Recept på rödbetor
Jag är väldigt förtjust i rödbetor av någon anledning. Rödbetor med chevreost - mums fillibabba. Nu har jag hittat en annan favorit.
Rödbetor med pestodipp (10 portioner)
1 ½ kg små rödbetor, skalade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
½ tsk peppar
Pestodipp:
2 dl hasselnötter, utan skal
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja, plockad
200 g Västerbottenost, i små bitar
1 dl solrosolja
2 msk vatten
1 tsk salt
Tillagning
Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen i ca 15 minuter (250 grader) tills de fått fin färg.
Kramar
Baker Queen
Rödbetor med pestodipp (10 portioner)
1 ½ kg små rödbetor, skalade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
½ tsk peppar
Pestodipp:
2 dl hasselnötter, utan skal
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja, plockad
200 g Västerbottenost, i små bitar
1 dl solrosolja
2 msk vatten
1 tsk salt
Tillagning
Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen i ca 15 minuter (250 grader) tills de fått fin färg.
Kramar
Baker Queen
Kommentarer
Trackback