Semesterdag

Kunde inte låta bli att dela med mig av detta. Såg det på facebook, tack Nina (och Thomas)


Handbollsmatch ikväll

Ska bara plugga lite några timmar, dvs lyssna på Peter Berkrot läsa upp (på engelska förståss) Donald A. Normans bok "The design of everyday things". Sedan bär det iväg till handbollsmatch hemma mot Bollstanäs. Hittade denna strip i dagens aftonbladet. Tur att man inte är målvakt....



Vill du se mer strippar från Wumo (Wulffmorgenthaler)? Kolla Aftonbladet.

Kramar

BakerQueen

Hur gamla parkerar bilar

 Med hälsning från min bekant i varma Cypern.

Hoezo parkeren

Kramar

BakerQueen

OSLAGBART - en helkväll bland stjärnorna

Ikväll bär det av till Hamburger Börs och krogshowen OSLAGBART. Ska bli jätte kul och avkopplande efter all stress den senaste tiden. Läs SvDs recension om showen, inte så bra betyg men å´andra sidan har jag inga som helst förväntningar mer än att bara myyysa!



Kramar

BakerQueen

Beteende

Jag har en bekant som precis har fått reda på att hennes dotter väntar barn. Denna nyhet skulle vara trevligare att få om dottern i fråga iaf är myndig, men så är inte fallet denna gång. Tjejen kommer förvisso att fylla 18 år i år, men enligt min spontana och även min bekantas spontana reaktion så är det alldeles för tidigt då hon själv mer eller mindre fortfarande är ett barn. Dottern går hos psykolog varannan dag och pratar med föräldrar och syskon för att så småningom inom en snar framtid besluta sig för om hon ska behålla barnet eller inte. Just nu verkar valet vara att behålla. Min bekant tycker självklart att situationen är jätte jobbig på många sätt och vis, men det har nu förvärrats en nivå till efter att den blivande pappans mamma (vi kan kalla henne Monika för enkelhetens skull) har ringt.

Monika har självklart lyssnat på sin son och tagit hans ord som sanning. Ungdomarna har, vad jag förstår, inget förhållande längre och som det lät så har förhållandet varit på hans villkor. Nu ringer Monika min bekant och skäller ut henne efter noter och menar att dotterna minsann har "lurat" hennes son! Man kan ställa sig frågande om dottern på något sätt har tvingat honom till att ha sex (knappast!), har hon inte skyddat sig (hon äter minipiller! Men det är ju faktiskt två personer som har sex och ska ha ansvaret att skydda sig!)? Då kan man ju undra på vilket sätt dottern nu har lurat sonen?

Monikas beteende är inte försvarbart, men det finns förståss en vetenskaplig förklaring till denna chockfas hon är inne i. Att uppvisa ett överdrivet och oförklarlig aggressivitet och provokation är en vanlig försvarsmekanism när en person befinner sig i denna fas. Hon har svårt att ta till sig och lyssnar självklart inte till min bekantas ord utan hon förvarar sin son och sin familj som är ofelbara i hennes ögon. När informationen har lagt sig så kanske hon kommer på andra tankar, men jag tror knappast att hon kommer att erkänna det för min bekant.

Som den tilltänkta präst som jag är :) (se mitt tidigare inlägg) så kan jag ju referera till Gamla testamentet och judarnas tradition att lägga sina synder på en bock, syndabock. Detta brukar vara en perfekt avledare inför sin egen ångest.

Kram

BakerQueen

Hollands teori och yrkesval

Denna vecka har jag, förutom jobbet, varit fullt sysselsatt med examination om Gruppsykologi med inriktning arbetsmiljö och just nu håller jag på att skriva om Hollands teori (se tidigare inlägg). Hittade detta test till stöd för yrkesval som baseras just på denna teori, lite roligt men kanske inte så vetenskapligt precis.

Gjorde testet på skoj och fick då förslag på bl.a. prästyrket! Det skulle se ut det. Jag fick mest poäng på den sociala och konstnärliga sorten.

Solong friends

BakerQueen

Ny tangentbord till Ipaden

Idag har jag och ena dottern varit på mellandagsrea för att köpa en ny damsugare. Den gamla går knappt att använda då även startknappen nu hakar upp sig. Den tidigare var en billig en från ÖB, så nu slog jag till med en i tvåtusenkronors klassen så nu ska den hålla lite längre än något år iaf.
Passade även på att köpa ett trådlöst tangentbord till min IPad, så nu kan jag skriva på bloggen oxå.
Kram
BakerQueen

Examination nr 2

Jippiiii jag fick till slut bukt på mitt skrivande och fick in mina sex sidor i tid, med en timme till godo till och med. Så nu är det dax för examination på delkurs nummer 2. Jag är ledig även denna vecka, så tidsperspektivet ser ljust ut. Speciellt när jag nu har läst vad jag ska göra under den kommande veckan (lite förenklat):

1) Reflektera över ett av mina egna inlägg, vilken ny teoretisk kunskap har jag funnit under delkursen. Motivera hur jag kan använda detta i arbetslivet. Lite knivigt att skriva om det igen och försöka hitta ny teoretisk kunskap i ämnet, men det skulle endast vara på 1-2 sidor så det ska väl inte vara något större problem till slut.

2) Välj en annan kursdeltagares inlägg som tar upp en annan teoretisk bakgrund än det jag har tagit upp i mina inlägg. Detta ska inte vara allt för svårt då det verkar som om jag är en av de som skriver om något annan varje gång. Exempelvis så valde jag att skriva om mångfald och kvinnors upplevda stress på jobbet denna gång, medan dom flesta valde att skriva om Hollands personlighetsteori som jag gladeligen fördjupar mig inom. Jag ska motivera mitt val och hur jag kan använda denna nya teoretiska kunskap i arbetslivet.

LÄTT SOM EN PLÄTT! Piece of cake, easy peasy!

Kramizar

BakerQueen

RSS 2.0