Flodquist affär i Västerås

Vi hittade en gammal kundvagn bakom mormors lada, en sådan där charmig gammal sak som har en liten historia (som ni nu ska få höra).



Sven Flodquist var min mammas (alias mormor i detta inlägg) morbror som bodde i Västerås. Han hade en ICA affär i Västerås troligtvis under 1930-1960 talet (årtalet lite osäkert då mormors minne börjar svikta - vi gräver vidare i saken och rapporterar sedan). Denna lilla kundvagn är alltså en gammal klenod!! Det märks att man inte storhandlade på samma sätt då, för i denna kundvagn skulle det inte få plats med mycket. En läskback och sedan är den full. Det skulle vara häftigt att sätta några blommor i den (fin dränering skulle det också vara) som sedan kan välla över kanterna. Sedan rullar man ut vagnen till en bra plats i trädgården för allmän beskådning. Det fotografiet skulle kunna platsa i vilken trädgårdstidning som helst - hur stylat som helst, eller hur?

Nu ska vi snart ut på nya äventyr här i Värmlandsskogarna, så håll ut till nästa gång jag får chans att låna mormors dator.

Kramar

Baker Queen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0