Pendeltåget hem...

Ja så efter en underbar och trevlig fredagskväll så beger jag mig tillsammans med systra mi till pendeltåget mot centralen. Vi missade precis ett tåg, så vi går runt lite i centrum för att leta efter en öppen affär för att köpa ciggaretter till mig (typiskt - jag brukar alltid ha ett paket extra i väskan, men icke denna gång). Klockan 22:02 avgår pendeltåget från Huddinge station, men vi kommer tyvärr inte så långt på färden. Redan vid Stuvsta tar det stopp och där står vi i en timme. Anledningen är en olycka, en kille ramlar under tåget. Ambulans, brandbil och polis kommer på plats snabbt. Jag hoppas att han klarade sig, och det faktum att det tog så lång tid borde tyda på att han var vid liv. 
 
I tåget så har vi en fasansfull timme under tiden. Fasansfull på så sätt att vår vagn var full med fulla tonåringar som hade tagit studenten. Ingen hänsyn till det som hände utanför överhuvudtaget. "Vi har tagit studenten" sjöngs det febrilt, klagan och otrevligheter i en hel timme. Dom blev tillsagda flera gånger att dämpa sig, att tänka på att det fanns flera i tåget och för att inte prata om det som utspelade sig utanför fönstret. Men detta triggade bara ungdommarna till att låta ännu mer, och till slut var det både dricka och rökning inne och definitiv ingen hänsyn till någonting. Dom var sura för att dom missade sina fester och det fick vi alla minsann höra flera gånger. Tänk om dom bara kunde öppna dörrarna så att dessa ungdommar kunde försvinna därifrån så skulle det vara bra - men icke, dörrarna var stängda pga att vi inte var vid perrongen. Till slut kom i alla fall polisen in och lugnade ner ungdommarna en smula.

Så efter en timme så kunde tåget köra in till perrongen äntligen, men då var det bara att stå och vänta på nästa tåg som dröjde en halvtimme eller mer.

Ett tråkigt slut på en så trevlig kväll.

Kramar

Baker Queen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0