Första helgen efter semestern

Pust o stön, denna första arbetsvecka har tagit musten ur mig nästan. Första mötet på måndag startade redan kvart över åtta (skyddskommitté), o sedan har det fortsatt i samma rasande takt med prognoser, tertial och nu budget.

Så nu har jag gjort mig förtjänt av en underbar helg tillsammans med nära o kära. För vi ska åka med Eckerö linjen och bara mysa och handla tax free. Girl weekend!!!!

Kramizar
BakerQueen

Turkiet i bilder

Lite sköna bilder taget från mobiltelefon. Först vår härliga båtutflykt på tredje dagen......
 
 
Annars tillbringade vi den mesta tiden vid stranden eller vid poolen på dagtid och härlig utgång på kvällstid.
 
Födelsedagsdrinken intogs på tisdagen....
 
Sista kvällen/natten i Turkiet passade vi på att göra en härlig ansiktsmask (inköpt på Hamam) och sedan avsluta med prov "puffning" av den nyinköpta vattenpipan. Härlig vecka mao!!!

I morgon bär det iväg....

Äntligen ska vi åka på solsemester! Som jag har längtat. Packningen är i full gång, o vågen står framme för att kolla att man inte tar för mycket med sig :-). Man måste ju ha plats att ta med sig alla shopping kläder/sakerna som man köper i Alanya.
 
Bilden tagen från nätet.....
PS. Tjuvar göres sig icke besvär, för vi har inneboende kattvakter hemma hela dagarna DS.
 
Kram

Dagens fynd

När vi var ute på Sandhamn såg vi att var o varannan hade "michelin" jackor på sig (det var ju lite mulet väder). På ön sålde de också sådana "bubbel" jackor (som vi kallade dem för) i härliga färger. Jag blev väldigt sugen att köpa en sådan, dels för att de är väldigt tunna dunjackor som passar utmärkt när det är lite blåsigt, men även för att de lätt går att få ihop till ett litet paket (lätt att få med sig i väskan mao). Men de var dyra som attans - har faktiskt förträngt priset men det var typ 1 600 kr om inte mer. Men både jag o Agneta blev sugna, o jag lovade att jag skulle hålla utkik efter sådana jackor i Turkiet.
 
Men så idag ringde A mig o meddelade att Charmante Fashion i Solna säljer just sådana bubbel jackor för endast 600 kr. Dock inte i lika lysande färger som de i Sandhamn. Men jag blev tillräckligt intresserad för att åka dit o kolla när jag ändå var vid Bromma tippen. Självklart blev det inköp av jacka, en cerise/lila sådan (den är mörkare i verkligheten)....
 
Om jag sedan hittar jackan i Turkiet för en ännu billigare penning kan jag ju köpa en till :-)
 
 
P&K
BakerQueen
 

Nytt sovrum

Då äldsta dottern nu även hon bor här på heltid framöver, så tyckte jag det var dags att hon får ett större sovrum. För att inte tala om egen dörr. Så kort o gott - nu har vi skiftat. Mål nummer tre under semestern är därmed avbockad (inte för att jag visste om det målet innan semestern förståss). Så förutom att alla mina papper är rensade har jag alltså både städat klädkammaren o två sovrum mao. Så här mysigt blev det. Det andra kortet något suddigt, men jag ville bara visa den fina kattlampan som jag nu äntligen har satt upp. Har haft den stående i flera år....
 
 
 

Betala hemma eller inte?

När de vuxna barnen börjar få en egen inkomst är det dax att börja betala hemma. Det är inget konstigt med det. Själv har jag inte betalat något hemma, men det beror på att jag flög ur boet när jag skaffade jobb vid 18 års ålder. Det kan dock kännas lite "kymigt" att ta betalt av ens barn.
 
Än så länge har jag inte tagit betalt av mina vuxna tjejer (mer än att de får betala för matinköp då och då), men det beror på att de inte har haft någon inkomst att tala om. Den yngsta tjejen har börjat få egen inkomst (sommarjobb på posten) och till hösten har hon ett halvtidsjobb. Så nu blir det till att diskutera kronor o ören. Den äldsta dottern har precis avslutat sina studier o är nu arbetssökande. Däremot kommer hon förhoppningsvis få aktivitetsersättning till hösten (om hon inte hittar något jobb innan vill säga). Den äldsta dottern bor fr.o.m. nu på heltid hos mig. Anledningen till detta är att hennes pappa begär att hon ska betala 900 kr varje vecka. Inget konstigt alls med tanke på ovanstående, förutom en viktig detalj - hon har än så länge inte någon inkomst! Han anser tydligen att hon ska använda av sina sparpengar för att betala honom. Hur tänkte han nu?
 
Kram
BakerQueen

RSS 2.0