Borta bra men hemma bäst

Nu är vi äntligen hemma i Stockholm igen. Vi for hemåt redan i lördags e.m. - efter att mellantjejen hade målat klart på yttersidan av staketet. Resterande "plankor" (ett tjugotal) fick mormor göra själv. Anledningen till att vi inte blev färdiga var att det regnade stup i kvarten - och det är lite svårt att måla (för att inte säga livsfarligt att stå på det hala taket i regn) då. Men så här blev det färdiga resultatet.

Takterass i Gunnarskog
Före...

Färdigmålat!
...och efter

På hemvägen åkte vi in till min kusin i Örebro (ja samma kusin som för många herrans år sedan var så "skojfrisk" med älgarna i farstun). Ja han var inte hemma - men däremot hans jättemysiga sambo/fru. Varje gång vi har setts (varannat år förut typ) så har vi sagt att vi ska höras av men det har inte blivit av riktigt. Men vår vänskap "blommade ut" på min mormors begravning för något år sedan. Sedan dess har vi haft tät kontakt, och t.o.m. hälsat på varandra då och då. Det är ju inte så himmelens långt till Örebro i alla fall.

Svampen i Örebro
Den berömda Svampen i Örebro

Under bilfärden så blev jag och tjejerna så sugna på pizza, så i Skälby (Järfälla) så åkte vi till pizzeria Lilla rött för att äta en varsin bamsepizza! Jättemumsigt!

Största pizza i stada?

Kramar

Baker Queen

Regnigt och mulet

Det är väl typiskt väder när man ska måla. Vi får väl vänta tills eftermiddagen att måla andra strykningen, och sitta och spela lite kort istället.

Kramar

Baker Queen

Älgjakt

Idag har det varit soligt, så man har blivit lite röd efter målningen av terassen. Första strykningen är nu klar efter en hel del timmar. Mormor och äldsta dottern fortsatte att skrapa det sista, mellandottern balanserade på utsidan av räcket med pensel medans jag målade på insidan. Fint blev det, men finare blir det under morgondagen när vi ska måla andra strykningen.

Jag tog en bild på lilla "bua" som finns på mormors tomt. Det är en gammal visthusbod som användes för förvaring av mat då man inte hade kylskåp och frys för förvaring. Den är inte stor, men tillräckligt stor för att kunna inhysa en liten familj som är på besök då det är två plan. Undervåningen inhyser ett litet pentry med kokmöjligheter och en gammal träsoffa (en sådan där utdragbar du vet). På övre plan finns det tre sängar. Däruppe har mina barn sovit när dom var mindre - som vuxen kan man inte stå raklång däruppe.
 
Bua

Bua från sidan

Varenda gång jag kommer hit så tänker jag på en liten sann historia som utspelade sig när jag var i tonåren. Jag och min kompis Kerstin åkte hit själva när vi var ca 15 år. På den tiden så var det min mormor och morfar som bodde här. På dagarna badade vi och solade. En dag tog vi cyklarna och cyklade in till Arvika som ligger ca 2 mil bort. Självklart skulle vi ha musik medans vi cyklade för fullt, så det var bara att sätta fast typ bergsprängaren på pakethållaren. Så tossiga var vi, jag kan tänka mig att Gunnarskogsborna hade en hel del att skvallra om när vi väl åkte därifrån. Vi sov i bua, jättemysigt med ett eget litet krypin tyckte vi. Det enda abret var att det inte fanns någon toalett, utan man fick antingen gå in i stora huset, eller om man var för lat så fanns det en potta eller att man gick runt husknuten och kissade.

En natt/kväll så hörde vi ett hiskeligt bråkande på farstukvisten. Någon var där! Du kan tänka dig att vi var rädda däruppe på loftet. När vi väl vågade öppna dörren för att kolla vad det var så hade det försvunnit. Dagen efter så fick vi höra att det troligtvis var en älg som hade förvillat sig in på tomten. Det dröjde flera år innan jag fick höra sanningen. Det var min ena kusin och hans kompis som hade levt rövare på farstukvisten för att dom ville skrämma oss småtjejer! Idag kan man bara skratta åt det, men det var inte kul den natten kan jag lova!

Kramar

Flodquistarn

Skrapning

Idag har vi skrapat och skrapat och skrapat tills axlarna och händerna har värkt. I flera timmar höll jag och tjejerna på med detta, men ändå är det inte klart ännu. Mormor, som är morgonpigg av sig, får ta det sista och förhoppningsvis är det klart att målas när vi andra går upp på morgonen. Så under morgondagen blir det målning och målning. Men det är definitivt roligare att göra än att skrapa bort färgen.

Takterass i Gunnarskog

Mellandottern sitter och kollar på fotbollsmatchen mellan Tyskland och Turkiet, så man hör lite hurrarop då och då. Men nu var det ett tag sedan.... Tror att det fortfarande står 1-1. Nej jag fick precis rapport om att Tyskland har gjort ett till mål, men det är tydligen strömavbrott och ingen kan se själva målet.

Kramar

Baker Queen (eller Flodquistarn?)

Berg och dalbana

Nu när man är ledig så sover man lite längre på morgonen. Imorgon ska vi dock upp lite tidigare, vi (mormor och jag) ska skjutsa en grannfru till akupunktur. Här i Värmlandsskogarna hjälper man till när det behövs. Medans grannfrun är inne och får lite nålar i kroppen så åker vi och köper lite färg till altanräcket och en skrivare till mormor. Sedan ska det till att skrapas.

Kommer ihåg för några år sedan. Vi var på besök (jag med mina barn och min syster med sin ena son) - vi trodde att vi skulle få sova ut på morgonen. Ja mormor går och lägger sig tidigt på kvällarna och går således upp tidigt på morgonen, men det här tar i alla fall priset. Strax före fem på morgonen så hör mormor (vi andra sover som en stock) ett väldans liv ute i trädgården. Mellandottern och systersonen hade gått upp tidigt för att leka berg och dalbana. Helt OK i.o.f.s men kanske inte klockan fem på morgonen!!! Roligt hade dom, och vi kunde roa oss åt deras upptåg till frukosten.

Kramar

Baker Queen

Flodquist affär i Västerås

Vi hittade en gammal kundvagn bakom mormors lada, en sådan där charmig gammal sak som har en liten historia (som ni nu ska få höra).



Sven Flodquist var min mammas (alias mormor i detta inlägg) morbror som bodde i Västerås. Han hade en ICA affär i Västerås troligtvis under 1930-1960 talet (årtalet lite osäkert då mormors minne börjar svikta - vi gräver vidare i saken och rapporterar sedan). Denna lilla kundvagn är alltså en gammal klenod!! Det märks att man inte storhandlade på samma sätt då, för i denna kundvagn skulle det inte få plats med mycket. En läskback och sedan är den full. Det skulle vara häftigt att sätta några blommor i den (fin dränering skulle det också vara) som sedan kan välla över kanterna. Sedan rullar man ut vagnen till en bra plats i trädgården för allmän beskådning. Det fotografiet skulle kunna platsa i vilken trädgårdstidning som helst - hur stylat som helst, eller hur?

Nu ska vi snart ut på nya äventyr här i Värmlandsskogarna, så håll ut till nästa gång jag får chans att låna mormors dator.

Kramar

Baker Queen

Svängdörrar

Mormor borde skaffa sig en kattlucka till lilla Pussi. Det är tur att jag går ut då och då för att röka, för annars skulle stackars katta vara ute hela natta. Hon är i.o.f.s van vid det här laget.

Under kvällen så har mormor slängt ut Pussi och jag har släppt in henne, och så har det fortsatt några gånger. Visst är hon söt den lilla katta. Lite skillnad från våra bamsekatter hemma i Bromma vill jag lova.




Kramar

Baker Queen

Semester

Är just nu i regniga Gunnarskog och vilar upp mig en vecka. Vi får väl se om vi blir här hela veckan, det är inte lätt att ha med sig två tonårstjejer som tycker att det finns roligare saker att göra än att vara i Värmlandsskogarna och spela kort hela dagarna. För att inte tala om att mormor behöver hjälp med att skrapa färg och sedan måla altanräcket på övervåningen. Nej usch och tvi - arbeta det vill man ju inte göra tycker dom. På onsdag blir det förhoppningsvis lite finare väder och då får man väl hoppa in i sin bikini och börja skrapa.

Idag har vi varit inne i Arvika och shoppat för fullt. Ja jag har inte köpt så mycket (endast en liten hårsnodd), men barnen har frossat på second handbutiken Kupan. Mellan tjejen hittade både väskor, skärp, tröja och ett par shorts. "Fetcoola" som hon uttryckte sig.

    

Sedan är det alltid lika roligt att gå in på Rubb och Stubb (är det någon som kommer ihåg femman och tian i Stockholm? Den här affären har samma koncept). Lite glas till mormor och sedan iväg till Jysk där mormor köpte soffbord. Ja vad ska man hitta på när det störtregnar annars om inte shoppa?

Kortspel är annars ett väldigt populärt tidsfördriv - Chicago, femhundra, bluffstopp, vändtian..... Det finns oändligt många roliga kortspel. När man sedan åker härifrån så är tonåringarna så trötta på kort så att man själv slipper spela i tid och otid hemma. Alla är nöjda och glada m.a.o.

Kramar

Baker Queen

I väntan på banken

Jag har tagit ledigt idag för att bara ta det lugnt och eventuellt lapa lite sol. Men tji fick jag - hann inte med att slutföra saker på jobbet så jag måste in och jobba i några timmar i alla fall. Men det kan passa bra för mig ändå, för jag ska i alla fall in till stan för rep med bandet på kvällen.

Det var skönt att få en sovmorgon idag i alla fall, gick upp vid åtta tiden. Lite trött i ögonen då jag var uppe sent igår - gick inte och la mig förräns vid tresnåret på morgonen. Har suttit och räknat och kalkylerat inför ett lägenhetsinköp. Många viktiga beslut togs under den tidiga morgontimmen. Ringde sedan banken på morgonkvisten - det var därför som jag hade satt klockan på ringning trots ledigheten. Mycket nagelbitande och rökande innan banktjänstemannen ringde tillbaka med grönt ljus. Vilken lägenhet som det blev förtäljer inte historien - ännu. Men jag återkommer för den som är intresserad.

Kramar

Cyber Queen


Fotboll igen

Det är nästan som om man skulle ha blivit fotbollstokig, men jag måååååste bara titta när Sverige spelar ikväll. Så därför blir det väldigt kort bloggande just nu. Jag återkommer......


Kramar

Baker Queen

Tonåring på "vift"

Sitter här och väntar på att tonårstjejen ska komma hem från kompisen. Hon åkte sent iväg till en tjejkompis för att kolla på film, och efter en hel del dividerande fram och tillbaka så gick jag med på att hon skulle vara hemma efter midnatt. Kompisarna lovade att följa henne till dörren när dom åkte hem så att hon skulle komma hem tryggt. Det tog emot kan jag ju säga - det var så mycket lättare när man själv var i den åldern, då var det ju så självklart att man skulle vara ute så sent. Speciellt om det inte är skoldag i morgon (hon ska i.o.f.s jobba men börjar inte förräns vid tretiden på e.m.). Nu när man är äldre och mamma själv så blir man lite "hönsig" kanske. Det är inte det att jag inte litar på henne - för det gör jag verkligen. Men det är alla andra fula gubbar som jag inte litar på. Hon skulle ringa innan hon åker, så nu sitter jag här och väntar vid telefonen....

Kramar

Baker Queen

Ingen grillning i helgen - bara fotboll och regn

Ja inte riktigt - det var ju bara på lördagen som det  var Sverige som spelade match och regnade gjorde det inte hela tiden. Men det blev ingen grillning denna helg i alla fall. Men jag har som sagt var hunnit rensa lite inomhus då.

Idag var det hektiskt på jobbet - mycket att göra på liten tid innan semestertiderna börjar. Under nästa vecka är jag ledig, men sedan ska jag jobba hela juli är det tänkt - och så kommer jag få hela augusti ledigt. Härligt, härligt. Väderkännarna har ju tidigare sagt att augusti kommer vara väldigt varmt till på köpet också. Så det blir till att sitta vid poolen och ha det mysigt hela dagarna (om man inte åker någonstans förståss). Ingenting är planerat än så länge - har du något bra förslag på resmål annars? Helst ska det ju inte kosta allt för mycket, men det kan ju finnas något smultronställe här i närheten?

På tal om poolen - jätte skönt att ha soliga dagar. Men den ska ju skötas också, och det är inte alltid lika roligt. Poolöverdraget är lite sönder i nederkanten (det är ett taköverdrag som man kör över poolen) så tyvärr så inträffar det att små djur kan ta sig dit ibland, och har dom otur så klarar dom sig inte då dom är nyfikna av sig. Oftast inget jättestort problem - men i helgen så hände det fasansfulla - en igelkott ramlade ner och drunknade!!! Stackarn..... Vi måste se till att laga pooltaket snarast!!!

By by friends

Baker Queen

Såååå nära....

Ingen Svensk seger, men det var såååååå nära. En minut innan matchen var slut så gjorde Spanien det avgörande sista målet. Sverige spelade väldigt bra - men det räckte inte hela vägen.

Bättre lycka nästa gång grabbar!!!

Kramar

Baker Queen

Soda Stream

Om några veckor kommer denna lilla pärla finnas hemma hos mig. Här kommer bilden cyberkompis SussiLuss

En lyxig Soda Stream

Jag prenumerera på miljonlotteriet och har sparat ihop tillräckligt med vinster/poäng för att kunna beställa denna. Här kommer en länk till lotteriet om du är intresserad. http://miljonlotteriet.se

Tänk dig att äntligen slippa bära hem tunga matkassar med läsk! En nygammal apparat som var oerhört populär på 80-talet, men då hette det SodaStream. Men bra uppfinningar kommer tillbaka, och den här är ju definitvt snyggare än den tidigare förlagan.

Kramar

Baker Queen

Härliga regnväder

Gud vad skönt att det regnar - det behövs verkligen en hel del regn efter denna värmebölja. Sedan får man så mycket annat gjort när det regnar, alla dessa "måsten" ute kan vänta tills solen skiner.

Jag har precis rensat lite i hallen - packat ner alla ytterkläder som man inte använder och de som är för små får läggas undan tills nästa klädbytardag på jobbet. Vi hade en jättetrevlig klädbytardag för en vecka sedan - det var en arbetskamrat som tog initiativet. Vi var 8 personer (tjejer) som hade rensat våra garderober och hade med oss ingredienser till en ostbricka och dricka. Så där satt vi och mumsade och drack samtidigt som vi granskade varandras utrensade kläder. Mycket kläder bytte ägare, och det som blev kvar lämnades till välgörenhet (typ myrorna) och några enstaka las undan för nästa träff - för det kommer det definitivt bli. Jag kan verkligen rekomendera detta, förutom att ha trevlig samkväm så "återanvänder" man kläderna. Det jag ratar (det var inga trasiga kläder vill jag bara säga - hela och rena) tycker någon annan är toppen. Tänk dig känslan av att komma hem med en hel kasse med "nya" kläder och plånboken är lika tjock/tunn som vanligt.

Ikväll är det dags för Sverige - Spanien. Jag kommer definitivt bänka mig framför TVn vid femsnåret och lyssna på regnplasket utanför. Heja Sverige friskt humör!!!!

Kramar

Baker Queen


Datorkrasch

Nu när jag äntligen har kommit igång med bloggandet igen, ja vad händer då? Internet försvinner. Typiskt!!!! Men nu fungerar det äntligen - men det var inte roligt under gårdagen kan jag säga.

Idag har vi haft rep med bandet - det lät riktigt bra. Vi tar några nya låtar varje gång. Här är en som vi bara har spelat några gånger - When you walk in the room med Jackie D Shannon. En riktig bugglåt att ha i bakfickan tills spelningen i november (en i gänget fyller år och ska ha stor fest - såklart vi ska spela då eller hur)



Man får öva upp sitt "stackatto" ordentligt.

Imorgon ska jag ut med några jobbarkompisar (bara tjejer) och ta en öl. Det kanske blir min lyckodag denna fredagen den 13:e.

Kramar

Baker Queen

Härliga söder

Jag har ju inte hunnit uppdatera min blogg på senaste tiden, men det beror på att det har varit så fullt upp. I måndags t.ex var det avslutningssammankomst för kören.

Efter jobbet samlades de körmedlemmar som hade möjlighet (vi blev 12 stycken tappra "riddare") för en guidad tur genom Gamla Stan. Det är min körkompis, tillika Rixetteare (barbershopgänget), som guidade oss genom svartmunkarnas härberge m.m. Hon är guide i botten och jobbar bl.a på medeltidsmuseet. Därför hade hon fixat fram nyckel till härberge - så det är inte alla förunnat att gå ner i dessa hålor i Gamla Stan. Intressant och kul början på kvällen. Sedan fortsatte vi mot söders höjder för en gemensam middag på en takterass. Synd att jag inte tog kort (glömde kameran hemma - suck) för det var en oerhört fin utsikt vi hade. Slussen, Maria hissen m.m. i all sin prakt. Där skulle man vilja bo!! Paj och sång till sena timmen. Hääärligt, och tur att det inte var igår för då hade vi nog blåst bort.

Kramar

Baker Queen


Sverige vann!!!!

Idag tog bandet beslut om att inte spela denna stora fotbollsdag. Ja, det var i och för sig endast jag och keybordisten som kunde idag, så det var inte så stort beslut egentligen. Jag brukar inte vara så fotbollsintresserad, men nu tittade jag på matchen i alla fall - man måste ju prioritera ibland.

GRATTIS SVERIGE!! Skön början för laget att vinna mot dom regerande mästarna (ja för det var väl Grekland som vann förra gången - eller är jag helt ute och cyklar nu?).

Nu lovar jag er alla att ta mig i "örat", jag ska bli duktigare på att uppdatera min blogg. I alla fall varannan dag måste jag ju skriva - minst.....

Längtar till min cyberkompis ska bli klar med sin blogg - heja, heja. Jag kommer definitivt länka till den bloggen när den är klar.

PS. Ett litet tips till de fotbollstokiga i Stockholmsområdet. Imorgon kommer Alliansen möta Oppositionen på Djurgården. Kl. 19:00 börjar Fredrik Reinfeldt, Bosse Ringholm och grabbarna spela. DS.

Må så gott alla vänner

Baker Queen

Grattis Ertan

Vilket underbart väder i helgen. Förutom att ligga och sola så har även poolen städats och klorerats. Inget dopp blev det dock, men kanske till nästa helg?

Idag har vi varit hemma hos Ertan och haft födelsedagsfest - nu har han blivit tonåring!! Ett jättegrattis till dig Ertan.

image35

Kramar

Baker Queen

RSS 2.0