Klässbol linneväveri

Idag for vi iväg till Klässbol linneväveri och kollade bl.a. på kronprinsessans Victoria och Daniels sänglinne. Man kan tydligen beställa likadant, med sitt eget monogram på, för endast 12 000 kr. Som hittat, eller? Nä jag köpte en fin handduk i andra sorteringen. Det blev den vit/svarta då den vit/vita var slut.



Sedan bar det iväg till Schützers tenn & silversmide (oxå ett måste när vi är här - han har sååå fina smycken i silver). Denna gång så köpte jag ett halsband och en ring i Spektrolit från Finska Karelen, tyvärr så kommer inte smyckena till sin rätt riktigt på fotot.



Spektrolit är en sällsynt variant av labradorit och upptäcktes första gången 1940 i sydöstra Finland. Det som karakteriserar spektrolit är det starka färgspelet av främst blått som skimrar inuti stenen. All spektrolit kommer i dag från fyndigheten i Ylämaa i sydöstra Finland. Stenen har en hårdhet av 6-6,5 på Mohs skala. Labradorit är en fascinerande sten vars skönhet kan förbises om man inte ser den från rätt vinkel. Färgen är gråbrun med ett fantastiskt spektra av färger som glöder under ytan. Vanligtvis skiftar färgerna från lila och blått över till grönt, men även nyanser i gult och orange förekommer. Allt detta missar man som sagt om stenen inte ses från rätt håll. I folktron sägs det att labradorit har förmågan att ge bäraren inblick i sin framtid och skapa framgång. Den används inom metafysiken för att tyda drömmar och minska stress och oro. Labradorit tros också ha förmågan att öka intuitionen, den psykiska utvecklingen och det undermedvetna ©.

Kramar

Baker Queen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0