Chilimajonäs och Knäckig rabarberpaj
Chilimajo
Ingredienser för 8 port.
2 st vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
4 krm cayennepeppar
2 st äggulor
3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
Tillagning
1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Skala och pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner senap, vinäger, cayennepeppar och äggulor. Vispa ihop detta kraftigt.
2. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt, så att majonnäsen inte skär sig.
3. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer cayenne. Täck och ställ kallt.
Knäckig rabarberpaj (tyvärr ingen bild)
Tillagning
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass.
Alla goda recept hittar jag på Tasteline.
Kramar
Baker Queen