Recept på rödbetor

Jag är väldigt förtjust i rödbetor av någon anledning. Rödbetor med chevreost - mums fillibabba. Nu har jag hittat en annan favorit.

Rödbetor med pestodipp (10 portioner)

1 ½ kg små rödbetor, skalade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
½ tsk peppar

Pestodipp:
2 dl hasselnötter, utan skal
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja, plockad
200 g Västerbottenost, i små bitar
1 dl solrosolja
2 msk vatten
1 tsk salt

Tillagning
Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen i ca 15 minuter (250 grader) tills de fått fin färg.



Kramar

Baker Queen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0