10 881 steg idag

Idag känns det nästan som om hela huvudet skulle vara en stor snorlobba. Hur mycket snor kan det finnas däruppe egentligen? Jag snyter mig många gånger om dagen (och sedan tvätta händer och sprita - snacka om att man har torra händer) men ändå finns det tjockt slem i snoken. Så jag har inte varit så himla motiverad att promenera denna dag. Hoppas bara att detta tjocka sekret är början på slutet på förkylningen - för som vanligt har jag ingen tid att vara hemma från jobbet nu i dessa bråddagar.

Mina handbollsvänner spelar första matchen ikväll mot Spånga - go tjejer go. Hoppas att dom fick ihop tillräckligt många som kunde spela bara. Tror iofs inte att dom saknar min spelinsats allt för mycket, känner mig rätt så otränad faktiskt. Kanske dax att lägga promenadskorna åt sidan och börja springa istället? Ska bara bli frisk först.

Har fått ett till tips på cykel - Nishiki. Priserna var lite högre än både Rex och Svalan, men man kanske kan hitta den på rea? Fler tips och kommentarer om vilken cykel som är snyggast och självklart bäst önskas.



Kramar

Baker Queen

Cykeltitt idag

Lite mer promenerande idag igen, känns jätte skönt att vara igång med denna walking. 15 410 steg blev det till slut, trots att jag fortfarande är förkyld. Tog en liten promenad förbi cykelaffären för att kolla läget en liten stund. Den cykeln (Rex) som jag hade fått tips om på jobbet var tyvärr slut, så här ser den ut.



Så jag tittade på andra alternativet jag fick tips om - Svalan. Blev lite osäker på vilken modell som min arbetskamrat tyckte var bäst, men här kommer både shopingvarianten och citybiken på bild. Vilken tycker du är snyggast i modell och färg?







Kramar

Baker Queen

14 212 steg

Trots snorighet så har jag lyckas med bedriften att gå dessa steg, men det var ingen långpromenad hemåt utan det mesta gicks på jobbet. Upp och ner för den gröna fina trappan för att se till att tolkarna hade det dom behövde och sedan har jag hjälpt en Kanadensisk talare med diverse återbetalning av flygresa etc. Men nu är det stopp för idag, orkar inte ta ett steg till....

Tack mamma för de uppfriskande orden i helgen, kul att du läser min blogg. Så nu behöver man inte prata med varandra längre, näää skoja bara. Men det är allt bra fiffigt sätt att komunicera på.

Allt mitt promenerande och nutrilettande (ett mål om dagen dricker jag nutrilett istället) har iaf gett resultat. Hela 4 kg har jag gått ner sedan jag började för snart två veckor sedan, och då får man ha i baktanke att jag inte har varit lika duktig på helgerna och då förståss speciellt denna helg som har varit. Inte illa pinkat minsann, nu har jag bara sisådär 10 kg kvar att gå ner tills fotograferingen. Men det går ju som på räls nu vetja så det är ju inga problem.

Det är lite tråkigt att jag inte orkade kolla på cykel i helgen nu när det är slutrea på 2009 års modeller. Men jag har fram tills på onsdag att kolla, och det roligaste av allt är att nya friska pengar är på intågande på mitt konto as I speak. Lite pengar som jag inte hade räknat med på minst fyra veckor till. Jippi, nu kanske jag blir med cykel!!!

Kramar

Baker Queen


Djurklipp

Lite mer roliga klipp från Youtube att roa sig med så här på snörvliga söndagen....


Pingvinskoj

Sånt här kan man ju alltid roa sig med, lite pingvinskoj så här på söndagen.





Kramar

Baker Queen

Snörvel, snörvel

Igår var jag helt sänkt, låg mest och hostade och snörvlade nere i TV soffan med en varm filt för att jag frös. Idag har jag varit mer aktiv, funderar faktiskt på att ta en liten promenad senare om jag orkar vill säga. Är fortfarande lite svag i kroppen och egentligen borde jag väl ligga till sängs idag också, för att vara pigg och kry tills imorgon måndag. För då är det dax för nästa EU-konferens på jobbet, och tolkarna ska tas emot på bästa sätt.

Nu ska jag gå och chilla lite, so long friends.

Kramar

Baker Queen

Snorig till tusen

Huvudet är tungt och snoret börjar rinna. Gårdagen var urkul, men dagen idag inte helt ok. Jag hade funderingar på att gå på öl och whiskey mässan i Nacka ikväll, men känner nu att det blir för mycket. Jag har aldrig varit där, men däremot mitt X flera gånger. Öl och whiskey var hans passion, nja inte att supa direkt utan mer finsmakeri. Här är länken för den som vill läsa mer om denna aktivitet.

Öl o whiskeymässan Nacka Strand

Får nog vara hemma och kurera mig med dessa drycker isf. Eller är det en myt att whiskey är bra för förkylningar?

Lite redovisning av steg:
Torsdag 18 962 steg
Fredag 9 076 steg (orken fanns inte idag tyvärr så bilen kom fram)

Slutligen, som en sporre för mig kanske. Inför fotograferingen då menar jag. Hittade nämligen min gamla årsbok från gymnasiet, så här kommer en bild på mig i unga dagar. Eller yngre kanske man ska säga, för inte är jag lastgammal än på ett tag.




Kramar

Baker Queen

17 114 steg

Ja nu är det bevisat, gårdagens byxor var ingen höjdare att använda tillsammans med stegräknare. Jag gjorde en stegtest idag igen, mellan Islandstorget och hemmet, en sträcka på 1,3 km och det blev ca 1 500 steg sammanlagt. Då borde gårdagens provsträcka på 3,2 km bli mycket mer än uppmätta självklart....

Förutom promenaden hem så åt jag också en lätt och mumsig lunch idag - keso, paprika och kalkon. Men imorgon kommer jag inte vara lika duktig då det är rep med bandet. Ska försöka gå upp i tid och ta en härlig morgonpromenad, och sedan gå till replokalen. För efter repet så blir det definitivt tunnelbana hem, dels för att det är så sent och dels för att vi ska ut och ta en bit mat och en öl jag, syrran och en väninna. Kanske att någon av grabbarna följer med också, vi får se. Syrran och väninnan tänkte nämligen komma och lyssna på vårat härliga "gung" imorgon.

Sov gott

Kramar

Baker Queen

Black tuesday

Idag hade jag inga stegräknarbyxor på mig, eller också har jag inte gått mycket mer än i söndags. Men det är helt orimligt med tanke på att jag då mest låg i soffan och pillade naveludd. Stegräknaren stannade på 7 633 trots att jag har gått mer än en halv mil och det bara på vägen hem. Okej jag ska erkänna att jag inte hann med morgonpromenaden då jag försov mig. Jag gjorde en stegtest, mellan Brommaplan och mitt hem är det 3,2 km och stegräknaren stannade på 1 633 steg under den promenaden. Det innebär att jag skulle ta stoooora kliv mao, och det kan jag ju inte påstå att jag gör.

Jag får helt enkelt ta andra byxor på mig hädanefter, eller dubbla antal steg. I så fall så blir det 14 000 steg idag, men jag låter det vara osagt. Hur som helst så vet jag inom mig att jag har haft en helt ok stegdag.

Kramar

Baker Queen

14 723 steg idag

Det går som en dans det här, bara man ger sig den på att man ska gå. Har hört från friskvårdsgurun på jobbet att man bör gå 7 000 steg på en dag, 10 000 steg ifall man vill motionera lite mer. Men för att gå ner i vikt så måste man gå 14 000 steg på en dag, och det är det jag har tagit fasta på. Inte mindre än 14 000 steg/dag är min devis hädanefter.

Walking in Bromma

Baker Queen

Stegningsresultat i helgen

I fredags var jag riktigt duktig, kom upp i hela 21 633 steg när dagen var slut. Tog den vanliga promenaden hemåt efter jobbet, men tog en liten avstickare till Mr M och fru. Så gissa om jag kände mig duktig när jag väl kom i sängs.

På lördagen fick jag med mig min äldsta dotter på långpromenad runt Bromma flygplats. Vi tog några avstickare och handlade lite när vi ändå gick. Upptäckte då att det finns en ByggMax vid återvinningscentralen som jag tidigare inte hade sett. Passade samtidigt på att reka om det fanns gatubelysning, bra att veta om man skulle vilja gena på vägen hem i nästa vecka. Lördagens steg blev 19 233. På kvällen gjorde vi en härlig kycklinggryta med jordnötssås, jummy. Syrran och hennes son kom hit och mumsade i sig delikatessen. Härligt med besök hemma.

Det blev en rätt sen kväll/natt, så söndagen har varit min vilodag. En dag med mer eller mindre navelulls pillande i soffan. Och då blir det inte mycket steg inte, jag får ta igen det under nästa vecka helt enkelt. Det blev bara en aktivitet på e.m. och det var bowling i Birka hallen. Så det blev inte mer än 6 092 steg.

Solong

Kramar

Baker Queen


Första riktiga stegdagen

Idag var jag inte lika duktig på att gå, det blev bara 13 117 steg. Tog en liten längre promenad på morgonen, gick till Åkeshovs T-bana. Sedan har jag gått en hel del på jobbet, men sen har det inte blivit så mycket mer. Jag hade funderingar på att jag skulle gå till replokalen, men tiden blev så knapp på jobbet (super duper mycket att göra) så jag hoppade på erbjudande om bilskjuts istället. Men det blir nya tag imorgon, då kan jag ta promenad både på morgonen och även efter jobbet....

Kramar

Baker Queen


En superstart på mitt "projekt"

Ja då menar jag förståss projekt gå ner i vikt och bli hälsosammare på köpet. Hämtade en stegräknare hos vår hälsoguru på jobbet (ja titeln är friskvårdskonsulent) efter lunch. Eller rättare sagt han levererade den till mig på idrottsklubbens styrelsemöte, ja en liten förmån ska man väl ha som kassör i nämnda klubb. Provade den lite sporadiskt sedan under den sista arbetstimmen på jobbet, tror att den stod på runt 700 steg när jag gick hemåt. Gick med stort G - för idag har jag faktiskt gått hem från jobbet med en liten tunnelbaneåkning mellan Thorildsplan och Alvik. Allt för att slippa den blåsiga Tranebergsbron. Det blev en hel del steg mellan Gamla Stan och Bromma (Islandstorget/Norra Ängby) vill jag lova. Nästan 15 000 steg blev dagens stegantal!!!! Hipp hipp hurra för lilla mig. Men då tog det nästan tre timmar förståss, med en liten mellanlandning på Mc Donalds (en paj och juice) för att få något till livs.

Skönt att veta att man orkar och kan. Vi får väl se vad morgondagens mätare hamnar någonstans. Det blir definitivt inte en lika lång promenad hem - inte för att det var jäääätte jobbigt utan för att det kommer hinna bli så mörkt innan jag är på väg hemåt då. För jag ska repa med bandet nämlish, men en promenad till replokalen och mycket steg på jobbet kommer det att bli vill jag lova.

Antal steg kommer att rapporteras dagligen, allt för att trissa mig själv och kanske någon annan på köpet.

Kramar

Baker Queen


Typiskt

Data krångel igen, precis när man sitter och mailar för fullt. Internet lägger bara av helt plötsligt, tror nog att jag fick iväg mailet innan.

Är så himla uppspelt inför den stundande fotograferingen. Börjar planera vad jag ska ha på mig (typiskt kvinnligt eller?), skulle nog behöva gå ner några kilon oxå. Så nu ska det bli mer promenader, måste leta fram min stegräknare som jag vet att jag har någonstans här hemma. Ångrar att jag inte köpte den där cykeln för någon vecka sedan när det var rea. Så gott folk - högst på min önskelista är alltså en cykel. Bra tips inför den stundande födelsedagen, nej förästen jag vill ha den NU bums. Snälla....

Kramar

Baker Queen 


Riktigt gung...

....var det på det extra repet med bandet idag. Vi börjar finslipa vår repetoar ordentligt inför spelningen den 21 oktober. Jippiii vad kul det ska bli. Kom dock lite senare till repet då jag var på Riksdagens buffé för anställda då det även var invigning av den nyrenoverade "bankhallen". Vi fick en riktigt fin ljus- och ljudshow till på köpet.

En annan rolig sak har hänt idag också. Jag har blivit uppringd av The Studio på Kungsgatan och fick en tid för en fotosession på fyra timmar tillsammans med några kompisar. Vi ska bli stylade på alla sätt och vis och sedan ska en proffsfotograf ta bilder. Konceptet är mun till mun metoden, dvs att dom får mitt telefonnummer av någon som redan har varit där och sedan blir jag erbjuden samma sak. Fotosessionen och stylingen är gratis (bara det är värt att gå dit) sedan får man köpa korten för, antar jag, ett litet högre pris. Jag har sett kompisens kort, och jag lovar att de var snygga med stort S!!! Så nu blir det favorit i repris, måste bara visa snyggingen igen...



Kramar

Baker Queen


Grattis på födelsedagen Jack

Hipp hipp hurra för dig. Några dagar för sent för du fyllde i lördags. Men tårtan var superduper god, och det tyckte grabbarna också.

Kramar

Baker Queen


Besök i underbara Solna

Efter jobbet så åkte jag direkt till sonens boende, det var ett tag sedan det ska jag erkänna. För några veckor sedan tog jag hem honom till mig för en heldag i Bromma, men jag har inte varit där på ett bra tag. Jag följde med det glada gänget (bara killar denna kväll) och lämnade papper i pappersinsamlingen. Var och en fick en kasse att ta med sig, var väl bara jag som inte fick något i min hand. Men jag fick å andra sidan två grabbar vid min sida direkt. Förutom sonen även en av hans kompisar. Där gick vi i det underbara vädret och mös. När vi hade slängt allt så bar det hemåt, men medans de andra gick hemåt så tog jag och sonen en extra lång promenad längs med stranden. Kolla bara vilka underbara kort vi tog.



Det var helt otroligt vackert och en skön promenad med sonen. Härligt avslut på den trista måndagen...

Kramar

Baker Queen


Glädje

Glädje är att ha sina härliga barn omkring sig, att känna deras kärlek strömma från flera håll. Lika härligt är det att ha en käresta som bryr sig och finns till för min i de svåraste stunderna. Tack allihop för att ni finns och förgyller min dag....

Kramar

Baker Queen

Sommaren är åter...

Känns som det iaf, en riktig Brittsommardag. Så nu ska jag passa på att jobba ute, behöver byta strålkastare på bilen, lite rensning i rabatten, ev klippa gräsmattan. Sedan lite småstök inomhus när solen går i moln. En underbar dag mao.

Kramar

Baker Queen

GRATTIS VÄNNEN!!

Efter förra helgens hårda arbete i Visby så tog jag ledigt idag, för att kunna ta det lite lugnt. Då passar jag självklart på att titta på när kompisen skrapade trisslotten i morse. Grattis till vinsten vännen - inte blev det högsta beloppet, men inte lägsta heller.




Många kramar från mig....

Baker Queen

Visbykonferensen

Hemma från Gotland igen, med rivstart på jobbet direkt. Lite artiklar om där jag har varit kommer här:

EU-länderna diskuterar Östersjön i Visby

Pressmeddelande Riksdagen

Artikel Gotlands allehanda

Artikel Gotlands tidningar

Tips, jag syns på en bild (ja vääääldigt långt borta förståss). Jag hade bl.a. som arbetsuppgift att stå vid informationen/registreringen/sekretariatet hela måndagen. Och då fastnade jag tydligen när kort togs på Dr Javier Solana, EU:s utrikespolitiska talesman. Förutom Solana så fanns det många viktiga och kända ansikten.

Nu ska jag bums i säng efter helgens hårda arbete.....

Kramar

Baker Queen

Nya låtar med bandet

Gör ett undantag idag, skriver detta inlägg på jobbet. Men det är bara för att kunna få in dessa klipp från YouTube...





Kramar

Baker Queen

All I want

Tänkte jag skulle lyssna på denna låt med Amy Rigby, men hittade den inte på Youtube. Vet att den även har sjungits av andra, men glömsk som jag är så kommer jag inte på namnen. Och mailet om den informationen har jag på jobbet. Undrar om jag har lite för mycket i min lilla hjärna just nu?!! Jag får helt enkelt lyssna på jobbet.

All I want är alltså nästa låt att repa med gänget. Nu har vi lagt in en högre växel för spelning är bokad i oktober/november redan. Lite pirrigt känns det i magtrakten, men vi är ju så bra. Trallala.

Nä nu ska jag gå till sängs - behöver min skönhetssömn inför morgondagens hårda arbete. Sedan så blir det gatufest på kvällen - med en tidig sänggång även på fredagen då jag ska upp tidigt på lördagsmorgonen (lugnt med drickandet mao). För kl 8:39 ska jag sitta på bussen in mot stan för vidare färd till Arlanda med slutdestination Visby för konferensförberedelser. Redan på söndagen kommer deltagarna från EU. Söndagen kommer avslutas med en hejdundrande middag med medeltidsinslag, längtar som bara den kan jag ju säga. Är åter i Stockholm på tisdag f.m.

Så solong vänner på ett tag - för jag tror inte att jag hinner skriva på ett tag. Men desto mer att skriva om sedan....

Kramar

Baker Queen


RSS 2.0