Runt 600 klick

Har precis pratat med mäklaren - det är lite över 600 som har kollat min lägenhet på Hemnet, Blocket och Notars hemsida. Inte illa pinkat. Enligt henne så brukar det gå bra med en försäljning om det är över 500 visningar på internet :-). Så håll verkligen tummarna för mig på söndag o måndag!
 
Ikväll ska jag ta en paus från pluggandet o grubbleriet för att njuta av Trollflöjten på Folkoperan med en kär vän. Först ska vi träffas o äta en god middag med tillhörande "terapisnack" (ja lite funderingar behöver luftas). Imorgon kväll är jag bjuden på en försenad födelsedagspresent - AW med vin. Man kan ju fråga sig när jag ska hinna med att plugga.
 
Kramiz
BakerQueen

Nu är det på rull.....

Efter mycket nagelbitande ett tag har det nu blivit klart. Att jag ska ha en första visning av min lägenhet nästa helg. Det har varit lite osäkert när vi skulle ta visningen, då det nu visar sig att det nu i helgen är visning på en likvärdig lägenhet i grann kåken som ställer till det lite för mig. Men idag las annonsen ut. Är du nyfiken, kolla då på www.notar.se eller följ länken så kommer du direkt till objektet.
 
Så nu blir det mycket att göra i helgen - fixa det sista i lägenheten, plugga febrilt OCH fira lilla mig imorgon. Då får jag hem störtsköna underbara energigivande personer på middag :-).
 
Kramiz
BakerQueen

Fundering 1 - pappasvek

När jag läste dagens Metro fastnade jag för Cissi Wallins kolumn om pappasvek.
 
Ett pappasvek är en sorg för livet
 
Min pappa är död sedan många herrans år. Han blev endast 54 år gammal, samma år som min yngsta dotter föddes 1991. Jag kände mig mest förbannad på honom, att han inte berättade att han hade ett dåligt hjärta eller att han helt enkelt hade mage att gå bort när vi hade så mycket ouppklarat. Ja känslor är inte alltid logiska. För att skydda mig själv har jag förträngt mycket av min pappa, för att helt enkelt orka med sorgearbetet. När jag nu tänker tillbaka så blir nog Cissis beskrivning rätt så träffande. Han ringde inte ofta till mig, och när det väl kom ett samtal så var det väldigt kort och konsist. Det var inte mycket känsloyttringar (om det inte var han som behövde bekräftelse på något sätt) oss emellan. Detta resulterade att man inte kände sig önskad. Jag fick lära mig att jag behövde prestera för att få en bekräftelse från honom.
 
Det beteendet har jag ju som sagt var fortsatt med då jag hela tiden ger bekräftelse (prestationer) genom att foga mig efter den andre. Om han inte vill åka hem till mig av olika anledningar, ja då åker väl jag hem till honom istället - oavsett tid på dygnet. Vill man så kan man heter det ju. Men till slut var det bara jag som gav, han var ju så van vid att jag snällt ställde upp när som. Dagens insikt blir att jag nu ska bryta mitt beteendemönster. För man kan inte ändra på andra, bara ändra och ta ansvar för sitt egna beteende.
 
Lite ledsen i ögat blir jag också när jag tänker på mina egna barns (speciellt 91-ans) dåliga förhållande med sin far. Hur oönskad känner inte hon sig......
 
Kram
BakerQueen

Sorgearbete pågår

Hur kommer det sig att jag dras till personer med narcissistiska drag? Varför låter jag mig hunsas av män som har ett stort bekräftelsebehov, kränkande beteende och brist på empati? Det är nu andra gången i mitt liv som jag nu står här med ett oerhört sorgearbete efteråt. Det intressanta/sorgliga är att båda personerna avslutar relationen på likartat sätt - att de träffar en tjej på en fest vi är på gemensamt. Men jag måste nog säga att den senaste var nog snäppet värre, då det var en ytlig bekant till mig :-(.
 
Varför blir det så här kan man ju undra? En förklaring är att jag är en person som ska rädda alla andra, tänker först o främst på att alla andra ska må bra. Detta innebär dock att jag energidränerar mig själv, jag blir helt urlakad mao. Så länge jag ger den andra personen bekräftelse så går det bra. När jag väl säger ifrån att det inte är ok (som att flirta med den andra tjejen på festen) o att de beter sig respektlöst mot mig, ja då verkar vårt förhållande inte vara värt att satsa på. Mycket kan förklaras med att dessa män har vissa tråkiga drag, men jag måste även kolla på mitt egna beteende. Varför tillåter jag dessa idioter att vara respektlösa mot mig?
 
Så nu har jag bestämt mig - jag ska hitta mitt sanna jag! Jag ska inte inleda ett nytt förhållande förrän jag har fått den insikten om mig själv. Jag får göra en inre Freud resa, för att gräva fram vad som gör att jag låter andra kränka mig och min personlighet. Så att jag kan avsluta ett förhållande snabbt om jag ser tecken på narcissistiska drag från mannen. Jag ska nu i första hand inrikta mig på att må bra och att älska mig själv! Bara göra positiva saker, få boostar från mina underbara barn och måååånga härliga vänner.
 
Nä nu ska jag skriva på min tenta - gissa om vad. Ja just det personlighetspsykologi med Freud bl.a.!
 
Kramiz
BakerQueen
  
 
 
 

Det blir en andlig kväll

En kär vän frågade mig om jag ville följa med på Änglamingel ikväll, och jag tackade förstås ja. Hon ville fira mig (i förskott) genom att bjuda mig på en helkväll i andlighetens tecken. Kvällens tema är Relationer, en väg till andlig medvetenhet. Precis en sådan boost som jag behöver just nu :-). Kanske att man har sådan tur att man blir läst....
 
Kramiz
BakerQueen

Fick VG i betyg

Jippiii, det går min väg nu. Fick VG på senaste inlämningen i personlighetspsykologi. Denna vecka har jag hemtenta i ämnet. Tyvärr ligger jag lite efter, men det ska inte vara helt omöjligt att hinna med att skriva 8 sidor innan söndag. Jag har ju en hel vecka på mig :-). Ska ju iofs hinna jobba på dagarna samt städa o styla om mitt hem inför fotograferingen. För nu drar det igång på riktigt. Vi har varit jätte duktiga i helgen, tio kartonger har vi fyllt samt plockat undan både det ena o det andra. Lagat lite lådor i köket har också hunnits med. Trots att jag igår smet iväg på kvällen för trevlig middag i Vändelsö med trevligt sällskap. Tog bilen dig (annars skulle det ta flera timmar) o sov då självklart över där också. Väl hemma var det bara att lägga på ett kol. Tjejerna har verkligen varit jätte duktiga!
 
Nu tänkte jag passa på att förklara och skriva lite om Banduras reciprok determinism, så att jag kommer lite längre på hemtentan. Förutom all styling av hemmet vill jag ju även hinna med en härligt kryssning nästa helg. Men det beror förståss på hur långt jag har skrivit (samt ekonomin självklart).
 
Kram
BakerQueen

Ny lägenhet!

 Jag gick på lägenhetsvisning i min trappuppgång i söndags. Min tanke var att kolla det fina köket för att få inspiration till min renovering senare. Var lite off den dagen då jag var på harmonimässan dagen innan (med många intryck från vägledning etc), så jag tänkte nästan skippa visningen. Men tog mig i kragen i sista stund o tog med mig ena dottern upp två trappor. Väl där kollade vi lite snabbt alla rum, men som sagt var mest köket. Men det blev inte bara köket som inspirerade mig, utan hela lägenheten. Då det kan dröja ett tag innan tjejerna kommer flytta hemifrån, så tänkte jag att varför inte köpa den större lägenheten? Få ett eget sovrum (jag flyttade till vardagsrummet då min äldsta dotter flyttade permament till mig i somras), ett färdigrenoverat kök, större badrum, ekparkett i hela lägenheten. Ja det fanns många positiva saker med att köpa. Så sagt o gjort, tog snabbt kontakt med bank, räknade febrilt vad det skulle kosta för mig o la sedan ett bud på acceptpriset. Av olika orsaker uteblev budgivning (HELT OTROLIGT!) - så igår skrev jag på kontraktet! Snart kommer mäklaren hem till mig för att vi ska förbereda försäljningen av min lägenhet. Så nu blir det till att fixa hemma också, förutom att jobba, skriva hemtenta, spela handbollsmatch (ikväll) etc. Jag kan säga att det serverades bubbel här hemma igår :-)
 

Nä nu ska jag börja skriva på hemtentan ett tag. Solong friends.

RSS 2.0