Hemma från underbara Berlin

Det har varit många och långa dagar i Berlin, men underbart ändå måste jag säga. Besök på både Bundestag och Bundesrat och även den svenska ambassaden. Pust och stön. På torsdagen hade vi riktigt vårväder men på fredagen mulnade det till en aning. Men då var det på med stora spenderarbyxorna så det spelade inte så stor roll vilket väder det var.


Bundestag

och Bundesrat


Stora pampiga byggnader måste jag tillstå. Läs mer om skillnaden mellan Bundestag och Bundesrat genom att klicka ovan.

Thats all folks

Tchuss bis morgen.

Baker Queen



Datorn har kraschat totalt

Det är en av anledningarna till varför jag inte bloggar så mycket den senaste tiden. Det är inte alltid man har tillgång till andras datorer, dax att köpa en ny kanske? Hmm jag får funder en smula på detta faktum.

Nu ska jag åka till Berlin snart iaf - jippi det ska bli urkul. Mycket shopping blir det nog, tänkt dig bara att strosa på julmarknaden....



...eller oxå blir det en ny dator.

Solon friends. See yah next week.

Kramar

Baker Queen


Hipp hipp hurra...

Inte varje dag som man får hurra för sig själv minsann, men jag känner att jag är värd allt detta hurrande som jag har fått under gårdagen. På morgonen (ett fång rosor av sambon), på jobbet från alla håll och kanter. Mailen och mobilen har gått varm. Det värmer i denna kyliga novembertid vill jag lova. Sedan hade jag bestämt med bästa svägerskan (ja min enda förståss - och även en av mina äldsta väninnor) att vi skulle ut och käka en bit mat. Men innan jag hann gå iväg från jobbet så kom överraskning nummer två för dagen (mina ex arbetskamrater kom tidigare och grattade mig på rummet) - dottra min med pojkvän står utanför porten med en tänd tårta och egenhändiga partyhattar!! Sjöng för fullt gjorde dom oxå - gissa om folk som gick på Mynttorget kollade!!! En något suddig bild på oss två tillsammans taget av pojkvännen ser du här



Så det var bara att vända in och äta en supergó tårta, några arbetskamrater fick oxå  vara med och mumsa. Sedan bar det iväg till Siam i Gamla stan med hela gänget. Super mysigt!!!

Ja vad kan jag då ha fått från dottra min och hennes pojkvän? Ett Bondespel!!! Så sedan bar det väg hemåt för att spela.....

Av svägerskan fick jag två superfina glas från Tallin (har nog visat dom förut på bloggen) och av min syster så fick jag en sådan där braig värmedyna som doftar lavendel. In i mikron eller in i frysen med den, beroende på om man behöver värme eller kyla.

Solong

Kramar

Baker Queen

Helgen är snart slut

Vemod är den beskrivning som bäst stämmer in på mig just nu. Vemod och besvikelse om jag ska vara mer exakt. Besvikelsen kommer jag att skriva om mer vid senare tillfälle då jag inte är riktigt mogen att ta upp det i detta forumet ännu. Vemodet för att min äldsta dotter kommer att åka till sin pappa imorgon, en liten tår faller på min kind denna gång. Vet att hon har mycket funderingar inom sig, hjärtat mitt, och jag ställer upp till 200 procent när hon vill låna min axel.

Kramar

Baker Queen


Gårdagen

Jippi vi vann, och det med stort!! Men med ett motståndarlag som var en kvinna kort så kanske inte det är så svårt iofs. Siffrorna blev 24-2, och undertecknad fick åter igen göra mål. Kul som fanken. Nu ligger vi två i Damtrim serien, hurra va bra.

Det var lite extra "firande" igår kan man säga - motståndarlaget Tellus har seriens äldsta spelare med som just igår spelade den sista matchen för hennes del. Hatten av för Vivianne 75 år, hoppas att man själv orkar hålla igång så länge med handbollen....

Solong, slut på buseriet (blogga på jobbet - usch på mig, hör till ovanligheterna)

Kramar

Baker Queen

Morgondagen

Idag har jag varit och grattat min underbara 15-åriga son. Grattis hjärtat! På morgonen var jag och äldsta dottern inne på KS för att ta koncentrationsprover. Allt för att läkarna ska kunna ställa in rätt medicindos framledes. Det gick över förväntan, dottra min blev inte blek om nosen när sprutan togs fram utan hon var lugn som en filbunke. Vi hade satt på lite Emla kräm innan vi åkte, så hon var redan bedövad i armvecken innan vi var där. Superduper måste jag säga, bara tanken att hon redan var bedövad hjälpte tydligen.

Imorgon så blir det bilen igen (tog den till sjukhuset idag - skulle ta sådan tid för oss annars om vi skulle åka kommunalt trots att det är nära) då det är handbollsmatch på kvällen. Innan dess så ska jag vara "funktionär" (dvs stå i "baren") på en fest som Finska föreningen tillsammans med idrottsklubben annordnar. Lovar att jag själv endast tar det alkoholfria alternativet då jag ska köra bil OCH spela handboll sedan. Men jag kommer att ha lika kul för det, hoppas att jag hinner med några kareoke låtar innan färd till Sollentuna bara. En perfekt uppvärming på handbollsmatchen minsann tillsammans med goda vänner som ger mig så otroligt mycket positiv energi.

Kramar

Baker Queen

Monty Python

Det är Monty Python special på TV denna helg, jag och dottra min sitter och asgarvar för fullt. Humorn är så himla roligt torr som bara engelsk humor kan vara.

Vem glömmer inte dessa - Silly walks och Papegojsketchen

Kramar

Baker Queen


Snygga bilder

Lite fler bilder från fotosessionen.



Kramar

Baker Queen


Vi vann

Helt vansinnigt egentligen, att ha en handbollsmatch klockan halv tio på en fredagskväll! Men man får ta de tider som finns, lite undenskuffad som man är ingen prioriterad grupp direkt. Trött var man efter veckans hårda arbete, men det gick snabbt över och ens "jävlar anamma" kom fram. Tror nog att vi alla i laget kände detsamma, för vi spelade riktigt bra överlag. Jag gjorde inga mål, men min försvar var riktigt bra. Och allas insatser i laget räknas, man får tänka på det positiva man har utfört helt enkelt. Vi är ett team.

Vi låg nästan hela tiden några mål före Huddinge i matchen, men dom knappade in i slutet och hade ett litet tag ett litet övertag över oss. Men vi kom igen och vann slutligen med siffrorna 10-9. Väl förtjänta två poäng för oss tycker jag, som vi slet. Så nu ligger vi fyra i serien (av åtta lag) och visst tror jag att vi kan avancera uppåt.

Kramar

Baker Queen

Middag med sonen

Idag blev jag (och alla andra föräldrar) bjudna på middag på boendet. Tacos, mmmm va gott. Det var tyvärr ett tag sedan jag träffade min kära son - sisådär några veckor sedan. Tiden har inte riktigt passat och när det väl har passat för mig så har han inte varit där för då har han varit i Spånga. Men nu kommer jag jobba mindre då EU-konferenserna lider mot sitt slut och jag har en hel del ledighet att ta ut. Jag ska börja med att endast jobba ordinarie arbetstid, ingen övertid på ett tag, sedan tänkte jag gå tidigare oftare. Det ska bli sååå skönt.

Då kan jag lägga ner energi på det som är viktigast i livet - mina barn.

Men innan långledigheten ska jag hinna med en resa till Berlin förståss.....

Kramar

Baker Queen

Jobbig dag

Jag har varit hemma med min dotter i två härliga dagar - det känns jätte konstigt att idag behöva gå till jobbet. Men hon var piggare och ville iväg till skolan efter den långa frånvaron och det fanns ingen anledning för mig att stanna hemma då.

På jobbet har det varit otroligt ruschigt, hade inte åtgärdat alla mail förräns vid tvåsnåret. Och då hade jag hunnit med ett snabb inkallat fackligt möte för min del på morgonen. Ordinarie ordförande och vice ordförande kunde inte gå på onsdagsmötet (mbl) så då får man rycka ut på kort varsel. Tog med mig förre ordföranden (som är en klippa och dessutom så arbetar han på avdelningen som skulle avhandlas på mötet) och gick resolut dit. Mycket diskussioner blev det då det var lite policy frågor, hur man tillsätter tjänster etc. Intressant att få vara med på dessa möten faktiskt.

Sedan bar det snabbt iväg till dotterns skola och utvecklingssamtal. Nu är vi hemma och har hunnit äta en god och nyttig middag. Köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt. Mumsfillibabba.



Kramar

Baker Queen


Thriller

Mycket kan man säga om honom, man undrar vad som är sant av allt som har sagts. Det är bara att inse att det finns flera olika sorters sanning.....


Michael åter igen

Stor var han den mannen tycker jag....


Planet Earth

En liten tanke till den stora Michael Jackson, känns stort att höra honom läsa denna dikt.



Kramar

Baker Queen

News på sorgefronten

Dottra min verkar vara piggare och gladare idag enligt sjuksköterskan på avdelningen, så med stor sannolikhet så blir hon utskriven idag trots allt. Känner mig genast lättare till sinnes.

Annars är det otroligt skönt och lyxigt att ha en ledig dag så här. Förutom många telefonsamtal som jag har hunnit med så har jag även hunnit pyssla om mig själv en aning. Tänkte även hinna åka och köpa lite mer presenter till min kära sambo som fyller år i dagarna, ska även passa på att köpa något till min son oxå. Jag har redan köpt en speciell bok till sambon, men tänkte nog köpa lite mer. Har du något tips vad man ska ge till en karl som i princip har allt, ålder 46? Hmm kanske något till vår bar (inget drickbart för det har vi massvis av med redan som t.o.m. står på golvet pga platsbrist. Här dricks det inte mycket verkar det som), eller varför inte köpa lite ölpåfyllning till ölmaskinen som han fick ett tidigare år?



Kramar

Baker Queen

Studiobilder från förra veckan




Sorgsna tider

Min äldsta dotter ligger på sjukhus sedan i mitten av förra veckan efter många ep-anfall. Jag har varit och hälsat på henne så fort jag fick reda på detta, tyvärr två dygn efter hon blev inlagd då hennes pappa inte ringde mig utan mailade denna information. Jag anser att detta är helt förkastligt, när sådana saker inträffar så ringer man självklart direkt till den andre föräldern! Man kan aldrig veta när mail läses, och oturligt denna gång så har ju min dator mer eller mindre kraschat (lånar sambons ett tag nu). Blir så ledsen över denna hantering, men mest ledsen blir jag för att min dotter inte mår bra förståss.

Längre än så här blir inte blogginlägget denna gång, jag har för många tankar i huvudet just nu angående detta. Vi får hoppas att hon kan bli utskriven under morgondagen så att hon kan komma hem till lugn och ro igen. Vi saknar henne superduper mycket!!!

Många kramar

Baker Queen


RSS 2.0