det rätt så bra väder, bättre än i Stockholm har jag hört iaf.


Ett fint pittoreskt hus vid vattnet


En guidad tur med Mrs Hazel. Några av kurskompisarna fångades oxå på bild.

Det var allt för denna gång. Dottra min fotograferade när vi var i London, så dom korten får ni vänta med att se tills vidare.

Solong friends.

Kramar

Baker Queen

Canterbury news

Lanar skolans dator for en snabb uppdatering pa bloggen. Svart att skriva nu nar det saknas vissa valdigt viktiga bokstaver, typiskt. Ville egentligen bara saga att allt ar toppen, vadret ar definitivt battre an i Sverige, min vardfamilj ar underbara.... Det enda negativa ar att jag saknar min familj. Men imorgon far jag traffa en i familjen i alla fall da jag moter min dotter i London for en weekend.

Solong friends

Baker Queen

Canterbury here I come...

Imorgon bär det iväg till Canterbury utanför London. Jag ska inkvarteras hos Mr och Mrs Ashdown en vecka. Mr Ashdown är en pensionerad försäkringsmäklare och Mrs är en traditionell hemmafru som gillar trädgårdsarbete, musik, att sy och cykling. Dom har två söner Mark och Christopher, den ena är tandläkare och den andre en konstlärare. Det låter väl som en helt vanlig engelsk familj? Nävisst jag glömde en viktig detalj - den traditionella livliga 10-åriga hunden. Japp min vecka är perfektemento vill jag lova. Väskan är så gott som packad - dvs jag har tvättat allt men det är inte nerpackat ännu. Det är så jag är - vill packa samma dag. Så det blir till att ställa klockan tidigt (nja flyget går inte förräns kl 11:10 så det blir inte okristligt tidigt ändå) för att hinna med allt.

Efter veckokursen (för det är en språkresa jag ska åka på) så åker jag tillbaka till London på midsommarafton för att där möta min yngsta dotter. Vi ska alltså ha en weekend i London bara vi två, jippi vad kul det ska bli. Madame Tussauds, London eye, Baker Street (obligatoriskt för oss Bakers), Oxford Street, name it. Shopping och sevärdheter till max vill jag lova att det blir. Idag har jag växlat in en hel drös med pengar för säkerhets skull minsann.

Lite kort på hotellet vi ska bo på i Bayswater, mitt i smeten nära till mycket.....






Traditionellt hotellrum med den obligatoriska vattenkokaren. Där kommer vi nog inte vara speciellt mycket tror jag....


Nice bathroom.

Så nu blir det inte mycket bloggande på ett tag kan jag tänka mig. Men jag lovar att det blir lite bilder på bloggen när jag kommer hem.

Solong friends

Kramar

Baker Queen

Dagens gissningslek

Detta är inköpt på Fjäderholmarna, i en liten butik mitt på ön. Vad kan det vara? Ber om ursäkt för kvaliten, lite suddigt blev det minsann ser jag nu. Och jag har ingen möjlighet att ta kort nu då saken fortfarande är på jobbet och pryder sin plats där. En liten ledtråd, som inte riktigt framgår på bilden - den är ganska liten och nätt.....



Om du vill fundera ett tag till så kolla inte nästa ledtråd (hi, hi, svårt eller hur att inte titta vidare). Detta kort är också taget på Fjäderholmarna - finn ett stort fel.

Inte så smart placering, eller?

Solong vänner

Kramar

Baker Queen


Fjäderholmarna

Idag har vi haft en underbar eftermiddag på fjäderholmarna. Hela kansliet åkte ut med elva båten och började med en underbar lunch på rökeriet. Många åt strömming, men då jag inte är förtjust i denna ädla fisk så tog jag ceasarsallad med kyckling istället. Sedan bar det iväg på stroserier för att slutligen komma till Trädgården där vi satte ihop lite bord och planerade inför höstens tuffa arbete. När vi väl var klara med planeringen så avnjöt  vi en varsin glass (inne iofs - det blåste lite men solen tittade fram och inget regn - jippii). Sedan hann man med att kolla lite i butikerna innan hemfärd igen - hade en hel del jobb kvar att göra. Planering inför London bl.a.


Groteska gäddhuvuden på väggen till båthuset....


....där även denna skönhet fanns på landbacken


Och när man vänder blicken mot sjön får man se denna stoooora båt

Jag köpte en liten sak som jag faktiskt har letat länge och väl efter. Har den på jobbet, får ta ett kort på den imorgon så får det bli morgondagens frågelek - vad är det?

Kramar

Baker Queen

Har blivit med körkort

Nu äntligen har jag tagit alla moduler på mitt datakörkort. Så snart kommer jag få ett till körkort att kunna sätta in i min plånbok tillsammans med bilkörkortet, he, he. Kanske not....

Solong

Kramar

Baker Queen

Jobbiga dagar

Det är bråda dagar på jobbet - har suttit kvar till långt in på kvällarna denna vecka. Förutom de gamla vanliga så är det först och främst dessa orsaker till stressen just nu:

1) Det förestående EU-ordförandeskapet. All administrativ logistik, måste få till bra rutiner nu när exempelvis alla fakturor börjar drälla in. För att inte tala om alla inbjudna talare som ska anmälas och vad det medför merarbete gentemot skatteverket.....

2) Min resa till England, all logistik som måste stämma där oxå. Får ta denna lilla detalj efter arbetstid mer eller mindre då det är fullt upp på dagarna. Blir mer och mer nervös av någon anledning. Huj hur ska det gå?

3) Finanskrisen har även landat i vår familj. Många och långa diskussioner och pepping blir det framledes kan tänkas. Själv får man vara glad att man har sitt jobb säkert, och att man trivs så hiiiimla bra - trots all stress......

Kramar

Baker Queen

Dagens rolighet

Nu ska jag avslöja vad som händer på jobbet - har vetat det ett tag, men det är inte förräns nu det börjar bli verkligt för mig. Jag ska åka iväg till Canterbury på språkresa, jobbet betalar! Jippiiiii säger jag bara. Det var på gång redan förra året/sommaren med då fick jag endast en vecka i Stockholm. Nu ska jag få åka iväg till Canterbury (som ligger ca 7 mil utanför London) och bo hos en värdfamilj en hel vecka. Söndagen den 14 juni bär det iväg och kursen slutar inte förräns på midsommarafton. Det blir inte mycket midsommarfirande för min del, men min dotter kommer troligtvis att komma ner till London över helgen så har vi lite myspys där hon och jag. Vi får väl la se om sambon följer med, men annars kan det vara rätt så mysigt med bara vi tjejer....


Katedralen i Canterbury



Solong friends

Hugs from

Baker Queen

RSS 2.0